Dobrý deň milé mamičky... je tu niekto kto bol v 30 - 32 tyzdni v myslave na 3D? Na kontrolu prietokov dobrovoľne? A nevystrasil vás, ten pán doktor, ze musíte prísť o 4 týždne zas lebo máte abnormálnu uteroplacentarnu cirkuláciu? A ze vám hrozí preklepsia a retardacia plodu a neviem co... Ze o 4 tyzdne mám prísť, ze mi zoberú odber špeciálny a pošlu do ČR, lebo na svk to nevyšetrujú a ani vraj to poisťovňa neprepláca...ze aby vylúčil tu retardaciu rastovú...
A tak rozmýšľam, ze keby to bolo az také zlé, tak prečo az o 4 tyzdne musim prísť, nie skôr a prečo mi nepovedal aby som išla na hematku, ved zle prietoky maju väčšinou zeny co majú vysoký TK, alebo vysokú zrazanlivost krvi... Tk mam 100/60, sem tam vyšší pulz okolo 120 ale pri námahe... A pred mesiacom mi bral moj lekár obvodný krv a dedimery som mála ok... Prosím kde sa mam pre môj klud objednať este na prietoky? Poradňu mám až 9.4 dovtedy ma výstre od strachu...
Prietoky suvisia s placentou. A nijak sa nedaju liecit. Len sa kontroluju, a ak by bolo zle, tak aby sa babo vybralo. Kontroluju sa ake su v placente
a v mozgu plodu a aky je ich index v danom tyzdni... Retardacia plodu sa hodnoti podla parametrov babatka hl. obvod bruska. Napr. v XY tyzdni by mal vazit 1600g, ale vazi len 1100 g, lebo placenta ho uz dostatocne nevyzivuje.
Poznám veľmi veľa mamičiek ktoré Doktor Juhas vystrašil a narodili sa im zdravé deti. Choďte do Šace k Dosedlovi.
Prosim ak mozes napis mi sukr spravu, riesim ten isty problem a chcem sa opytat ako ste dopadli. Dakujem 🙏
@jasminka09 Ja zas Sacu absolútne neodporúčam , totálne arogantný prístup Dosedlu. Doktor Juhás je najlepší odborník.Všetko posleduje a keď povie aký je momentálny záver vyšetrenia veľa mamičiek ktoré ani nevedia počúvať a nerozumejú tomu čo vraví sa hneď urazí.... Mne vždy všetko vysvetlil keď som sa slušne opýtala.Takze za mňa len a len Myslava.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Skus nemocnicu Šaca, bola som tam na morfologickom utz, a robia aj utz na prietoky. Skus tam zavolat.