pomalicky sa mi blizi porod a ja sa stale neviem rozhodnut...pocula som na obidve aj dobre aj zle...poradte, prosim 🙂
obe su na ako-takej urovni, zalezi viac od teba ci porodis dobre alebo zle 😅 obe nemocnice maju svoje "fanynky" a v oboch sa stali "prusery", ale kazdy porod je jedinecny a zavisi hlavne na mamicke ako k nemu bude pristupovat. mozes si precitat "recenzie "v teme
https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/je-lepsia-porodnica-antolska-ci-kramare/
ale mozes kludne porodit zle v nobl nemocnici tak ako aj dobre v hroznej nemocnici....
Ahoj, ja som rodila na Kramaroch a druhe by som urcite na Kramaroch rodila tiez. Personal bol fakt vyborny, na com mne velmi zalezalo a mohli za mnou blizky prist kedykolvek a na akokolvek dlho. Navstevy som absolvovala s malinkym, takze som ho nemusela niekde odkladat... To je moja skusenost. Drzim palce, aby bol porod bezproblemovy a aby si si ho uzila, tak ako ja 😉
Ja sa pripájam tiež mi Kramáre vyhovovali z tohoto hľadiska.Kedykoľvek mohol manžel prísť alebo ktokoľvek za nami.Aj sestričky na šestonedelí boli super.Trošku ťažšie srdce mám na novorodenecké/teda na smenu, na ktorú som natrafila ja/.Na novorodeneckom sú fajn pokial nie je problém.ALe to je o inom.Aj tak by som išla zbnova na Kramáre.
Jednoznacne Antolska. A tiez doporucujem zazmluvnit si lekara. Nie je nic lepsie ako rodit v pohode, bez stresu, lebo viem, ze som v dobrych rukach. Na izbe sme boli dve, nadstandard mal navyse TV, ale fakt ho netreba. Bola som maximalne spokojna. (nemala som nadstandard)
ahojte baby ja idem rodiť v januári a tiež na antolskú, a zazmluvním si určite p. Dr. Rosenberga, odrodil moje 2 kamarátky a nešetria naňho chválou...
chcela som ist na kramare, ale nakoniec zvitazila Antolska, nelutujem. bola som velmi velmi spokojna 🙂
nejdem ti radit, ako si mas vybrat, co si mas pozistovat (doktori, sestricky, aky je pristup navstev k babatkam, ake je vybavenie izieb, socialne zariadenia, ...) ale jeden tip, ktory ti tu mozno este nikto nedal / neda:
parkovanie na kramaroch je otras 😝
parkovanie na antolskej je v pohode 🙂
ja som tiez za antolsku..nemala som zazmluvneneho lekara, izba bola standardna a bola som max spokojna..aj s personalom,aj s vybavenim aj s mojim porodom... na kramare co viem sa oplati ist ak mas zazmluvneneho lekara.tolko som aspon pocula ja...ale minimalne to parkovanie a dostupnost je horsia na kramaroch ako na antolskej...
Ani na Antolskej sa neparkuje tak super (ale lepsie ako na Kramaroch) - ja som tam rodila 2x a isla by som tam znova. Ja speci kvoli JIRSke, maly mi tam stravil 2 a pol mesiaca a keby sa cokolvek skomplikovalo, tak mam istotu, ze dostane tu najlepsiu starostlivost. Ja som tam bola vseobecne spokojna. Ale na Kramaroch som nerodila, takze porovnat neviem. Bez ohladu na nemocnicu by som si ja osobne zazmluvnila lekara (aj ked x mamiciek porodilo bez toho a boli spokojne).
ahojte, tak ja som vsetkymi 10 timi za antolsku, rozpravala som sa aj so sestrami, co praxovali aj tam aj tam, a vraveli, ze na kramaroch proste nerobia poriadne vsetky vysetrenia, hlavne sestry, ze na to kaslu, na antolskej to urobia poctivejsie, ze len zirali ...a ako luuca pise, aj ja som rodila u rozemberga, a zachranil ma, skoro doslova, aj synceka ... proste bol uzasny po kazdej strane, aj som tam lezala na rizikovom, (tam je super, aj personal, vsetko), a chodil ma furt pozerat, aj ked nemusel, pritom predtym som ho vobec nepoznala ...
hehe, a sice sa to nepytas, ale urcite nechod rodit na ruzinov ... ja sice byvam cez cestu, ale radsej som to riskla ... tam som bola 2 krat na operacii, peklo ...
zivika, ja som rodila na Kramaroch a po mojich skusenostiach, ci uz s predporodnymi vysetreniami, alebo porodom a poporodnom pobyte by som tam uz NIKDY NESLA! Radsej by som porodila niekde v poli, ako tam. Rozhodnutie je len na Tebe, ale vyber si radsej Antolsku. Ja som sa na Kramaroch rozpravala so studentkami, ktore tam praxovali a vraj na Antolskej je to po mnohych strankach lepsie. Ja som dokonca posielala po porode aj staznost na personal. Nie som narocna, ale tie veci, co som tam zazila by sa v dnesnej dobe udiat vonkoncom nemali. Ano, je to aj o stasti, ci prave v tom obdobi, ked tam Ty budes bude fajn personal.... ale kde sme? Aby som sa vopred strachovala, ci mi vyjde nadstandard... alebo dobre sestricky, to by malo byt predsa automaticky. ( o tom ake to tam bolo a co konkretne ma sklamalo som tu davnejsie pisala) prajem vela stastia pri rozhodnuti a pri porode 🙂
ahoj ja som na antolskej sice nerodila ale praxovala som tam a mne sa tam pacilo aj lekari ok aj sestricky...vsade sa na personal aj sazuju aj nie....vies kazdemu vyhovuje nieco iine....praxovala som aj na kramaroch ale neviem antolska i je celkovo nejaka sympatickejsia
ja neporadim na kramaroch som rodila starsie deti,v starsej dobe 😀 -otras,moznoze je to tam lepsie ak tam nepracuju podaktorí spred 15 rokov!!!!
antolská sa mi spaja so smrtou kamaratky pri porode vlani tak ak by chcel niekto chcel moj nazor a mojich kamaratok-Trstena 🙂 alebo Hainburg
Ja som nedávno rodila na Antolskej a keďže mám dobré skúsenosti vrelo doporučujem.Príjemný personál na šestonedelí aj novorodeneckom a pôrod si musíme pretrpieť tak či tak..
Ja som nedávno rodila na Antolskej a keďže mám dobré skúsenosti vrelo doporučujem.Príjemný personál na šestonedelí aj novorodeneckom a pôrod si musíme pretrpieť tak či tak..
Ja odporucam urcite antolsku, rodila som tam a bola som naozaj spokojna( nemala som ani zazmluvneneho lekara ani nadstandart). Na kramare som nepocula nic dobre, dokonca tam rodila sesternica, vozievala som ju tam na tie predporodne vysetrenia a islo to tam ako na beziacom pase, no hroza, este jedna nebola poriadne oblecena, uz druha bola vysetrovana..
Ja som rodila na kramaroch a z odstupom casu mam take zmiesane pocity. Standard bol pre mna teda dost hrozny, keby tam mam byt aj po porode, tak mam asi riadne depky. Nadstandard bol zas uuuplne perfektny, sestricky uzasne, proste maximalna spokojnost. Urcite by som si ale zazmluvnila doktora... Pri mojom porode vladol chaos, mala ma rodit mlada doktorka s este mladsou cerstvou doktorkou, nakoniec ma rodil prednosta, bolo tam milion ludi ( min. dvaja lekary navyse, co tam byt nemali), kazdy odomna chcel nieco ine a porodna asistenska mi absolutne pri porode nepomohla aj napriek tomu, ze som sa riadne trapila pri tlaceni (2x som odpadla) a sestricka po mojej pravici na mna, ked som sa prebrala z toho kratkeho odpadnutia, zrucala, ze preco sa chytam jej a nie toho drzadla ( nevedela som ani v ktorom filme hrajem, chcela som sa chytit tej tyce ale akurat tam stala ona) Mlada doktorka, ktora ma mala povodne rodit sa cely cas pri porode tvarila znechutene, robila grimasy ( niekolko krat este pri vysetrovani s uskrnom povedala,ze som strasne pribrala pocs tehotenstva) tak neviem, ci som sa jej az tak hnusila a pocas sitia "flirtovala" s mojim manzelom.. Porod je ale vec, na ktoru som ja rychlo zabudla a mala som pocit ze je to vsetko deje len v nejakej hmle a dolezite boli pre mna prave dni po porode 😉 Na antolskej som nebola, takze neviem porovnat a keby mam rodit znovu, vyberiem si nemocnicnu, kde by ma odrodil lekar, ku ktoremu by som chodila pocas celeho tehotenstva..
ja som 2x rodila na Antolskej, so zazmluvnenym lekarom, ale bez nadstandardu a som spokojna. Ked budeme cakat tretie, tak urcite pojdem opat tam . na Kramaroch som bola na amniocenteze a rodit by som tam teda nesla. Proti personalu nemozem povedat nic zle, ale celkove to prostredie, spolocne WC a sprcha na chodbe, priserna strava, caj rano v kanistri, dve mamicky si nabrali do flias a kanister prazdny a cely den ho nedoplnili....moje osobne udaje a veci ohladom tehotenstva som musela diktovat asi 7x po sebe - aj ked to uz mali v mojej zlozke 6x zalozene....
a to ze sa na Antolskej ukazuju babatka iba cez sklo, mi vyhovuje. Ked budem chciet aby mi na novorodenca dychalo bacily plno cudzich ludi, pozvem si ich k sebe domov, alebo sa s nim pojdem prejst po Auparku 😝
s parkovanim sme na Antolskej nikdy nemali problem, keby tam ale nahodou bolo vsetko obsadene, tak sa da zaparkovat aj oproti v sidlisku, alebo v najhorsom pripade pred Lidlom co je odtial cca 3 minuty pesibusom 😉 na Kramaroch sme parkovali hore na kopci pri kostole a slapali sme peso cca 20 minut....
Ja mozem Antolsku len odporucat! Keby som rodila znovu, tak by som sa znovu rozhodla pre Antolsku. Nemala som zazmluvneneho lekara ani zaplateny nadstandars, ale vsetko prebehlo v poriadku a vysli mi vo vela veciach v ustrety!!! Lezala som tam pred porodom 5tyzdnov a personal uplne v pohode, nemozem sa na nikoho absolutne stazovat. Ak ta nieco zaujima vsetci ochotne odpovedia, vzdy vies co sa s tebou deje! O zlom lekarovi som tam ani nepocula, na kazdeho len same chvaly! Preto som sa aj nevedela rozhodnut so zazmluvnenim a nakoniec to bolo uplne v pohode aj bez toho...podla mna na antolskej je skoda vyhadzovat peniaze na zazmluvnenie! Aj ked hore odporucaneno MUDr. Rosenberga mozem tiez len odporucit, strasne mily clovek s uzasnym zmyslom pre humor a ak sa rozhodnes pre neho, podla mna nebudes lutovat. Ale ako som pisala, vsetci su tam odbornici a po tych medializovanych kauzach si davaju vsetci velmi veeeeelky pozor!!!
Co sa tyka parkovania, tak to nie je uplne bez problemov, ale da sa cez cestu pri bytovkach, takze pohodicka, len prejdes cez most a si tam..
Neviem ako je to na novorodeneckom a sestonedeli, lebo som malickych mala na JIRSke a potom hore pri patologickych, kedze sa narodili podstatne skor ako mali, ale aj tam jednotkova starostlivost!!! Dokonca si ma po porode nechali 3dni dlhsie v nemocke na pooperacnom (rodila som cisarskym), kedze som nemohla ostat s malickymi hore pri patologickych novorodencoch.
Kvoli objktivite: Svagrina rodila na Kramaroch 17 dni predomnou. Mala ale zaplateny nadstandard a bola tiez velmi spokojna.
Myslim, ze ked sa nevies rozhodnut da sa do porodnice ist pozriet a potom sa rozhodnes...
rodila som na kramaroch a nebolo to zle. na antolskej je sice vyssi standard izieb, ale poznam 2 osoby, ktorym tam uplne dokaslali porod. jeden pripad zial s trvalymi nasledkami, len preto ze lekari nieco zanedbali. riesil to aj kontrolny urad.
okrem toho sa tam zial stalo, ze chybou lekara im zomreli 2 mamicky.
ja som tam lezala po spontannom potrate a spokoja som nebola, lekari boli dost arogantni.
na antolskej robia prirodzeny porod za kazdu cenu, aj ked je matka ci dieta ohrozene, aspon co som pocula.
uz len z tychto dovodov by som tam nesla rodit ani za nic.
netvrdim, ze kramare su super, ale podla mna lekari su tam neporovnatelne lepsi odbornici - mena ako cunderlik, rusnak ci plank hovoria za vsetko
ja som rodila v Ružinove, teraz v auguste, sice sa tam narodilo akurat vtedy velmi vela babatiek, ale sestričky a celý personál bol skvelý, ochotý... Aj ked toho mali vela snažili sa poradiť nikoho neodmietli s otázkami, pomáhali s dojčením... ja som sa rozhodovala medzi kramarmi a ružinovom. Kramare maju jednu velku nevýhodu, navštevy stoja na chodbe,ale aj s babom (to sa mi nepačilo, lebo take malý drobec može niečo hned chytiť...) Lekari uprednostnuju pacientov, kt su znami, bo maju niečo v taške(flaška) -Z vl. skusenosti (no hrôza) !
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj, prečítaj si môj článok v časopise Mama a ja - októbrové číslo - o slovenských pôrodniciach. Je tam info o bratislavských pôrodniciach. POdľa prieskumu, do ktorého sa zapojili mamičky, lepšie vyšla pôrodnica na antolskej.