Ahojte maminky. Pomaly začínam rozmýšľať nad pôrodom. Nemocnicu už vybratu mame. Poskytuje možnosť VIPky (mam dôveru čiže nejaka ta zľava by bola/ a štandardu. Aké mate skúseností? Čo je konfortnejšie ? Som tak napoly introvert napoly extrovert. Mam rada súkromie ale tiež som počula že sestričky sa tymto ženám velmi nevenujú. A ja ako prvorodička sa zrejme radám poteším. Trošku ma desi predstava spoločných sprch a wc, predsalen po pôrode zo ženy vinde kadečo určite a pocit že cez zaves je hned druhá je zvláštny .... Budem rada ak mi napíšete pre a proti každého z realnej skúsenosti.
@sanny2993 za mna ano!!! Rodila som v auguste 2020 vo zv nemocnici, do predu som si nerezervovala nadštandard lebo to nemalo význam keďže to riešili za pochodu. Jednu noc som bola na spoločnej izbe s dvomi ďalšími babami ktoré mali tiež detičky na izbe takze celu noc bolo nejaké babo hore, chodiť stále na wc a do sprchy do spoločných priestorov tiež nic moc. Po preradení na jednotku to bolo super. V klude som mohla ísť na wc, do sprchy, najesť sa pri bábätku. mala som prebalovací pult, tv, miesto. Určite by som chcela nadštandardnú jednotku aj na budúce. Platila som 25€ na noc.
@sanny2993 ahoj, rodila som pocas prvej vlny korony a vtedy sukromnu izbu proste neposkytovali (Kosice) co za mna osobne bola skoda. Bola som prvorodicka ale nepotrebovala som pomoc, kedze znalosti mam (starala som sa o babatko v rodine). Chcela som sa po porode vyspat (nedalo sa to ine babatko na izbe plakalo v jednom kuse a jeho mamicka nepoznala pojem “brat ohlad na druheho” aspon v noci, chcela som mat sukromie na dojcenie bez toho aby mi ina mamicka cumela na prsnik, nemohla som si hocijako pohodlne lahnut ked ma vsetko bolelo predsa nevystrcim tam vsetko na celu izbu pred inou osobou, druhej mamicke nosili predcasniatko na dojcenie aj uprostred noci ona si dala budik aby bola hore jasne ze aj ja som vstala a sestricky tam nemali najmensi zaujem byt potichsie oni to proste neriesili ze spime ja a moje dieta a jedna raz tak vrazila dnu ze som skoro infarkt dostala v noci, jednej bolo horuco, druhej vadil prievan.... su to prkotiny ale vedia zneprijemnit tych 4-5 dni. Nie nechcela som sa debatovat a kamaratit sa s mamickami na izbe. Su to pre mna cudzi ludia. Ano spolocne sprchy su grc. Tolko za mna, kazdy ma nejaky vkus hanbu preferencie co ti vadi/nevadi atd tak si to treba zvazit ja by som dala aj milion za vip
Vipka je super.Nechce s mi vypisovat dovody,tie su urcite jasne kazdemu.
ja som tiez chcela nadstandard.. nebol volny, takze som si mohla trhnut nohou 😂 prezila som aj na beznej izbe 🤷♀️😁
@sanny2993 ahoj tiez som riesila tuto otazku 🙂 nakoniec som to nechala tak a povedala si ze par dni s niekym na izbe prezije. 😀 prve 2,5 dna som dokonca sama bola na izbe co bolo super. Tak ma premiestnili k jednej mamicke s ktorou som bola den a odisla. A tak zasa sama. Poviem ze za mna aj aj bolo dobre 🙂 kedze bola korona a navstevy boli zakazane, aspon som sa mala.fakt s kym.porozpravat lebo to cazne uz bola nuda 5 dni sama stale. Syn mi cely cas v nemocnici spal 😀 takze tak. Wc my sme mali na kazdejnizbe akurat sprchy boli spolocne. Ale boli pekne a stale dezinfikovali. A oddelene stenou a sklenene dvere cize fakt slusne 🙂 aj ked slapkyndonsprchy musia byt 😀 vela stastia prajem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som s druhym chcela jedine na vip.a prisla korona a vip sa zrusil,aj nadštandard.tak si to radsej najskor zisti,ako je to v tvojej porodnici 😊