Ilavská pôrodnica - zrušenie

1majula1
27. jún 2013

Neviete prosím niekto o tom, že od 1.júla má byť zatvorená ilavská pôrodnica? Ďakujem

ivetka5
27. jún 2013

Vraj od 1.9. som počula ☹

danielita18
27. jún 2013

od 1.9. ju majú zatvorit, je to smutné že zatvárajú takú dobrú porodnicu a vlastne aj gynekologiu aj s novorodeneckým, ja som tam bola velmi spkojná a myslím že nás je vela tých čo by chceli aby toto oddelenie niekto zachránil, lebo zase na svinstvá čo sarobia v tomto štáte doplácajú len nevinní.ja dúfam že ju ešte niekto zachráni hádam sa nájde nejaký Kollár

petinka1703
28. jún 2013

@1majula1 @ivetka5 @danielita18 Tak a už nám to potvrdili aj médiá ☹

kacorka06
28. jún 2013

To snad nieje ani pravda,to co sa uz robi nieje normalne :((((( vsetko co je dobre sa len nici a rusi. Odrodila som si tam moje dve deticky a na Ilavu by som nikdy nedala dopustit,je to uzasna porodnica,super pristup k mamickam,prijemny personal,je mi to moc luto ze to takto skonci :(((( bude to velka skoda...OBROVSKAAAAA

grundia
29. jún 2013

Ano,je to pravda.
Je to skoda,nakoľko ju mam od bytu len niekolko minut.Uz som tam lezala,odrodila dcerku a az na sestričky na novorodeneckom odd.,stravy a posteli ra nemozem stazovat.
Tak vsetky tehulky,hor sa rodit do Tn..plnka,socik..parada

danielita18
29. jún 2013

@kacorka06 aj ja som bola velmi spokojná s Ilavskou porodnicou a aj s gynekologiou vždy velmi dobrý a zodpovedný prístup

kiki68
30. jún 2013

ja som sa to vcera dozvedela,aj mi je to luto,lebo TN je pasova vyroba. Navyse ma zarazilo,ze v TN nemaju ani klimatizaciu na porodnych salach a to by mat mohli,ved TN je dost velka nemocnica. Trpia tam tymto aj lekari...ved pracovat v horucavach neni sranda. Ved nam neklesa porodnost tak,aby na cely kraj stacila len jedna nemocnica.... 😒

zuzanat
2. júl 2013

ahojte, ja som sa to dozvedela dnes a teda som tiez sklamana. A zaroven rada, ze som svoje dve deti stihla porodit v tejto nemocnici. Je mi luto personalu, ktori pride o pracu, bola som s nimi velmi spokojna! Nechapem tomu, ved to ostane porodnica len v PB a TN, co je velmi daleko od seba...vzdy tam bolo plno...

veronika_domenova
3. júl 2013

Kedze mam termin 16.8. rozmyslam, ci ist rodit este do Ilavy, ci tam bude este dost odbornikov alebo rovno ist do TN. CO myslite? Inak myslim si, ze ked zrusia IL tak bude obrovsky naval v TN. Uz teraz hovoria mamicky o "pasovej vyrobe" - tak ako to bude vyzerat potom?
😒

mcp
3. júl 2013

Ani ja tomu nerozumiem, som z tn, ale v maji som bola rodit v ilave, som velmi rada, ze som tak urobila. Ved nie kazdemu vyhovuje trencianska fabrika s neosobnym pristupom a neochotnym a nervoznym personalom. V ilave bolo super a hlavne bozsky klud a pokoj, kedze nas bolo malo na oddeleni. Aj personal sa inak stara, ked ma cas a nie prepchate oddelenie. Je to velka skoda, ja som bola ilavou nadsena, bola som tam zaciatkom 90.rokov s prvymi dcerami s teeaz som rodila tretiu a v ramci moznosti tejto nemocnice mozem povedat, ze sa neskutocne zlepsili. Je pravda, co je dobre, ideme rusit, smutne

janicka11
4. júl 2013

no pekne ani som nevedela ze idu rusit...Sice som tu nerodila ale je to skoda podla mna urcito..Predsa len PB a TN je malo na cely tento okres..

martinafilova
22. júl 2013

Ja som rodila v marci 2013 v TN som z IL a bola som veľmi spokojná, či s priebehom pôrodu a prístupom lekárov a aj s novorodeneckým. Do IL by som nikdy nešla. Akom som ostala tehotná, mňa zaujímalo hlavne to, keď nastanú komplikáciu či majú odborníkov 24 h denne na to, aby dokázali zachrániť, dá sa povedať dva životy - matku i dieťa. Mňa absolútne nezaujímali nejaké nadšt. izby, zaplatenie pôrodníka - vlastne načo by mi bol, keby som rodila v nemocnici, kde nemajú všetko. Tak som sa nakontaktovala osobne na p. primára Staníka a mojou prvou otázkou bolo, či majú anesteziológa 24 h denne, povedal mi, že je tam, keď majú dohodnuté sekcie, inak sa volá, že majú troch atestovaných a prídu do hodiny a pol čo ma zarazilo. Ja som mu na to povedala, či to nie je hazard zo životmi, keďže ak sa náhodou dieťa dusí pupočníkom treba ho dať čo najskôr von a nie čakať 1,5 h na anesteziológa. Na to mi už neodpovedal. Čiže to niečo značí. Pred tým ako som komunikovala s p. primárom mala som absolvovaný predpôrodný kurz, kde nám hovorili o možných komplikáciach a čo všetko na to, aby pôrod dopadol na výbornu, bola som prekvapená čo všetko z toho v IL chýba. Chápem tie, ktoré rodili v IL a boli spokojné, isto to boli bezproblémové pôrody, ale čo keby nastali problémy??? Pôrodnica v IL isto bude chýbať aj mne je toho ľúto, ale radšej niečo zatvoriť čo nefunguje na 100% ako hazardovať so životmi. V TN som bola maximálne spokojná, pôrod bez nástrihu - tam tom nie je rutinná záležitosť, tlmenie bolesti bez problémov, masáže pôrodnou asistentkou, rodila som 13 h a každé 3 min. bol niekto pri mne, novorodenecké super a laktačná poradkyňa tam pomáhala každej, tá rozbiehala mlieka aj tým ženám ktoré už boli na tom tak, že vôbec nebudú kojiť, čo sa týka dojčenia tak má poradenstvo aj keď je žena doma a má problémy s dojčením. Pôrodné sály sú krásne, čo sa týka tej klímy, tak to neviem či to majú, v tom momente ma to nezaujímalo - nebolo to pre mňa podstatné. Nehovorila by som o pásovej výrobe, v tú noc sme rodili 3 ženy a každej venovali osobitný prístup, ja som porodila prirodzene, ale ostatné nemali také šťastie. Jednej sa dusilo bábo pupočníkom, okamžite privolaný anesteziológ a robila sa sekcia a druhá žena odpadla od bolesti a tiež sa urýchlene robila sekcia, bez čakania na niekoho do 10 min. bolo po všetkom a bábätká plakali 😀. Predstava, že by sa čakalo na niekoho 1,5 ma desí. Pri pôrode som si mohla zvoliť polohu akú som chcela, informovali ma o všetko čo sa deje so mnou i bábätkom. Lekárske vizity pediatrické 2x do dňa a gynekologické 3x do dňa, ak sme mali bábätká pri sebe v noci sestričky z novorodeneckého chodili sa pýtať každú hodinu či všetko zvládame, či nepotrebujeme s niečim pomôcť. Čo sa týka klystíru - pýtajú sa či si ho rodička želá aj holenie - inak na tom vôbec nebazírujú.

marin.frist
22. júl 2013

@martinafilova v TN teraz mavaju navaly, chodim na predporodny kurz a PA vravela, ze maju aj 9 porodov za smenu... ale asi je to narazove, lebo ked som tam bola predminuly a minuly tyzden po dvakrat na prehliadke porodnice, boli prazdne saly aj izba cakateliek. takisto vcera rano, ked som tam bola na ambulancii a vzali ma hore na pasy, tam nikoho nebolo.
je jasne, ze od septembra tam bude viac rodiciek, ale uplne s Tebou suhlasim. aj ked nemam naznak ziadnych komplikacii, neriskovala by som cakat na anesteziologa a uz vobec by som nechcela, aby ma v nejakom kritickom stave este tehnili do TN, ked mozem byt rovno tam 🙂

martinafilova
22. júl 2013

Ja keď som porodila v TN na druhý deň mali 10 pôrod a stíhali to personálne aj kapacitne, skutočne sú na to pripravení. Čo sa týka toho anesteziológa, tak to je len zlomok, čo nemajú. Chápem tie, ktoré boli v IL spokojné veď 100 ľudí 100 chutí. Veď zoberme si to tak v IL mávajú ročne 700 pôrodov dajte si to : 365 dní v roku to je necelá dva pôrody na deň - čiže dá sa povedať aj slabá využiteľnosť a v TN mávajú koľko pôrodov a ako to zatiaľ stíhajú, ako nedá sa niečo naplánovať na 100% a to už nie pôrod, isto aj v TN niekedy možno jeden deň nič a niektoré dni sa toho nahrnie. Isto pred možno 3 až 5 rokmi nebola pôrodnica v TN dobrá, koľké ženy chodili z TN rodiť do IL, no bohužiaľ ako sa eliminovali oddelenia v IL a hlavne zrušenie ARA, lenže zmenili sa lekári v TN a je to tam o niečom inom držia sa zásad WHO čo je super a hlavne dbajú na identitu ženy.

danielita18
28. aug 2013

ja ked som bola v ILtak v jeden deň mali 7 pôrodov a na druhý deň 5 a z toho boli aj cisarske a stíhali a popri tom sa museli ešte starať aj o mamičky po pôrode a po zákrokoch aneboli nervozne aspon teda ja nemam žiadnu zlú skúsenosť

danielita18
28. aug 2013

@martinafilova a čo by si povedala nato keby si napríklad zo Zliechova a prídu na teba nečakane porodné bolesti a musíš cestovat 45km do nemocnice

martinafilova
29. aug 2013

@danielita18
Vyjadrila som sa v mojom prvom príspevku, že pôrodnica v IL bude na 100% isto chýbať, ale netreba hazardovať so životmi.

martinafilova
29. aug 2013

@danielita18
A ak by nastali vážne komplikácie aj tak je žena prevezená do TN!!!

danielita18
30. aug 2013

@martinafilova ano je prevezená do Tn ale kvoli dietatu nie preto že by menej skúsený doktori v Ilave v Ilave je jediná nevýhoda že tam nemali inkubátory

martinafilova
31. aug 2013

@danielita18 Sú tu nejaké inkubátory, ale tak sa mi zdá, že len určené na prevoz, na toto som sa už neinformovala.

danielita18
31. aug 2013

hej iba na prevoz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre