Gynekológ chce vedieť, v ktorej pôrodnici budem rodiť

felicia11
14. júl 2015

Gynekolog chce odo mna vediet kde, do ktorej porodnice pojdem rodit, na co mu to je? To niekde nahlasuje alebo co? Snad sa mozem rozhodnut hocikedy na poslednu chvilu aj podla okolnosti ci nie?Neviete niekto preco toto zistuju? Dik za odpoved.

emuska27
14. júl 2015

@felicia11 aby mohol,nahlasit ze pojdes rodit..ked zavokas sanitku tak,budu ontebe hned vediet a budu tacakat..

felicia11
autor
14. júl 2015

To je vazne len kvôli sanitke? Ked pojdem autom, potom mozem ist hocikde..

emuska27
14. júl 2015

@felicia11 nuz vraj to tak je...nuz iste je ze ak by som,mala,dalsie,idem,rodit,inam..bars by som,aj,nestihala a odrodila v santitke ci aute

lydka99
14. júl 2015

A tiez by tam mal poslat tvoju dokumentaciu

lilimoni
14. júl 2015

Nie je zvykom chodit posledne 4 tyzdne do poradne do nemocnice, kde chcete rodit?

marbalulka
14. júl 2015

To sa mi nepozdava. Rodila som 2x, mala som roznych doktorov a nikdy sa ma to nepytali. Pocujem to 1x. Neviem ani na co by im takato informacia bola. Vopred oznamit, ze pridem rodit, sa mi zda nepravdepodobne, ved to by tam mali cele zoznamy pacientiek. Plus sa moze stat, ze zacnem rodit skor a este nie som v ziadnom zozname, tak naco je to dobre? A dokumentaciu urcite nezasiela, kvoli tomu je predsa tehotenska knizka, aby tam boli zapisane vsetky potrebne informacie, aby vedel aj cudzi doktor sa z toho vysomarit, ci su nejake potiaze a pod... Mozno bol len zvedavy 😀

felicia11
autor
14. júl 2015

No v nemocnici som nebola na kontrole ani raz a v 36 tyzdni chcel odo mna presne vediet do ktorej nemocnice pojdem rodit, stale mi to vrta v hlave, na co mu to je, ved ked ma to chyti v Trencine pojdem do Trencina a nepoletim do pB? no nie?

julinka2787
14. júl 2015

možno aby sa vedel dopátrať ako ste dopadli. ja som s mojou debatovala, že by som chcela handlovú alebo štiavnicu a nakoniec som šla do zvolena. tak ma zháňala po nemocniciach, až nakoniec volala mne, keď mala malinká už tri dni. mne ani nenapadlo volať dokine, že už som porodila 😅 😀

nixon
14. júl 2015

moj dr. to chcel vediet tiez, zapisal to aj do teh. knizky, no aj tak som nechodila do poradni do porodnice a aj som napokon rodila inde, nikto z toho vedu nerobil 🙂

seahorse27
14. júl 2015

Dokumentacia sa urcite nikde neposiela, staci tehotenska knizka. Porodnice si urcite nevedu zoznamy rodiciek, ktore ku nim maju prist v najblizsom case rodit...kto by to zaznamenaval a kontroloval? Maju dost inej roboty. Niektore nemocnice maju vo zvyku, ze sa chodi do poradne posledny mesiac tam a nie k obvodnému gynekologovi, mozno preto sa ta to pytal...iny dovod nevidim.

katrinka8
14. júl 2015

Ani odo mňa to nikdy moja gynekologička nechcela vedieť...

natha_sha
14. júl 2015

Posledné cca 4 tyzdne tehotenstva by si sa mala hlásiť v tej pôrodnici, kde chces rodiť. Do tej pôrodnice uz chodíš posledné 4 tyzdne do poradne (na kontroly). Môj gynekológ v 35 tt zisťoval, kde chcem rodiť, a to z dôvodu, ze ak nechcem rodiť v pôrodnici kde on pôsobí, tak uz ma na ďalšie poradne k sebe neobjednával, ale rovno ma poslal hlásiť sa tam, kde chcem rodiť.

Co sa tyka sanitky, kebyže na teba príde rodenie, sanitka ta odnesie do NAJBLIŽŠEJ nemocnice, nie do tej, ktorú mas vybranú...

milota164
14. júl 2015

ja som chodila na posledne kontroly do porodnice kam som chcela ist

bonaqa2013
14. júl 2015

Ani pri mne to nik nechcel vedieť.

ukulela
14. júl 2015

je to normalna otazka - pred porodom uz nechodis na poradne k obvodnemu dok, ale do porodnice. to ale neznamena, ze nemozes porodit inde. ked ta to zdrapne na opacnom konci republiky, pojden do najblizsej porodnice. rovnako ak sa ti nebude vo vybranej porodnicipacit, mzes ist rodit inde.

bonnie1
14. júl 2015

mna sa pytal medzi recou. mala som inych pri dvoch tehu a aj jeden aj druhy ked sa blizil termin len tak sa ma spytal kde idem rodit a hnd mi oznamili ze posledny mesiac poradne v porodnici. ale nikde si to nepisali ani neznacili..

danielita18
14. júl 2015

@felicia11 aj mna sa to doktor pýtal,rodila som pred dvoma rokmi a nastastie ešte v Ilave

sadika
15. júl 2015

Mna sa to doktor spytal na poradni v 12 tt, som nan nho oci vyplestila a ked som povedala ze v tej a tej porodnici, povedal ze neodporuca - odporuca inu a hned mi aj doktora zapisal ze u ktoreho budem rodit. Ani sa nepytal ci suhlasim. Oni si takto dohadzuju *platicky*. Samozrejme pojdem do tej porodnice co som si vybrala ja.

seahorse27
15. júl 2015

@sadika Tak toto je uz aka drzost 😠

alexanotbad
15. júl 2015

@felicia11 presne ako pisu baby, lebo posledne kontroly by si mala absolvovat tam, kde pojdes rodit.

eeffka
15. júl 2015

@felicia11 pytal sa ta kvôli odporucaniu 😀 , chapes ze?

inak mu to netreba vediet a nikde sa to nevedie. Pri prvom sa ma pytala myslela som ze sa to hlasi, som povedala ze neviem, tak ze uz mam najvyssi cas sa s niekym dohodnut, ja mlada sprosta ze a o com?
pri druhom som popravde odpovedala ze uvidim kde budem a kam stihnem dobehnut ( oba porody som mala expres) takze len pohmkala a videla ze zo mna nic 😀

felicia11
autor
15. júl 2015

Praveze mne ziadnu nechcel odporucit,vraj si to rozhodnutie nezoberie na zodpovednost..ale nedalo mi to,rano som volala sestricke a ta mi povedala ze je to kvoli tomu ze niektore porodnice chcu vidiet pacientky este pred porodom..s mojim doktorom je tazka komunikacia,je to taky stary bručoun,nieco sa ho opytat,no zbohom rodina,inak je to odbornik 😀 ale ze mozem ist rodit kam len chcem,mohla som sa jej rovno spytat ze..😉

jasminet
15. júl 2015

rodila som 2x, po oba razy sa ma ci lekarka ci lekar pytali kam sa chystam rodit, normalne zo zvedavosti, nikoho mi nevnucovali, neodporucali....proste sa len opytali.... a od 36tt som chodila do nemocnice na poradne

felicia11
autor
15. júl 2015

@jasminet no moj mudr.sa tak tvaril ze ako keby to bolo nieco zaväzne "do buducej poradne sa musite rozhodnut" tak ma to cele pomylilo..😀

ukulela
15. júl 2015

@felicia11 mozno ozaj preto, lebo ak pojdes rodit niekde, kde mava sluzby aj on, tak mozes chodit na poradnu dalej k nemu, ale ak chces rodit v inej nemocnici, mala by si chodit do poradne tam tam by si mala tiez chodit na "pasy", tie sa v ambulancii u obvodneho nerobievaju. a sledovat ta budu aj keby si prip.prenasala ... ale nikdy to nie je zavazne,keby ta ozaj bolesti chytili dakde n navsteve cez styri okresy, tak jasne, ze nepobezis domov do nahlasenej porodnice, ale ides do najblizsej. ale teda mala by si mat predstavu kde chces rodit. a podla toho absolvovat posledne vysetrenia a kontroly.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre