Ahojte, chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti s full rooming in, teda s tým, že ste po pôrode mali bábätko od začiatku stále pri sebe. V nemocnici v Starej Ľubovni to vraj nedávno zaviedli a na jednej strane sa z toho teším, ale na druhej strane mám obavy, ako sa hneď po pôrode zvládnem starať o drobca, keď navyše na izbe nebudem sama a ostatné mamičky tiež majú deti pri sebe. Premýšľam hlavne nad tým, ako to funguje v noci, keď je na izbe viacero žien a detí a každé má iný režim jedenia. Inokedy plače a tak, skrátka veľa žien a veľa detí v jednej izbe. Ak máte skúsenosti aj z iných nemocníc, budem vďačná 🙂
@jemi9 Dobry den, teda neviem, kolko zien je na izbe v SL, len ma zaujima, kde boli deti doteraz? A ako zeny dojcili, ak neboli s detmi na izbe? Mam za to, ze teraz su deti v porodniciach s matkami. Ja som dceru mala od narodenia pri sebe a na izbe na sestonedeli sme boli dve. Nejak velmi sme sa nerusili. Boli sme take unavene, ze to bolo jedno 🙂
@kikuski na novorodeneckom oddelení, ktoré funguje stále a môžeš si tam drobca 'odložiť' keď potrebuješ ísť do sprchy napríklad alebo si chceš oddýchnuť, ale nie všetky sestričky z toho majú radosť. Mne prvú noc malého vzali na požiadanie a nosili na kojenie, ako kedysi, ale zvyšné noci nie. Boli sestričky, ktoré mi to samé navrhli, ale keďže oddelenie praskalo vo švíkoch a neustále sa rodili nové detičky, tak som radšej nechala drobca pri sebe, mali tam dosť roboty, keď boli dve. My sme boli na izbe 3,ale boli aj 4 - 6 a to uz si myslím že je fest
@jemi9 mne doniesli maleho cca 1hod potom co ma preniesli z porodneho boxu na izbu a odvtedy som ho mala pri sebe nonstop aj cez noc. Ale to je predsa bezne uz v kazdej porodnici ci nie? Viem ze akurat zeny co su po sekcii dostanu dieta az po 24hod alebo vzhladom na ich stav. Inak sme boli v nadstandarde 2 baby a babatka nam plakali celu noc na striedacku...moj ale vrieskal na raty a moja spolubyvajuca sa ma tak slusne rano opytala ci nechcem zvazit mu dat cumel 🤣🤣🤣 teraz sa na tom s muzom smejeme aka zufala z neho musela byt 😅🙄💁♀️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@jemi9 ako za mojich skúseností to nie je barz dobre poriešené. Cez deň v pohode to zvládneš aj ostatné mamičky ti poradia ale cez noc to je hrozné. Deti sa budili na to že sa zobudilo bábo druhej mamičky a zasvietilo svetlo a potom bieda ho znova uspať. Aspoň v noci to je nedobre poriešené. Fakt tie deti sa budili na všetko a ešte keď ma nejaké prehodene deň s nocou tak to už je také že no