Epidurál v Považskej Bystrici

majujulka
18. apr 2016

Ahojte,
prepáčte, že Vás otravujem, ale chcela som sa opýtať na Vaše skúsenosti s pôrodnicou v Považskej Bystrici.Veľmi sa bojím porodu a chcem byt pripravená aj na možnost použitia epi. Je tam možnosť 24hod, alebo len počas dna? Prepáčte, ak s tým otravujem, ale nikde som nenašla nejaké čerstvé novinky o tejto porodnici či tam moze byt celu dobu pri mne manzel a tak dalej. Dakujem krasne vopred za odpovede

esstela
18. apr 2016

porodu sa bojite a vpichu do chrbticoveho kanala sa nebojite ??čudné

vepaga
18. apr 2016

Ahoj, rodila som v Považskej Bystrici dvakrát a nemenila by som. Personál je fajn. Ochotne Ti poradia pre pôrodom, pri kontrakciách aj po pôrode. Asistentky som mala vždy iné a tiež boli obe v pohode, počúvala som ich a všetko prebehlo v poriadku. Pôrody som prežila bez epi, tiež som najskôr rozmýšľala, ale nakoniec som to zvládla bez. Manžel môže byť pri tebe, nerobia s tým problém. Majú tam nadštandardné izby, tam môže byť s tebou stále. 🙂

monicm
18. apr 2016

@majujulka To ti povedať neviem, ale kľudne si zavolaj na pôrodnické oddelenie určite ti povedia viac a budeš mať istotu. Asi by som ale volala radšej okolo obeda či poobede.Tu máš nejaké údaje a kontakty: http://www.nemocnicapb.sk/zdravotna-starostlivo...

jaghvali
18. apr 2016

Ahoj, je tu skupinu Pôrodnica Považská Bystrica. Tak ak chceš, šup pridaj sa, baby ti daju info. Ja s epiduralom skusenost nemam, ale inak som rodila v PB a chystam sa zasa 🙂

majujulka
autor
18. apr 2016

Jeeee ďakujem Vám veľmi pekne. Ste zlaté takže som asi rozhodnutá pre Považskú. Vepaga dakujem dufam ze aj ja to zvladnem bez epi. To chcem len pre istotu. Nechcem z toho mat traumu prave naopak.Ešte raz kočky ďakujem

vepaga
18. apr 2016

@majujulka verím, že tak, ako mnohé to zvládneš bez epi. Strach je prirodzený, myslím, že ani jedná nemôže povedať, že sa nebála. Predsa len je to niečo výnimočné a bohužiaľ bolestí sú. Ale u niekoho to prebehne rýchlo a niekto sa potrápi. Ale tak, ako mi povedala moja mama, tak to platí. "Keď uvidíš to maličké, na bolesť zabudneš".

majujulka
autor
18. apr 2016

Ďakujem....skôr je to strach z nepoznaného a či to zvládnem ale určite sa posnažím byť statočná. Nieco vydržím epi chcem mat v zálohe pre prípad že by sa to nedalo zniest a dlhy porod ale velmi si ma upokojila. dufam ze sa ti to vráti🙂

7certik7
18. apr 2016

Ahoj,rodila som tam,no ja zas nemam dobre skusenosti. Personal mi nadaval,no len jedna ssestra,ktora mi tam vikricala,ze preco kricim,a naco som si robila decko! Ze ked nejaka baba tak to vydrz,absolutne som od tej starej sestry nepocula ziadne pozitivne slova,nic. Ako ktora ssestra. Napr tie nladsie boli mile,usmievave,starostlive,tie stare iba buzerovali! Tak ti povien kazdy ma inu skusenost,ale ja keby mam sa rozhodnut,ze kam,urcite POVAZSKU BYSTRICU NEVOLIM! Radsej trencin alebo nieco po blizku..! Neviem ja osobne niesom spokojna.. mala som cisara.. ale zas nemozzem povedat,ze po cisari mi hp orve dve noci vzali na noc,az si oddychnem,cize to je plus :D 🙂

majujulka
autor
18. apr 2016

fuuuuuha chudatko si si odtrpela ale uz to mas za sebou. dakujem velmi pekne takze sa musim obrnit trpezlivostou (bojim sa že ja tiez potichu nebudem🙂)

7certik7
18. apr 2016

Ale ved jasne..tie co to neprezili tam tie sestry s tymi silnymi recami aani deti nemaju a idu buzerovat..to im ide najlepsie..vies? Ale aj ked mi ho prikladali buzerovali takto a zakazdym prisla ina ku mne a zas inak..uz som bola z toho hotova..chapes ja prborodocika maly stukal a.ja.som vybehla na chodbu,ze co sa deje :D :D ze sa bojim onho,lebo.som.nevedela ako stukaju male dnove babetka 🙂 a ta jedna protivna vybehla ze..preboha,ved to babatkp stuka,dajte mu prso,aj vy ked ste smedna sa napijete! Prso prso.prso :D ja som nevedela ci sa mam.smiat alebo co :D

majujulka
autor
18. apr 2016

jeeeeeeemine🙂 ved to nikto mudry z neba nespadol ....no to som zvedava co vsetko prekvapi mna🙂 ja budem asi neustale kontrolovat ci dycha....no som na seba zvedava ako to budem prezivat ci nebudem nejaka hysterka🙂

vepaga
18. apr 2016

no z novorodeneckého som si aj ja užila s jednou pani. Ale tej som do roviny povedala, čo si o nej myslím a mala som pokoj. Viac si nedovolila. Tiež som pri prvom dieťati nevedela, čo a ako. Naziapala som na ňu, že ak má syndróm vyhorenia a prepracovania, nech tam skončí, predsa nikto nerodí každý deň. Zrazu sa na druhý deň správala inak.

majujulka
autor
18. apr 2016

to si dobrá ja som naopak skor taka ze si necham....no musim sa to este naucit....🙂 ale hovorite ze sa to da prezit....tak hadam to dam aj ja🙂 Dakujem baby. a aké mate staré deticky?

vepaga
18. apr 2016

ja mám 8 r- a 4 r. , švagrina 3 r. a moja kamarátky, čo tam rodili naposledy 1 rok a 0,5 roka. Tie hovorili, že niektoré sestry sú už odtiaľ preč.

kladina
18. apr 2016

@7certik7 túto fuchtlu som asi lapila aj ja. Bola to čistá krava. Ale novorodenecké je super. Som v šoku..milé sestry a vždy ochotne. Totálna zmena oproti roku 2012.

24dzin24
18. apr 2016

Suhlasim s 7certik7 ... rodila som koncom januara a ak sa rozhodnem este niekedy pre druhe babo, tak PB isto nie... asi sme mali rovnake sestry, lebo ta co bola pri mne, mi bola skor na skodu... kontrakcie som mala teda poriadne silne a pytala som si epi, a ze nemaju s tym dobre skusenosti pri prvorodickach, tak mi ju nedali... a mala som vacsie problemy s nimi, ale s tym ta nejdem strasit... hlavne ty sa nalad pozitivne, mysli na to, ze to dopadne dobre a nedaj sa, ked nieco budes chciet

24dzin24
18. apr 2016

Mne dokonca zakazala kricat, ze mala ma nemoze pocut

gretocka
18. apr 2016

@majujulka ahoj, ja som rodila dcerku v PB takmer pred styrimi rokmi a teraz v novembri druhy krat svoje tretie dietatko - synceka 🙂
S porodnou salou a sestonedelnymi sestrickami som bola spokojna na par vynimiek 🙂 Lekari z mojho pohladu super. Manzel mohol byt so mnou cely cas.

Pred styrimi rokmi som z novorodeneckeho oddelenia mala zmiesane pocity - podobalo sa mi to na rozpravanie mojej mamky z roku 1978 🙂 ale vela sa tam zmenilo.
Teraz v novembri som uz bola ovela spokojnejsia. Vsetky izby su rooming-in, Uz sa nemusi vazit po kazdom kojeni, takze sme boli v mensom strese.... a aj dietatko som mohla rodine ukazat "kontaktnejsie" ako cez sklo 🙂
Ked si zaplatis nadstandard, moze tam byt s tebou aj manzel okrem casov vizit stale 🙂 Pocitaj ale, ze nadstandard nemusi byt volny, nemoze sa zaistovat dopredu, iba zo saly si ho vyziadas.... pytaj sa kludne co ta zaujima konkretne 🙂
Co sa tyka epiduralu, tak tam moc neovladam info, lebo ja som vsetky tri porody mala bez epi.

7certik7
18. apr 2016

Moj ma 10mesiacov 🙂

gretocka
18. apr 2016

moj prvy syncek - ale toho som rodila v Bratislave ma takmer sedem, potom v PB sa narodila dcerka takmer pred styrimi rokmi a najmladsi mal pat mesiacov

kosta123
20. apr 2016

Ta stara "koza" sestricka tam uz nieje,takze klud 😉 dochodok vola 😄
Epidural stoji 70€
Najlepsie je chodit na predporodnu pripravu,tam sa clovek vsetko dozvie,stoji to 20€

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre