Dobrá pôrodnica v Bratislave - vaše názory

diana999
19. júl 2020

Ahoj viem, že takýto tém je tu do bludu ale budem rada ak mi predsa len niektoré z vás odpisu a poradia.
Budem rodiť v Bratislave a neviem si vybrať pôrodnicu, recenzie ktoré som čítala sú už staršie preto by som chcela poznať nejaké novšie názory na dané zariadenia. Čaká ma to o 2 mesiace preto už by som chcela byť definitívne rozhodnutá a na základe toho sa prichystat do danej pôrodnice. (ešte taký detail.. Ak nebudem mať niečo zo zoznamu veci je to veľký problém alebo to prežijú) :D ďakujem

29simona29
19. júl 2020

@diana999 jednoznacne odporúčam Koch, ja by som nad inou porodnicou v BA ani neuvažovala, pokiaľ by som nebola nútená rodiť zo zdravotného hľadiska.

diana999
autor
19. júl 2020

@29simona29 skôr som mala na mysli štátne pôrodnice

29simona29
19. júl 2020

@diana999 ok, je to na Tebe, so štátnou skúsenosť nemám..

katuli3nocka
19. júl 2020

@diana999 ja by som KOCH neriešila vôbec. Zbytočne budeš platiť, keď to môžeš mať zadarmo. Ja som rodila 5 týždňov dozadu v Ružinove. Rodila som akútnou sekciou, keďže bolo dosť komplikácií a vďaka MUDr. Kozolkovej máme dnes doma živé a zdravé bábätko ❣️ Keby mám ísť zase rodiť, ani sekundu neváham. Či už na gynekologii alebo šestonedelí úžasní , empatickí a hlavne veľmi odborní lekári. Bolo mi tam fakt úžasne a dnes veľmi rada spomínam na dosť komplikovaný pôrod 😍 Držím palce🍀

bluka2
19. júl 2020

Mozno by si mohla napísať, čo od pôrodnice očakávas a baby by ti lepšie poradili

eliska13
19. júl 2020

@katuli3nocka aj mne sa páčil Ružinov lekári prístup

diana999
autor
19. júl 2020

@bluka2 neviem co očakávam 😀🤭 ešte som nerodila..ale tak predovšetkým milý personál, keď zlyhá personál co sa týka ľudskosti.. Je to fakt blbé a pri takých ľuďoch sa necítim dobre.. Každopádne ďakujem 🤩🤩

bluka2
19. júl 2020

@diana999 normalne porozmýšľaj nad tým čo chces (jasné, aj napriek tomu treba byť otvorený tomu, že to bude trochu inak). Nespoliehaj sa ibs na šťastie, na to je to moc dôležitý moment v tvojom živote. Kramáre môžu vyhovovať jednej, druhej nie a tak s každou porodnicou

29simona29
19. júl 2020

@katuli3nocka s týmto nie celkom súhlasím, lebo ako písali vyššie, je potrebné zohľadniť, čo žena od pôrodu očakáva. Za mna boli peniaze do pôrodu v Kochu najlepšou investíciou v živote. Veľmi mi záležalo na prístupe personálu, ktorý bol úžasný, aj o druhej v noci, aj stále, atmosféra na pôrodnej sále a prístup doktorky- najkrajší životný zážitok, zohľadňovala moderne metódy, na základe čoho som skončila ako prvorodička bez nastrihu a jediného natrhnutia, prirodzený pôrod bez epi, viackrát počas pôrodu hrozilo, že sa to skomplikuje, ale prístupom lekárky sa tak nestalo, nehovoriac o oddelení šestonedelia, pobyt ako v hoteli. Na druhej strane, ak by som to mala objektívne zhodnotiť-to ale platí pre každú jednu mamičku, musela by som rodiť v každej jednej pôrodnici v BA a potom zhodnotiť, a aj to by nebolo úplne objektívne, lebo čo jednej vyhovuje, druhej nemusí. Možno by som toto iste zažila aj inde zadarmo, len ta pravdepodobnosť je mizivá rovnako ako pravdepodobnosť, že v Kochu bude niekto nespokojný. Ja som si takú významnú životnú udalosť chcela poistiť a urobiť maximum preto, aby som bola po každej stránke spokojná, aj keď vždy existuje malé percento, že to nebude podľa predstav. Našťastie to v mojom prípade vyšlo. Žiaľ, to čo by malo byt v zdravotníctve samozrejmosťou si žena musí poriadne priplatiť, aby dostala služby, ktoré by mala dostať aj zadarmo.

diana999
autor
19. júl 2020

@29simona29 trosku blbá otázka a nekonkretna ale koľko sa vlastne platí v tej súkromnej pôrodnici, asi to teda závisí od dĺžky "hospitalizácie"

magdus89
19. júl 2020

@diana999 rodila som v Ružinove spokojnosť, až na pár sestriciek dalo sa tam 😂

magdus89
19. júl 2020

@diana999 v Koch za pôrod 1400€ kamoška tsm rodila v apríli

sadika
19. júl 2020

Koch - lekari pracujuci v Ruzinovskej,ked sa nieco skomplikuke,prevazaju na Kramare... Za mna Ruzinovska , 2 x porod 2x super. Zapamataj ci statna,ci sukromna, ak ukazes personalj ze si ich vazis,nepovysujes sa, ocenia to a vrati sa ti to a myslim tym od upratovacky az po prednostu

stormie
19. júl 2020

@diana999 mozes sa pridat do skupiny Koch a dozvies sa viac, nebudu tam len pozitivne recenzie ....

lelluska
19. júl 2020

@29simona29 Ja by aj napisala niečo ohladom Kochu - tiež som tam rodila, ale všetko si krasne zhrnula nemam čo dodat, iba že úplne suhlasim❤️

29simona29
19. júl 2020

@diana999 1400€ pôrod a ak chceš zazmluvniť doktora, tak plus 300€

diana999
autor
19. júl 2020

@29simona29 preboha 😀😀tak to v žiadnom prípade

loginexistuje
19. júl 2020

pozri ak si nebudes platit nadstandard izbu lekara k porodu atd tak je to o stasti a sla by som tam kde spadovo patris co je asi ruzinov

ckatka
19. júl 2020

Ja to práve riešim tiež. Štátnych bratislavských nemocníc sa bojím ako čerta...A 1400€ za Kocha sa mi fakt nechce dať. Ja ale mam presnú predstavu o mojom pôrode. V prípade že bude všetko v poriadku, nech mi dajú všetci pokoj, nechajú ma byt v polohe akú potrebujem a nikto nič do mňa nepicha a nedotyka sa ma (mam paniku z lekárov tak preto).
A takú som v Bratislave nenasla...takže zrejme keď to na mňa príde....proste niekam pôjdem a nejdem dopredu NIČ plánovať a dohadovať. Možno budeme práve na návšteve u niekoho...A skončím v Bojniciach či Ružomberku....neviem a neriešim a nechávam to úplne otvorene.

xjakubikovak
19. júl 2020

@ckatka neviem kde presne byvate, ja som priamo z ba a rodila som v breclavi a bola som.spokojna, tiez som.nechcela ist do bratislavskych pôrodnic. Za mna to bola super alternativa medzi ba- koch(drahy) - hainburg(nemcina). Este doplnim ze na izbe som bola sama, nie na žiadnej vzdycharni😩 partner bol cely cas somnou a lekari chodili len na pasy a sem tam ci je vsetko ok 🙂

magdus89
19. júl 2020

@diana999 tak za súkromnú sa platí, ja som bola v Ružinove aj som si lekára zazmluvnila radšej

diana999
autor
19. júl 2020

@magdus89 načo to zazmluvnenie je vlastne čo je to 😅😅

luuubik
19. júl 2020

Za mna Kramare obrovska spokojnost 👍 Inak, aky zazitok budes mat z porodu, podla mna porodnica az tak velmi neovplyvni... Darmo ti tu vela zien napise, ze maju dobru skusenost napr. s lekarmi, sestrami, ked nikdy nevies, ktori budu mat sluzbu prave ked ty budes rodit... Jedine, zeby si teda ozaj mala toho zazmluvneneho lekara. Inak je to loteria, vsade su aj prijemni aj horsi (hlavne, nech su odbornici v tom, co robia)... Myslim, ze ak ty sa budes spravat normalne a slusne nebude problem nikde. Ak sa aj najde nejaky cloviecik, co ti nesadne, netreba to brat osobne, aj oni su len ludia... Najdolezitejsie je to v zdravi prezit - pre maminku aj babo, to ostatne je velmi malo podstatne... Mne ked ukazali moje babatko, bola som taka stastna a celkovo vo vytrzeni, ze som absolutne neriesila, ci je na izbe osuchany alebo novy nabytok, alebo ci upratovacka rano nasadila usmev cislo pat alebo sa mraci, alebo ci je chutne jedlo (kazdy den za mnou niekto prisiel a ak som mala na nieco specialne chut doniesol mi). Si v tej porodnici tri dni, ak pojde vsetko dobre, to by som vydrzala aj na ihlach... Chapem, ze niekto je citlivejsi a hlavne maminky po porode, mozno aj trochu vyplasene, zmatene, no opakujem - netreba niektore veci az tak velmi prezivat... Ja som od zaciatku bola psychicky nastavena tak, ze lekarom verim, ze porod bude brnkacka, zvladla ho kazda, zvladnem aj ja, hoc aj v autobuse 😅. Nemala som ziadny plan, ziadne poziadavky... Mozno je to tym, ze mam pomerne vysoky prah bolesti a stastnu povahu v tom, ze neriesim prkotiny, proste ja som citala len radost a zvedavost, ziadny stres... Zazila som bezne veci - aj klystir, nastrih, oxytocin, prepichovanie vody... Vsetko vysvetlili, urobili jemne, pohodicka, prezila som bez fyzickej aj psychickej ujmy. Na celom materstve je porod ta uuuplne najlahsia cast 😉

ckatka
20. júl 2020

@xjakubikovak vieš čo...breclav som zvažovala...lenže od zahraničia (aj keď sú to len Čechy) ma odrádza to, že proste je to za hranicami a co keď sa zasa zavrú hranice zo dňa na deň? A ďalšia vec...keď je problém...tak nás prevezi asi do Brna...ci?
Kamoška tam rodila...mala.kratky pupocnik a dieťa jej ho vytrhlo a skoro vykrvacali obe. Krízovu situáciu tam veľmi.dobre teda nezvládli...ale inak...máš pravdu...co sa týka prirodzeného pôrodu, sú tam asi naj...

makova333
20. júl 2020

@diana999 Koch pre mna nie je pomer cena/vykon. Ked som mala rodit zvazovala som ho, bola som na konzultacii a tym to aj skoncilo, kedze mna za tie peniaze nepresvedcili. Od porodnice neocakavam iba pekne kachlicky a usvievavych dr. a sestricky, ale trochu viac. Ak sa nieco skomplikuje musia prevazat na Kramare alebo Antolsku (v case mojho porodu tam mamicka uz nemohla byt prevezena s babatkom, neviem ako je to teraz). Ja som rodila na Kramaroch planovanou sekciou a porodnika som si vybrala. Za mna spokojnost. Vyberala som medzi Antolskou a Kramarami kvoli tomu, ak by sa nieco skomplikovalo.

kittyna5
20. júl 2020

Mňa to čaká za chvílu a rozhodovala som sa medzi Antolskou a Kochom. Nakoniec som sa rozhodla pre Koch. Jasné, že sa nájdu aj negatívne recenzie, ale netreba veriť všetkému, nie každej žene sa dá vyhovieť, každá má iné nároky a očakávania. Ja verím, že mi to za tie peniaze stáť bude.

makova333
20. júl 2020

@kittyna5 pokial nema zena alebo dieta nejaky problem, tak Koch je pekny hotel. Ja som mala ine priority. Ale kazdopadne drzim palce nech si tam spokojna 🙂

katuli3nocka
20. júl 2020

@29simona29 a presne také isté pocity mám ja z Ružinova. Takže treba nechať aj iných názor a nie zásadne si ísť za svojím, že KOCH je najlepší a iné pôrodnice sú odpad.

katuli3nocka
20. júl 2020

@29simona29 a presne ako píše @makova333 - presne sa stotožňujem🙂

29simona29
20. júl 2020

@katuli3nocka odporúčam čítať s porozumením, myslím, že som to v mojom príspevku celkom jasne uviedla😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre