Davali sre nieco kavu cokoladu, darcekovy kos v nemocnici pre sestricky?
Svokra na tkm trva a ja neviem ci to uz nie je prezitok..
Neviem si predstavit co im povedat.a este ked budem s niekym na izbe, kedy to dat atd..
Dava sa, vzdy nas to potesi, ale nie je to ani pravidlo a ani uplne bezne 🙂 pokial si im vdacna, tak daj, nemusi to naozaj byt darcekovy kos, moze to byt par zakuskov napr alebo len nejaka bonboniera, ale pokial to tak necitis, tak to vobec neries a nedaj nic
Ja som dávala . A dala som to v deň odchodu keď som podpisovala prepúšťaciu správu. A potom na detskom som tiež dávala
Na naliehanie mojej mamy som dala čokoládu a kávu ... zatvárili sa v štýle "to len toto"? ... úprimne, za to správanie by som im nedala nič ... a to vôbec nie som nejaká ufňukaná, znesiem dosť ... a úprimne, je to ich robota, za ktorú dostávajú zaplatené ... dáva niekto niečo upratovačke, predavačke?
Tak snáď máš vlastný mozog a svokra tam neleží miesto teba
Ak si spokojná daj, ak nie nedaj.
Druha vec je, že či je to ok? K čomu si zdravotníkov “vychovavame” ?
Nie, nedala. Nepovazujem to za spravne ani potrebne, zvlast pri beznom porode. Mala som uplne standardne porody, ziadnu extra starostlivost som nepotrebovala, spolupracovala som, v podstate so mnou nemali ziadne starosti. Ten, kto pomahal, boli sestricky z novorodeneckeho, teda jedna jedina pri probleme s kojenim. Pre zvysok som bola cislo, bezna napln prace. Nevidim dovod nosit personalu nieco navyse. za pracu im patri mzda.
@pribinak svokra pracuje v budove tiez a dostava tiez.. asi to ma tak ze proste davaju jej da ona..ako ok, budis len netusim co im povedat..
Síce som rodila v ČR, ale nedávalo som nič. Boli tam nepríjemné, neochotne sestričky ako sorry za taký prístup nezaslúžia nič a nie to ešte darčeky.
Ja som dala, aj na 600n aj na novorodenecké. Pôvodne mali mať cheesecake, len sa nedožil môjho odchodu, keďže som tam bola dlhšie, ako bol plán.
A za ten čas boli úžasné, nápomocné, fakt som si užila čas v nemocnici 😂 navyše som tam bola celé sviatky sama bez rodiny (zákaz návštev), tak mi ju nahradili ony, bola som im veľmi za to vďačná.
Kašli na svokru, urob podľa seba 😊
Vo Švajčiarsku je napríklad zakázané dávať konkrétnym osobám. Ak.clovek chce, môže poslať nejakú čiastku.na účet oddelenia a oni to potom spolu niekde minú...buď na večeri, alebo nejakej inej akcií.
Sestrickam na neonatologii ano, ked pojdem s malou na vysetrenie do nemocnice, planujem im zase nieco priniest. Boli uzasne. Starostlivost o malu bola top.
Zato o mna.. nezasluzia si nic 😅
ajoj, my sme sa spojili s vrchnou sestrou a opytali sme sa co potrebuju na oddeleni.opytala sa, aku sumu mame na mysli a potom sme sa dohodli.boli velmi vdacne. A my tiez, boli sme nadmieru spokojni.
my sme dali na sestonedeli detskym sestram s tym, ze oni sa podelili aj so zenskymi sestrami co sa starali o matky po porode (a tam sa prestriedali aj tie z porodnice) … sice vraveli na co si robime starosti, ale evidentne ich to potesilo … pocas pobytu som videla, ze dostali aj kytice od niekoho pri prepustani, vyzdobili s nimi verejne priestory (chodba, jedalen)
Ja som dávala ale teda ja som rodina v Nemecku a nemôžem povedať nič starali sa 100 percent 🤗aj o mňa aj malého ❤️
Ja som teda nic nedavala, ani pri jednom dietati. Po prve presne ako pises mi to bolo blbe, akoze komu to dat, ked zakazdym tam bola ine smena, napr. ked som odchadzala boli uplne ine sestricky nez tie, sa o nas starali, a po druhe nebola som velmi spokojna s nimi. A este k tym zakuskom, co ti tu baby radia,ak sa rozhodnes nieco doniest, tak nie vlastne upecene kolace z domacej vyroby. Mam pribuznych pracujucich v nemocniaciach, taketo "dary" sa vascinou vyhadzuju, pretoze to nikto nechce jest, nakolko nepoznaju pozadie ich prípravy , hygienicke standarty rodiny a pod. Ked tak len kupovane, alebo nieco original balene. Pretoze je to skoda tvojej práce a penazi. Je ine dat si kolac od kolegyne, ktorej domacnost poznas, nez takto od anonymnej zeny, ktorej rodinu vobec nepoznas. Toto nam prizvukovali aj na zakladnej skole, aby deti nenosili ucitelkam na konci roka ziadne doma upecene kolaciky, ze to ziadna ucitelka nechce, pretoze nepozna pozadie ich pripravy. Dokonca triedna jednej dcery nam na rodicovskom o tom spravila celu prednasku, ze ci si rodicia myslia, ze ony budu jest kolace stokrat ochytane, pripravovane s oblizanymi a neumytimi prstami od deti, ze to rovno leti do kosa. Ale teda viem, ze ani sestricky to vacsinou nechcu, snazia sa to posuvat potom udrzbarom a pod., a je s tym len ostara.
Dala som pozitivnu recenziu, v ktorej som menovala konkretne porodne asistentky, ktore ma odrodili. Rodila som 2x a nikdy som nedavala nikomu nic hmotne.
Potom ludia nadavaju, ze lekari ocakavaju, kto im co strci do vacku a podla toho sa spravaju. No, ked ste si ich takto naucili...
Davala som zenskym aj detskym a zastavila som sa aj na porodnici za praktikantkami ktore boli pri mne pocas celeho porodu..vsetci boli strasne zlati..normalne nech sa paci dajte si.ku kavicke dakujeme za vsetko dovidemia
nie, preco by som mala? ved je to ich robota
Vsak svokre povec ze hej nieco im vymyslis a vyprdni sa na to. Ak sa dodatočne spyta, uz bude po funuse, povies ze si v tom frmole zabudla. Ja viem ze osalis a je to blbe, ale som alergicka ba takychto vnucovacov, ved jej do toho nic nie je.
A nie nedala som ani nebudem dávať. Je mi to blbe, nevedela by som ani kedy atd a celkovo len by som si pridavala stres
Nie , ani pri jednom . Úprimne mi ani nenapadlo, že sa niečo takéto ešte robí -takze nie z dôvodu lakomosti alebo žeby boli na mna nepríjemní .
Však svokra nech robí kde chce, ale fakt je nutne dávať niečo ? Čo urobili sestry či lekári nad rámec ?
Daj pozitívne hodnotenie, výpis mena sestier s lekárov a poďakuj sa
Ano, ja som davala. Pri vsetkych troch. Po jednom dezerte pre detske sestry a druhy dezert pre zenske sestry. Ja som mala viac menej dobru skusenost. Samozrejme boli lrpsie i horsie sestry, ale celkovo ok. Nemala som s tym problem dat im po dezerte. Davala som pri odchode, ked uz sme odchadzali s detmi tak oni tam mali dvere vzdy otvorene tak som zakukla, vosla dala dezert a hotovo.
Kávu a nejaký dezert. Pri oboch pôrodoch
Ano davali sme, aj na oddelenie a aj pre tie dve priamo Hebammen. Nejake bonboniery, poukaz do bipa mam ten dojem a malu flasu sektu. Na oddelenie iba tie bonboniery a flasu sektu.
Nie nedávala som nič, príde mi to úplne odveci
Ja som dala flasu vina a bonbonieru
muž prišiel pre nás doniesol mi to už zabalené v darčekovej taške A pri odchode som im to dala na chodbe
dala som novorodeneckej sestričke a dvom na oddeleni velmi dobre sa o nas starali
A taký väčší darčekový kôš som dala hneď po pôrode na druhý deň ( mala službu) pôrodnej asistentke ktorá nás odrodila Aj vďaka nej porod prebehol presne tak ako sme dúfali a máme krásny zážitok
Myslím že je to tvoje rozhodnutie a ty sama sa musíš rozhodnúť davaj bacha aby ti svokra neurčovala aj ďalšie veci
Nedala som nič aj keď boli milé. Prečo by som im mala niečo dávať? Ja tomuto vôbec nerozumiem.
Dala som pri druhom porode, lebo starostlivost bola perfektna a bola som im velmi vdacna za vsetko. Pri prvom som bola rada, zw vypadnem
Svokra rodila či ty? ... Ja som zdravotná sestra na oddelení a nikdy od pacienta neočakávam nič, mám za svoju prácu zaplatené a tým to u mňa skončilo, ale sú ľudia, ktorí čakajú a nie len tak hocičo, tak si národ vychoval zdravotníkov, neviem prečo
Áno dávala som, pri oboch pôrodoch. Keď manžel pre nás prišiel doniesol marlenky, dal sestričke a tá to rozdelila na oddelenia 🙂 boli radi, potešili sa že majú ku kávičke
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Nie nedala. Za ich prístup. Pokiaľ by boli super a ochotne určite by som aspoň box koláčov doniesla.