Ahojte poradte prosim co vsetko ste si balili do porodnice. Co konkretne vsetko pre seba a co pre babatko.
Mali ste cestovnu tasku ci kufor ?
Napiste aj s akou kozmetikou pre babatko ste boli spokojne. Dakujem ❤️
Kufor na kolieskach, je to oveľa jednoduchšie na manipuláciu
Brali ste si napr so sebou pre istotu aj umele mlieko aby ste mohli rovno na izbe zarobit ? Uz som pocula aj take ze mama nemala mlieko a nechceli dat babatku UM resp mali to sestry na haku. Vlastne plienky a vlhcene utierky ?
Ja som si brala plno zbytočnosti. Co som reálne využila boli prezuvky, uteráky, nočné košele, hyg. Prostriedky, podložky pod seba, vložky, sluchátka.
Pre dieťa oblečenie, vlhčené, plienky, uterák. Žiadnou kozmetikou som ho neumyvala ani nenatierala. Um mi dali sestričky napr. Ak by nedali, zavolas mužovi a prinesie.
balila som podla odporucania nemocnice ale z vlastnej iniciativy som si vzala elektricky hrejuci vankus a bola to moja najvacsia zachrana pocas postupujucich kontrakcii. aj balzam na pery je super hack, ked som uz nevedela lezat a predychavala som kontrakcie v stoji tak som sa nafucala
jak lokomotiva a vkuse som natierala usta. plus odsavacka na mlieko a vlozky do podprsenky po porode. najzbytocnejsia vec co som vzala bola knizka 😂
pre babo ma kazda standardna nemocka oblecenie, perinky, zavinovacky. ak mas nejake pekne nove veci pre babo, nechaj to na doma aby sa to v nemocke nestratilo, ja som takto prisla o krasne nove pyzamko pre malu a mala ho raz. proste mi ho vzali sestricky v kope veci na pranie a uz som ho nevidela :/ plienky tiez daju, ale vacsinou su to z lidla alebo babylove. Nic proti nim, ale moja dcerka ich vsetky precurala aj po dvoch - troch hodinach. Muz mi doniesol pre malu pampersky a bolo po probleme. Kremik na ritku nam dali tiez, doma som ho vyhodila a nahradila weledou na zadok. Utierky vlhcene som kategoricky odmietla lebo to stipe aj dospelaka. Jedine co tak som si doniesla olejove utierky z dmka na utieranie po cikani. Po kakani som umyvala dcerku v umyvadle cistou vodou a robim tak doteraz. Olej na telicko je vyborny Hipp. Aj na masaz bruska sa nam osvedcil. Inu kozmetiku babatku netreba. UM mozes zobrat ak mas nejaku konkretnu znacku alebo typ ktory chces pouzivat.
balila som sa do kufra, bolo to najpraktickejsie.
Ja jsem nemela UM s sebou a kdybych sla rodit znova, vzala bych si ho a taky sterilizator a vlastni lahvicky. Na to doprosovani o UM, bych se uz znova vys*ala! Top byl za me prenosny bidet, po sekci jako kdybych nasla. Jednorazove kalhotky uz bych nekupovala sitovane (po sekci se mi zachytaval steh za oka). Hodila se mi hroznova stava, ovoce a jidlo (kdyz jsem nesnedla veceri do 30min, tak sestra odnasela, protoze ji uz prece konci sluzba). Lahev na piti - idealne s “cumlem”. Vzala bych si 2-3 vlastni obleceni - vest dite v noci po studene chodbe, abych si dosla pro obleceni nebylo uplne ok. A taky bych si vzala satek, mela jsem neodlozitelne dite a ten bych opravdu vyuzila.
Akurat vcera som balila. Balila som jednu malu tasku k porodu a kufor na kolieskach na izbu po porode. K porodu: dokumenty (tehu knizku, sobasny list, vypisane tlaciva do nemocnice), nepremokave slapky, rychleschnuci uterak tmavej farby, toaletak, jedny sietkovane nohavicky, jednu poporodnu vlozku, balzam na pery, ruzovu vodu v spreji, mineralku, hroznovy cukor.
Na poporodne oddelenie: pre seba: 2 baliky vloziek, 3 nepremokave podlozky, vlozky do podprsenky, 2 nocne kosele, 2 podprsenky na kojenie, 3 sietkovane nohavicky, ponozky, maly uteracik na tvar, osusku, cicatridinu sprej na poporodne poranenia, 2 flasky rosalginu, mast na bradavky, sprchac, toaletak, hygienicke vreckovky, hreben, nabijacku, sluchadla, caj na kojenie, mineralku, cokoladu. Pre babatko: maly balik plienok, maly balik vlhcenych utierok (to len do porodnice, na doma mam olej Medvidek a perlan), malu vzorku sudocremu, ciapocku, rukavicky, 2 pyzamka a 2 latkove plienky.
Inak, riad sa zoznamom, ktory ma na strankach konkretna porodnica. U nas poskytuju maminkam nocne kosele, takze preto si beriem len dve svoje. Keby nebolo leto a teplo, tak ani neberiem svoje. Tak isto aj oblecenie pre babatko je erarne, ale prvy syn sa vysypal v obleceni z porodnice, tak pre istotu beriem aj nejake oblecko teraz pre babatko. Nasa porodnica ma aj snack bar, takze nejake mnamky neberiem, len cokoladu.. ale keby nemali, tak beriem aj nejake ovocie alebo aspon ovocne kapsicky, musli tycinky a pod. Flasky a mlieko poskytuje porodnica na poziadanie, taktiez aj odsavacku, aj kozmetiku tam maju. Kozmetiku ale neplanujem pouzivat, pre tak male babo je to zbytocne. Vsetko potrebne sa da priniest z domu v pripade potreby.
@diewcatqoo Nie je ziadny zoznam pre moju porodnicu :/
Neviem ako veľmi ti záleží na rozbehnuti kojenia ked riesis umele ale ja som veľmi ľutovala, ze som si nezobrala elektrickú odsavacku mlieka ako pomoc s rozbehnutim kojenia.. Nespoliehala by som sa v tomto na pomoc pôrodnice... A asertivitu k nepríjemným sestrám si pribal.. Ta mne chýbala tiež... 🙂
Odsávačka mlieka - na 100%. Ľutujem, že som to nevedela ....
Balila som dve tašky. Jednu na pôrodnú sálu a jednu na šestonedelie. No reálne mám pocit že som kopu veci nepotrebovala. Neviem ako ďaleko od domu máš nemocnicu, ale určite za tebou bude chodiť muž alebo niekto iný na návštevu. Vždy môžeš poprosiť nech ti prinesú čo zachyba 🙂 ale na pôrodnú sálu bolo must have: uterák, košeľa, papuče, vložky, gumička, balzam na pery, hroznový cukor a fľaša s vodou a nejaký malý snack. Na šestonedelí tiež uterák, kojo podprda, vložky do podprdy, veľa vody, nejaký snack, nabíjačka na telefón, podložky, vložky, jednorázové nohavičky, kozmetika, nočná košeľa. Čo sa týka bábätká, to tam kúpali oni, kozmetiku som mu nebrala, iba plienky, cumlík a látkovú plienku. Všetko ostatné dali oni.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Išla som podľa zoznamu od porodnice, nič naviac. Zbalila som sa do cestovnej tasky, ale záleží co ti vyhovuje, niekomu viac kufor lebo ma kolieska..
Kozmetika - Hipp