Maminky,ktore ste rodili v porodnici v Leviciach co ste si museli zobrat so sebou a pre babo???dostala som dva zoznamy no mne sa zda,ze ani jeden nie je uplny 😒 Viete mi poradit???
@lia6 a prosim ta potrebovala si aj tie jednorazove nohavicky pre seba??? a plienky pampersky ci tie latkove? 🙂
Ešte som zabudla, len neviem, ako sa to volá, opýtaj sa dr, alebo niekto pomôže...je to "vodička" na pupík pre dieťatko. Je síce pravda, že by to mali poskytovať v nemocnici, ale vždy pindali, že prečo sme si to nedoniesli a aj tak som si to potom musela kúpiť...fu, ale názov-no, nespomeniem si...
Pozri, ak chceš, tak môžeš aj látkové, no my sme tam všetky mali pampersky a sestričky nič nevraveli-boli spokojné...iné jednorázové nemali radi...tie jednorázové nohavičky som ja nemala a nikto mi nič nevravel, no je pravda, že ja som mala sekciou...tak snáď poradí niekto, kto tam rodil klasicky 🙂
@lia6 dakujem pekne 🙂
Ja som rodila tento rok a pre seba som mala: pre seba:
tehotensku knizku, obciansky, preukaz poistenca, sobasny list (alebo z matriky uznanie otcovstva)
hygienicke potreby (tu si predstavujem wc papier, sprchac atd. )
papuce (je dobre mat jedny aj do sprchy)
nocnu koselu (ale daju ti erarnu)
zupan
osobnu bielizen (ak tam ides skor tak klasicke nohavicky, ked len na porod, tak tie sietkove nohavicky, ale aj tak ti ich nedovolia nosit, len ak pride navsteva)
2 uteraky
velke vlozky, podlozky pod chorych
pre dieta:
mala lyzicka
ciapocka
ponozky
kefa na vlasky
plienky jednorazovky, vlhcene utierky
detske telove mlieko, alebo olej
2 látkové plienky
deku v chladnom pocasi
Vybavicku staci ak donesie manzel pri odchode z porodnice, inak ti oblecenie daju erarne, ak si nedonesies vlastne.
@veronika_april dakujem pekne,aspon uz viem vsetky veci,lebo niektore moje kamosky mi popisali strasne vela veci co sa mi zdalo byt uz prehnane 🙂 este otazka na tie jednorazove plienky.aku znacku?ci beru vsetky?lebo niekde som sa docitala,ze akceptuju len pampersky 😒 a pre mna vlozky,odporucila by si znacku?ci treba bez toho lepiaceho pasika ci nie?
Ja som mala Pampers, ale neviem, ci by bol problem s inymi, urcite nie. Este ma napadlo, pohar, pribor (sice je aj erarny, ale lepsie je mat vlastny).
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Rodila som tam pred troma rokmi, tak sa mohlo aj niečo zmeniť, napíšem, čo som mala ja.
Pre seba:župan, nočná košeľa-tieto veci síce poskytovali, ak niekto zabudol, ale ja som si ich doniesla...ďalej, toaletný, Tvoje toaletné veci(krémy, zubná kefka, pasta, gel na sprchovanie, šampón), vložky-nemajú radi tie tenké s krídelkami, ale také hrubé bez(no ja som si aj tak spravila po svojom), podložka-takú čo sa používa na prebaľovanie...dáva sa pod mamičku na posteľ..., voda na pitie, mastičku na bradavky, ja som mala aj príbor.
Pre dieťa:podložky na prebaľovanie, plienky, zásyp...poprípade mastičku, odsávačku, vlhčené...rozmýšľam, čo som ešte mala-môžeš si doniesť aj mydlo pre dieťa, keď budeš kúpať, ale sestričky to nemali radi(aspoň vtedy, keď som bola ja)...jáááj, a ešte som zabudla-niektoré kočky mali aj svoje oblečenie pre bábo...môžeš si zobrať, ale ja som dávala svoje veci, až, keď sme odchádzali, lebo oni vecičky v tej dobe poskytovali a keď brali deti na vyšetrenie, tak boli vždy potom prezlečené v inom a strácali sa vecičky, čo si mamičky doniesli...
Božinku, rozmýšam, čo ešte...snáď som nič nezabudla...snáď niekto napíše, čo tam rodil nedávno 🙂