Čo si priniesť do pôrodnice v Košiciach na Rastislavovej?

timejka29
12. mar 2014

Ahojte žienky

chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť či by ste mi nenapísali zoznam veci pre mňa aj pre bejby , že čo všetko budeme v tejto pôrodnici potrebovať 🙂))

Ďakujem veľmi pekne za ochotu :*

amelie123
12. mar 2014

ahoj🙂 prikladám moj zoznam:
DOKLADY: občiansky preukaz
tehotenská knižka
kartička poistenca
adresa a telefon pediatra (to pýtajú posledný deň)

OBLEČENIE: nočná košeľa na kojenie 2x (dostala som ich nocnu koselu na porod aj so zupanom, ale asi treti den som bola schopna normalne sa osrchovat a vzala som si svoju koselu. zupan zostal niekde na porodnej sale. pouzivala som uz svoj) )
župan
ponožky
popôrodné nohavičky také sieťkované, čo sa dajú prať z lekárne 2x (su fajn ale prve dni to neradi vidia. ale su dobre lebo drzia vlozku na mieste)
jeden veľký uterák a 2xmalý uterák
papuče
obuv do sprchy - žabky
2x podprsenky na kojenie ... aj s jednou som vydrzala tie styri dni🙂

HYG. POTREBY: popôrodné vložky minimálne jeden balík (stačí vziať jeden, potom ti môže niekto doniesť. každá vraj nemusí krvácať rovnako) - ja som krvacala dost takze som ich dost vyuzila.
podložky na posteľ - mala som ich ale ked som potrebovala doniesli mi sestry. takze boli zbytocne.
sprchový gel a šampon
zubná kefka a pasta
hrebeň
vložky do podprsenky - nevyuzila som, ale len preto lebo sa mi extra nenaliali prsia.
papierové vreckovky
toaletný papier
sebamed mydlo (to je to detské mydlo, čo mi kamoška poradila. že po pôrode je lepšie chodiť na malú rovno do sprchy a umyť sa mydlom, nechodiť na wc- to bola fakt dobra rada.🙂
pomáda na pery, sprej do nosa morská voda
Neocide gel - na popraskane bradavky. to bola uz rada od mojej pediatricky. vela zien v porodnici malo problem s bradavkami. a toto je zazrak. netreba to zmyvat.

OSTATNÉ: príbor, pohár,
fľaša s vodou (odporúčali mi Lucka alebo Drobček)
nafukovacie koleso - dobre sa na nom sedi v jedalni na stolicke🙂)

PRE BÁBATKO: jednorazové plienky - tie prvé newborn premium care.
vlhčené obrúsky
mala som napisane aj latkove plienky ale malu mi vzdy doniesli aj s plienkou.

PRE BÁBO, ČO DONESIE OCKO POSLEDNÝ DEŇ: body s dlhým rukávom
dupačky
svetrík - kabátik
ponožky
perinka (ak neberieš do vajíčka)
čiapočka teplejšia
ak bude chladnejšie tak aj prechodný overal
deka na zakrytie do vajíčka

toto vsetko som aj vyuzila. boli tam aj ine veci, ktore mi boli poradene ale nevyuzila som ich. po porode si rada ze si rada🙂 ja som mala akurat malo vloziek tie mi musel este manzel doniest.
a este ti poradim. pozri si nejake stranky o dojceni. ja som mala problem a sestricky mi nejako extra nepomohli. az laktacna poradkyna ktora bola u mna doma🙂 keby mi este nieco napadlo, napisem. pripadne ak ta este nieco zaujima pytaj sa. rodila som v septembri 2013🙂

amelie123
12. mar 2014

este mi napadlo. otecko posledny den ma doniest aj postolky a myslim ze dve latkove plienky. este balia nasiroko.

amelie123
12. mar 2014

a samozrejme mobil a nabijacka 🙂

timejka29
autor
12. mar 2014

dakujem velmi pekne za informácie 🙂))...a ešte že to žiadne oblečenie pre bábo netreba kym budeme v nemocnici ? až na ten posledný den co ho prinesiem domov ? ... a tie postolky sa nedavaju od zaciatku ako sa narodí ? netreba ich doniesť hned ?

jul11
13. mar 2014

@timejka29 ahoj,tu mas velku diskusiu o Rastislavke https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-dok.... Co sa tyka postoliek a latkovych plienok,tak ich netreba. Inak to balenie nasiroko sa v zahranici nerobi a ludia su zdravi. Idem potom na ultrazvuk a ked ma babo dobre vysledky nebalila by som, ze preventivne. A ked ma zle vysletky,tak sa dava specialna perinka,lebo tie postolky nedrzia poriadne,ale dostanes tu perinku na predpis,ale su to take specialne nohavicky.Dieta ma do 3mesiacov prirodzenu nevyvinutost. ide o to,aka je silna. Ma to cisla nejak A1,2 a podobne. nam kazali balit,lebo mala jednu nozku uplne minimalne to cislo a ze 23hodin denne,nerobili sme a na dalsej kontrole,ze ake super,ze vidiet,ze sme balili nasiroko. Nove vyskumy ortopedov to potvrdzuju,ale nasi sa este dost drzia starych odporucani.

amelie123
13. mar 2014

@timejka29 ja som vlastne nemala ani ine zeny co boli so mnou na izbe. niekde sa vraj mozu vlastne vecicky doniest. malu mi vzdy doniesli oblecenu v ich vecickach. mala aj postolky a latkove plienky. to vsetko nemocnicne. 🙂

timejka29
autor
17. mar 2014

dakujem velmi pekne za infoo 🙂) už som aj dostala ten zoznam čo mi všetko tam treba , bola som si rezervovať nadštandardnu izbu a tam mi všetko napisali 🙂

bjanka00
16. apr 2014

@timejka29 a mozem sa opytat u koho budes rodit? ja tiez pravdepodobne budem v starej, no tie diskusie asi prestanem citat... :( myslim na staru nemocnicu.

25daniela
16. apr 2014

@bjanka00 aj ja som rodila v starej pred dva a pol rokom a po dvoch predchadzajucich porodoch v ciernej novej bez kvapky sukromia, to bolo v starej, intimco, klud, parada na desiatu, ale mala som pri porode zaplateneho dr, takze to bolo aj o to dost rozdielne...

timejka29
autor
17. apr 2014

@bjanka00 ja budem pri Dr.Staškovej rodiť, ona je aj moja gynekologička....ja tiež už nečítam tie diskusie, sama vyskušam a uvidim, možno druhym nevyhovuje a mne sa bude páčiťť....ja už teraz nezmenim nemocnicu

angelina86
22. apr 2014

@timejka29 aj ja budem rodiť u Dr. Staškovej 🙂 kedy máš termín ? ja v polovici júla..konečne som niekoho našla kto má túto lekárku 🙂

timejka29
autor
22. apr 2014

@angelina86 ja mam termin začiatkom juna🙂no to je super ze budes prinej rodit🙂zatial ani ja som nestretla😀nikoho kto by pri nej rodil..myslim ze si snou spokojna tak ako aj ja kedze si si ju wybrala k porodu🙂

angelina86
22. apr 2014

@timejka29 ano tiez som spokojna, chodim knej uz od 11 rokov ked ma tam poslala moja lekarka este ako k detskej gynekologicke 🙂 a je super zo ona je taka vsestranna ze som mohla u nej ostat nakolko je gynekologicka aj pre dospelych a zarovne porodnicka...no 3in1 🙂) a vlastne som ani nad inou nerozmyslala...skor som zvedava na to prostredie nemocnice ako to bude prebiehat a hlavne som zvedava na moj samotny priebeh :D

timejka29
autor
22. apr 2014

@angelina86ja som k nej zacala chodit od 14.a tiez som snou welmi spokojna uz by som nemenila🙂no tak to aj ja som zwedawa na to prostredie🙂ale ja som si dala nadstandard tak dufam ze to bude w poho🙂a myslim
ze to s jej pomocou nejako zwladneme🙂a co cakas chlapceka ci diewcatko?

angelina86
24. apr 2014

@timejka29 mna tiez zatial zapisala na nadstandard ale nie som s tym az tak uplne stotoznena, niesom velmi rada ked som uplne sama 🙂 tak este nad tym rozmyslam...a cakam dievcatko 🙂 a ty?

adrika762
25. apr 2014

Ahojte, neviem či som dobre pochopila ako nadstandard ste si dali ako izby alebo niečo iné? Asi je to troška tak b..otázka ale tak rada by som vedela. Dakujem.

timejka29
autor
26. apr 2014

@angelina86 ja čakám chlapčeka 🙂 ani ja nesom rada sama ale si myslim že to bude lepsie už len kvoli tomu že určite budeme mať navštevy a budeme mať viac sukromia
@adrika762 ano izbu sme si dali nadstandard

angelina86
28. apr 2014

no presne kvoli tomu som si nahlasila nadstandard, tie navstevy a nieje to potom az take prisne ako ked je spolocna izba...no uvidime 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre