čo sa vás pýtali pri príchode do pôrodnice?! Teda potrebujem so sebou sobášny list, teh.knižku... rodný list? a pýtali sa vás na nejakú rodinnú anamnézu, alergie alebo čo? Našla som jeden článok a príde mi toho nejako veľa, čo sa ma chcú,vraj, pýtať.... ďakujem!
ja som rodila vecer a isla som teda cez "pohotovost"
tam som sa prezliekla a prisla premna sanitarka z porodnice
tam chceli teh knizku a OP a mari sa mi, ze som mala kopiu sobasneho listu, rodny list nie
pytali sa vselico, aj kopu blbosti, ale tak asi to treba...
potom ma vysetrili a ostatne zavisi od toho vysetrenia, ja som vliezla rovno do sprchy...
ano, budu sa ta pytat na anamnezu rodinnu z tvojej aj partnerovej strany. chceli vediet aj ake choroby si pred otehotnenim prekonala. pytaju sa na tvojho zamestnavatela aj zamestnavatela partnera a dokonca chcu aj presnu adresu. cca papierovacky trvali tak 30 min.
áno teh. knižku a sobášny list a rodný list nie, a pýtajú sa toho dosť 🙂
aj meno babatka sa ma pytali ako som lezala v porodnici a este aj akeho detskeho lekara bude mat mala a povolanie mna a manzela... 🙂)
Prvé, čo sa ma pri dverách opýtali bolo : A vy rodíte? 😀
Potom pýtali občiansky, tehu knižku, sobášny list, pýtali sa aj na choroby pred tehotenstvom, počas tehotenstva, na problémy s krvným tlakom v rodine, na rakovinu, na všeličo možné.. A na mená pre dieťatko sa ma pýtali až snáď hodinu predtým ako som porodila 😀
...pytaju sa na všetko možne aj nemožne,chcu toho vediet vela,ale kedzže som rodila naše 3 bambino a porod som maly velmi rychly(prichod do porodnice 00,25 a maly bol vonku uz 00,40)na všetky otazky odpovedal moj muž,.....aj tak nam nieco v papieroch skomolili 🙂 🙂 🙂
ja som na prijem prisla uz so silnymi kontrakciami a okrem veci ktore sa tu uz spomenuli sa ma vypytovali aj ake mam povolanie a ake povolanie ma otec dietata :D to si presne pamatam ako som zo seba nemohla dostat co vlastne robi lebo prave mal mesiac novu robotu a ja som ani vlastne nevedela co tam vpodstate robi a sestricka uz dupkala nohou 😀 😀
Mna sa nepytali voooobec nic. Odovzdala som teh. knizku a to bolo vsetko. Nepytali ziadny OP, ani sobasny list. Meno babatka sa pytali az po narodeni a sobasny list som potrebovala 2 dni po porode a odovzdala som ho sestricke, ktora mala na starost matriku. Rodila som na Kramaroch.
Pri príjme sa toho pýtajú dosť, veci ako už písali predo mnou. Tam si vypýtajú aj ob. preukaz a teh. knižku - tú ti už nevrátia. Ja si tiež už presne nespomínam, čo všetko sa pýtajú, lebo som mala už silné kontrakcie (drobec sa narodil za 2,5h od príchodu do porodnice) Pamätám si len to, čo mi prišlo divné, že sa ma to doktor pýtal: dátum poslednej menštruácie. Rodný list netreba, sobášny list treba mať so sebou.
mna sa posledne pytali, ci si dam malinovku alebo caj 😅
iny kraj, iny mrav...
do nemocnice som prisla s mojou porodnou asistentkou, ktora o mne vsetko potrebne vedela, ostatne sa u nas vypisuje a vybavuje po porode 🙂
Rodila som v noci, takže som prišla na pohotovosť, sestrička to somnou spísala cca za 10 až 15 minút, ale ja som mala odpovede na otázky pripravené z netu, lebo som nevedela v akom stave budem, keď nastane čas rodiť a preto som si ich pripravila. Použiť, nepoužila, keďže som bola v stave hovoriť, ale aj tak som mala už fakt silné kontrakcie a na otázku, kedy sa manžel narodil, som odpovedala po dlhom rozmýšľaní, inak problém nemám + dátum sobáša, ten som tiež povedala asi tak, keď sa na neho muža pýtam 😀, tiež som sa musela tuho zamyslieť 😉 a dám radu, ak tam más v tej knižke nejaké fotečky bábätka, daj si ich preč, lebo tehuknižka sa ti už nevráti. Rovnako som mala adresu pediatričky pripravenú pre zaslanie výsledkov z pôrodnice, OP, kartu poistenca, sobášny list.
Inak otázky som čerpala odtiaľto a pomohlo mi to: http://tehotenstvo.rodinka.sk/priprava-na-porod..., na všetky som neodpovedala, ale aspoň som si precvičila pamäť 🙂
ano tehotensku knizku,anamnezy rodinne a tiez alergie...a tiez ake caste mam kontrakcie tusim a ci mi odtiekla plodova voda....a este x dalsich veci ktorych sa moj lekar byvaly zbavil tak ze ma poslal do porodnice hoc porod bol este dost daleko.
Prvá otázka flegmatickej sestričky v noci o pol dvanástej bola: Prosííím? 😠 A potom prišla nejaká Dr. a pýtala sa naozaj veľa, veľa vecí. Tak ako to píšu aj ostatné baby. 😉
Jeeemine,sak ani neviem ,...som rozmyslala vtedy nad inymi vecami 🙂
Pytali si tehu knizku,kartu poistenca,a ze kde ste boli doteraz?Ved rodite!!!! Viete sestricka,my sme s manzelom dali este jednu kavku 🙂
ak nie ste zobrati, pytaju si aj doklad o uznani otcovstva z matriky (ak chces dat dietatku partnerovo priezvisko hned pri porode) - tam su napisane obe varianty mena - dievcenske aj chlapcenske. Ale toto sa da vybavit aj dodatocne po prepusteni z porodnice (no kym je este v porodnici ma priezvisko po matke). My sme chceli, aby mal maly hned od narodenia priezvisko po otcovi, preto sme boli pred porodom na matrike uznat otcovstvo.
a neviete co sa pytaju konkretne v čadci ?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
sobasny list mi bolo treba aj tehu knizku - to je jasne ... a aj obciansky preukaz, pytali sa na take bezne uradnicke veci, na meno pre dieta a polovicu z tych veci uz ani neviem, kedze som mala rychly porod - prisla som do porodnice cca 3 hodky pred narodenim maleho, takze som uz mala kvalitne kontrakcie 😝