Čo je potrebné vybaviť pri pôrode v Čechách - Břeclav?

memibebi
8. apr 2019

Ahojte chcem sa spýtať s priatelom čakáme bábätko obaja sme slováci ale chcem rodiť v česku konkr. Břeclave, čo bude treba vybaviť pred pôrodom a čo po ňom, ako je to z vybavovaním rod.listu dieťatka a preplatením nákladov na pôrod v Dôvere.
Ďakujem

evinkakub
8. apr 2019

@memibebi toto aj mňa veľmi zaujíma. Aj ked som čítala, ze v prípade problémov pri pôrode prevážajú do Brna. Tak ako z Kochu na antolsku.

jankadankova
8. apr 2019

@memibebi ja som porodila v cr obidve deti,ale na vsetine.z vl.skusenosti ti mozem povedat,ze podmienky pri 1.a 2.dietatku boli trosku odlisne,a to s odstupom 2 rokov.je tu skupina porodnica vsetin,ja som mala vela info aj odtial,ale o breclavi asi nie je,resp.vtedy nebola..ak sa ti neozve niekto,kto tam rodil,kludne si tam zavolaj.aj na zdravotke sa mozes informovat,urcite tam ma aj union nieco o poskytovani neodkladnej zdr.starostlivosti v zahranici a preplacani nakladov.ak ta to zaujima,o vsetine a vszp ti kludne mozem popisat,ale predpokladam,ze aj breclav tam robi porody v zmysle "idem nahodou okolo a prislo to na mna"-k tomu podpisujes v porodnici tlacivo..rod.list je bezproblemova vec,vyzdvihnes na matrike v cr,odnesies na svoju...posielaju to do ba a dlhsie cakas na sk rod.cislo,a tym padom aj prispevky,ale neviem o nikom,kto by tam mal nejaky probl..3mes je tusim lehota..urcite sa do tej porodnice chod pred porodom aspon pozriet,ja som bola aj na vys.,1t pred tp to uz vszp preplacala..iste ti daju info,kt.potrebujes ;) drzim palce a prajem krasny a bezprobl.porod ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre