Čo do pôrodnice?

denisel
7. feb 2015

Ahojte .amicky, chcem sa vas opytat, v ktorom tyzdni ste si pripravili veci do porodnice a co vsetko treba zbalit?? Dakujem za odpovede

miskacharly
7. feb 2015

@denisel ja asi v 37.tt.lekarka ti da zoznam ,aspon mne dala,v kazdej porodnici maju inak.niekde dovolia mat pre babo vlastne veci,niekde nie,ale na cestu domov mu urcitw zbal.potom obecenie pre seba,ja som nebola stale v noc.koseli,nocnu koselu,zupan, hyg.potreby,vlozky,aspon 3baliky preistotu,teplomer,teh.knizku,obciansky,sob.list,zapisnicu o urceni otcovstva ak nie ste zosobaseni, pre dieta plienky,utierky a krem na zadok,sampon a krem alebo olej,v lekarni kup taku flasticku cim budes osetrovst pipocnik,neviem ako sa to vola.viac ma teraz narychlo nenapadne.

miskacharly
7. feb 2015

@denisel este uterak,dojcensku podprsenku a vlozky do poprssenky.a nieco aby si sa nenudila.

timi1012
7. feb 2015

Ja som sa balila v pondelok, (som v 36tt) pozajtra.... zabalila som si 2 balíky vložiek pôrodníckych, 3ks jednorázových nohavičiek, podložky jednorázové aj po do mňa aj pod bábätko, 4ks bavlnených plienok, 40ks pampersiek, vlhčené útierky, bepanthen krém na riťku/púder, sušené slivky pre seba, rosalgin na vyplachovanie po pôrode..., 2ks uterákov do sprchy a zo spodu sa utierať,,, kuch.útierky/wc papier, príbor, pohár, kojenecké košele 2ks, k pôrodu košela, vložky do podprsenky, 3ks kojenecké podprsenky, odsávačka na mlieko, krém na bradavky, lieh na pupčok, rukavičky pre bábo (aby sa nepoškriabalo) ponožky hrubé pre seba, župan, balzam na pery, šľapky, fľašu s vodou, doklady OP,kartička poistenca Tehu knižka, kopia sobášneho listu, ponožky pre malú, čiapočku, body, dupačky, deku a to je asi všetko.

sednaja
7. feb 2015

@denisel Ak ideš rodiť vo svojom okolí, teda v okolí, kde máš lekárku, tak tá by mala mať zoznam čo treba, každá pôrodnica je totižto iná a aj každá žena inak náročná.......ja som polovicu z toho, čo píše timi1012 nemala a ani nepotrebovala. Pre bábätko dala nemocnica úplne všetko (okrem oblečenia, keď ide domov - pochopiteľne) a nám ženám dávali aj vložky, aj podložky, príbor, hrnček.... takže v podstate som si brala len svoje osobné veci, župan, papuče + vložky do podprsenky, krížovky. Aj z dokladov stačila tuším len kartička poistenca .......plus ešte nemocnica mala zoznam vecí, ktoré treba priniesť, ale zostávajú tam (plienky, mokré utierky, krém na zadok).
Balila som sa niekedy v priebehu 8. mesiaca

denisel
autor
9. feb 2015

Dakujem vam velmi pekne😊😊

ross13
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre