Ahojte,chcela by som sa poradit/nie pocuvat kazne,to si radsej usetrite cas baby pre niekoho kto ma zaujem to pocuvat😉/ohladne toho,ak by som si vyslovene chcela vybavit sekciu. Z klasickeho porodu mam strach z toho dovodu,ze odkedy som zacala pohlavne zit,odvtedy mam pri zaciatku styku problem,ze som uzka...boli to a chvilku trva kym to prejde...potom je to uz ok...po zasa trosku citim neprijemny pocit,ale za chvilku sa to strati..nir je to partnerom mala som to vzdy pri kazdom nech sme sa snazili akokolvek ....mam celkovo dost uzku panvu,takze aj toho sa bojim...neviem ci by to bola indikacia na cisarsky,ale chela som sa opytat ci viete poradit,kde v kosiciach najdem lekara,ktory je otvoreny aj tenjto moznosti a nie je striktne za prirodzeny porod ako niektori...som preavedcena o tom,ze ja by som skoncila pri niekekom kto by ma vytrapil...vacsina kamosiek rodila cisarskym lebo museli ...aj to ich predtym brutalne vytrapili...tak prosim ak niektora mate skusenost napiste mi a naozaj koho tato moja myslienka poburuje preskocte a nezatazujte sa tym...dakujem 🙂
Ja si tiež skôr myslím, že sa to upravi po pôrode, aspoň ja som to tak mala, je to zasa iné, zúžiť sa nezuzilo...skôr to boli,ak začneš príliš skoro so sexom, keď nemáš všetko dobre zahojene, závisí od toho,či ta budú zasivat.Mňa zašívali pri oboch dcerkach, vonkajšie pri 1.,pri 2.vnutorne.... A na zac.sme s mužom používali lubrikačný gél na zmiernenie bolesti,potom to úplne zmizlo. Prioritne by som šla prirodzene, zazmluvnisi pôrodníka s dohodou,že ak nebude nutné tak ti nebude nastrihavat priehradku(niekto.to robia bežne ako na páse), tá sa dlhšie hojí a pri sedení teda aj boli a s milostným životom som musela dlhšie cakat. A tiež by som si dala prepichnut plodovu vodu ak sa sama počas kontrakcií nespustí hned,tým urychlis pôrod aj o 2-3hod.(odskúšané). Inak moja švagriná má po cisárskom diastazu na bruchu,čo býva častý problém, tak treba aj s nežiaducim rátať ak by si si vybrala a tiež,že je to rizikovejši pôrod(pýtala som sa gyn.),každopádne si zazmluvni a dohodni sa na priebehu pôrodu. Ale moja teta je pôrodná asistentka a jednoznačne je za prirodzeny.,je menej komplikovaný a skôr sa postavis na nohy po pôrode a aj s mlieckom je to ľahšie.
Úzka panva JE dôvodom na indikáciu cisárskeho rezu. Avšak podľa meraní to zhodnotí lekár, ak vidia, že nie je šanca porodiť prirodzene, plánujú cisársky... Prípadne stačí jedno sedenie u psychológa a papier od neho...
Bolesť/úzkosť pošvy pri styku indikáciou nie je, s pôrodom to nemá nič spoločné...
Inak, rodila som v Košiciach, do konca 8 mesiaca som mala indikovaný cisársky zo zdravotných dôvodov (bolo ich viac, napr. rozsiahly pupočný pruh, ťažká infekcia rodidiel v 34tt) a na prvej poradni v pôrodnici (Šaci) primár rozhodol, že veď skúsime prirodzene. Skoro ma hodilo o zem...
Porodila som po 20 hodinách vakumextraktor, celý pôrod bol horor (ale to je na jednu celú diskusiu), následky si nesieme aj ja aj syn a v živote už žiadne dieťa nechcem...
Neviem ti poradiť lekára, nie som z KE, ale tiež sa bojím normálneho pôrodu. Ja som to povedala môjmu gynekológovi a povedal mi, že pokiaľ sa teda rozhodnem preňho, že chcem jeho ako pôrodníka on s tým problém nemá a odrodí ma ako chcem ja. Vraj žijeme v 21. storočí, kde už má žena právo si vybrať sama ako chce rodiť 😄 Treba asi len hľadať vhodného lekára na to, prečítať si recenzie, ktorý robí veľa sekcií a opýtať sa kamarátiek, či nevedia nejakeho odporučiť keď ich rodil sekciou.
Držím palce a dúfam, že ti to vyjde a bude všetko ok 😊
...uzka panva je dovod na cisarsky, tiež som mala .....treba sa porozpravať s dr.
Určite si streba nájsť svojho pôrodníka a prebrať to s ním. Ja som vysoká aj dosť pri sebe ale tam dole neskutočne úzka. Moja gynekologická mi stále hovorí že odspodu som ako panna, muž aj tí pred ním boli hotovi hned. Ale indikácia na cisársky u mňa bola veľký plod. Trikrát som rodila cisarskym
V saci sa da hadam s kazym dohodnúť ak si ho zazmluvnis. V starej som iska ja cisarskym ale ookial viem ani za obálku ju nerobia.
Viem ze toto nechceš počuť, ale rozmysli si to este. Das si pichnúť epi a bude to v pohodreJa som mala cisarsky pred 7 tyzdnami a vdaka tomu padlo rozhodnutie ze moj syn bude jedináčik, lebo zazivat to este raz, radsej sa odstrelim. Zeny na oddelení 3 hodiny po pôrode behali ako srnky akolo svojich deti, ja som bola ako tak samostatne fungovať na 4 den. Je to masaker...
Mam 2 cisarske za sebou a na 3.den ma pustali domov. Rano urobili, vecer som uz bola na wc, umyt sa a dalsie rano v sprche. Po druhom ma cakalo doma starsie dieta a normalne som fungovala. Netreba robit strasiaka. Bolesti nejake mas, ale su baby co po normalnom.mali vacsie. Aj baby, ktore lezali po cisarskom 4 dni a nechceli zist z postele. Tu som mala na izbe.
@zuzu113 tak ja som mala ten isty porod,sice nie uzku panvu(aj ked mozno trosilinka) ale bala som sa porodu-strasne...
Nenechala som nic na nahodu,ale isla som cestou smer psycholog...ten mi napisal odporucanie...
No mesiac pred porodom mi oznamili,ze od psychologa papier nestaci,treba mat indikaciu od psychiatra...takze som vybavovala dalsi papier,uz som mala paniku,nakoniec mi to schvalili...
Nemala som zazmluvneneho ziadneho doktora...cisarak sa podaril na vybornu 👌
Neviem sice porovnat s klasickym porodom,ale pre mna to bola jednoznacne vyhra,nehovorim,ze to nebolelo...polezala som si 24hodin ale potom som uz behala ako srnka, ja som bola velmi spokojna,zalezi ako sa clovek nastavi...
Bola som s jednou na izbe,jej robili akutny cisarsky...zazila aj porodne bolesti a ona tam naozaj lezala par dni co sa ani nepohla,ja som jej este pomahala s jej malym.
@benit to si mala super, ale si skôr asi vynimka ako pravidlo podla mna 😁 jasne, kazdy inak znasa bolest, ale predsa je to brusna operacia kde ti rezu niekolko vrstiev tkaniva, zas netreba to ani zlahcovať. Zase ja po príchode domov z porodnice, na 7 den od zakroku som tiez ako lanka pobehovala s kosačku po záhrade a sadila paradajky. Ale ano, aj prirodzený porod sa moze zmenit na horor.
Úzka panva bola aj u mňa jedným z dôvodov na plánovaný cisársky. Doktorka mi povedala, že keby som mala malé bábätko (tak 2,5kg, max. 3kg), mohla by som to teoreticky zvládnuť. Malý mal ale skoro 4kg, nedostal by sa odtiaľ a navyše bol KP. Čo som ale chcela napísať je, že po cisárskom som mala pol roka bolesti pri sexe. Obrovské bolesti, ako keby ma niekto pichal nožíkom do maternice. Takže treba myslieť aj na toto, že ono to môže byť po cisárskom ešte horšie. Ale aj nemusí. Držím palce.
Niektore nemocnice to mali ako platenu polozku,tak ako doktora si si mohla zaplatit aj cisarsky.to bolo pred 7rokmi ked som ja rodila....urcite sa to da aj teraz len sa o tom mlci
Pri úzkej panve zvyknú indikovať cisársky rez, uvidís, ako doktor ti odporučí. Cisársky rez je operacia ako kazda iná, čiže nie je to ľahší spôsob porodu, len iný, ako vaginálny. Úzka posva nie je dôvod na sekciu, na výslovne požiadanie možno v nejakých súkromných sanatóriach ti je možné, ale v klasických pôrodniciach v Ke,aspoň čo viem, nemaju takú možnosť, len zo zdravotnej indikácie. Skus sa možno v Šaci informovať, v novej a starej nemocnici určite také dačo nerobia.
Viem ze v piestanoch si kamoska zaplatila a druha v ziline.viac ale neviem
Ja som mala v detstve skoliozu, teda este mam a mala som strach, ze to moze mat neaky vplyv. Ortoped ma najprv nechcel vziat, tak partner oslovil znameho lekara. Prisla som a on hned: vy chcete potvrdenie na cisarsky. Az mi oci vypadli, len som chcela aby zhodnotil stav mojej chrbtice,.
Ahoj, aj ja som sa bala prirodzeneho porodu, tiez ma bolelo aj zavadzanie tamponu, porodila som s epi uppne bez problemu, dokonca som ani necvicila, natrhla som sa a mala som aj nastrih, za 2 dni som o nicom nevedela... Lenze teraz mam zdravotne problemy a operovali ma, mam brucho rezane ako po cisarskom, dokonca ma operovali 2x...poviem ti, ze radaej by dom 10x rodila prirodzene ako este raz toto cele zazit... Nedokazem si predstavit, ze by som lietala okolo novorodenca s tym bruchom.. A to nie som ziadna padavka.. Ak budes mat malu panvu, lekari ti urobia cisarsky, ale inak by som to nechala ako sa to vyvinie, pri porode je vsetko dole ine, urcite to zvládneš 👍😊
vies co to je cisarsky... rozrezu ti brucho, maternicu, 12 hodin budes musiet nehybne lezat na posteli a budes mat bolesti okrem toho ten rez sa musi zahojit :(, kojenie sa ti hned nespusti
ja sa tiez bojim ale radsej vydrzim kontrakcie a porodim normalne ako toto :(
@zuzana18072020 ano presne viem,lebo ho uz mam za sebou...po 27 hodinach brutalnych kontrakcii a otvoreni len na 3 prsty,bez epiduralky,lebo vsak je kovid nema kto pichnut,mi spravili nakoniec cisarak...a nehybne lezanie som prezila,kedze som bola aj tak strasne unavena,kojenie sa mi hned spustilo a kojim stale bez problemov...proti bolesti mi dali asi 2 infuzky a dalsie som odmietala,lebo mi ta bolest vobec neprisla po tych strasnych 27 hodinach hrozna...po 3 dnoch som uplne normalne fungovala...samozrejme som ranu citila,ale rovnako citili rany aj tie co klasicky rodili..niektore este horsie...milujem tieto reci a odsudzovanie ludi co maju iny nazor...ja som proste vedela,ze dieta bude velke a ze som uzka na to,aby som to zvladla..nikto ma nepocuval,tak potom mi robili cisarak za 5 min.12 rychlostou blesku
@zuzu113 ja som to nezazila len pisem ze to neni take lahke samozrejme ty si to tak prezivala chvala bohu ale napr ine mohli byt na tom uplne zle... ja nemudrujem len pisem ze to nemusi byt take lahke
@beata_k nemala si bolesti po reze? vsak to jak musi boliet ci to len prve dva dni a potom uz v pohode?
@beata_k ta mozno :D ja by som do toho dobrovolne nesla ale keby som musela tak co uz... niekedy uz nad tym aj ja uvazujem ci by to nebola lepsia volba keby sa dalo vybrat
@beata_k no ved jasne 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@zuzu113 s lekarom ti neporadim, ale pred prvym porodom som zmyslala ako Ty, neskutocne som sa bala a po porode som bola rada, ze som cisarakom nesla. A to som dceru rodila 18 hodin a syna 12. Cisarsky neviem zhodnotit, ale kamosky co hovorili potom, tak ziadna slava. Je to stale operacia bolesti sa skratka nevyhnes. Akurat ju citis potom a dlhsie. Mozno by ti aj na tvoj sexualny problem pomohol prirodzeny porod. A ked si das epidural aj kontrakcie sa daju zniest. Syn isiel KP 3700g a uprimne zas by som si radsej vybrala prirodzeny porod ako cisarsky. Drzim ti palce