Berú lekári v Trnave na vedomie pôrodný plán?

katarinocka1989
29. jún 2013

Ahojte, zaujimalo by ma, ci ma nejaky zmysel napisat si porodny plan ak budem rodit v Trnave. Bude sa podla neho naozaj postupovat alebo ho tam odignoruju? A komu ho mam vlastne dat? Mate s tym niektora skusenosti? Dakujem pekne za kazdu jednu odpoved

aristka
29. jún 2013

v trnave mávajú dni otvorených dverí na gyn.skús si tam zavolať kedy to býva a dostaneš všetky informácie,alebo si tam rovno zavolaj...

aduskatt
29. jún 2013

obavam sa, ze v poslednej dobe tam neberu na vedomie vseobecne rodicky, kedze sa lekarovi, ktory sluzi, neda dovolat a porod vedu sestry......fakt necakam ziadne zazraky v tejto porodnici po tom, co sa tam deje. Kazdopadne, zavolaj si tam a povedia Ti najlepsie oni

reni12
30. jún 2013

toto ja nikdy nepochopím, aký pôrodný plán? ako sa dá pôrod naplánovať?

sense
30. jún 2013

@reni12 porod sa sice naplanovat neda, ale su v nom zhrnute priania rodicky, ako napr. to v akej polohe chce rodit, ci chce nastrih al. nie, ze chce mat dieta hned prilozene atd....samozrejme v pripade komplikacii pri porode ide porodny plan bokom ...

marry258
30. jún 2013

Pôrodný plán nemá zmysel písat...pretože sú tam popísané samé sprostosti ktoré ohrozujú matku aj dieta...len tie osoby čo si ho píšu si to neuvedomujú.

katie555
30. jún 2013

@marry258 to je tvoj nazor...porodny plan ma vyznam pokial najdes porodnicu ktora ti to bude akceptovat...
ja osobne som mala v porodnom plane - napr. nastrih len ked to bude nevyhnutne - ako tym ohrozujem zdravie dietata alebo seba?
dalsie - napr. chcem vitamin K injekcne, ci chcem alebo nechcem injekciuu na vypudenie placenty, ktore lieky proti bolesti chcem ...atd atd..
tiez ako prilozenim dietata na prsnik hned po porode je ohrozene dieta?

katarinocka1989
autor
1. júl 2013

Ten komentar o ohrozovani matky a dietata som nepochopila...ja si tam nemienim pisat ziadne nezmysli, ale chcem aby mi dieta hned po porode prilozili, aby nechali dotepat pupocnu snuru - lebo prave rychle odstrihnutioe sposobuje pre dieta sok a moze to byt velmi nebezpecne, tak nemyslim ze podobnymi vecami mu mozem nejako ublizit...ja len chcem aby pre dieta prichod na tento svet nebol az taky sok a taktiez ja by som mala rada peknu spomienku, to je cele... a ostatne baby, dakujem za odpovede, skusim si tam zavolat, popripade ked pojdem pozriet do nemocnice to tam predebatujeme 🙂

lucka.ano
1. júl 2013

ano v trnave beru do uvahy porodne plany, treba ho predlozit hned na prijme. s dotepanim pupocnika nie je problem pokial viem. aj babo nechaju pri tebe 2 hodinky po porode, len si to treba pozadovat, pripomenut, lebo nie je to samozrejmost.

katarinocka1989
autor
1. júl 2013

To je super, velmi si ma potesila, bala som sa ked citam o trnavskej porodnici, ze tam ozaj kaslu na vsetko, tak sa tesim pozitivnej sprave 🙂

zanin
1. júl 2013

@katarinocka1989 Ja som tesne pred porodom povedala lekarke ako si to predstavujem a moje predstavy boli naplnene. Maleho mi prilozili a ten sa krasne prisal. A po osetreni mi ho priniesli a bol so mnou 2 hodinky kym som bola na sale. Potom prisla sestricka z novorodeneckeho a vzala ho na oddelenie a mna previezli na sestonedelie. Maly sa narodil poobede cize som ho videla znovu az po vecernej vizite na novorodeneckom co bolo o 21:00 uz bol okupkany ale nastastie ho nedokrmovali kedze sa nasoskal este na sale a vobec neplakal.

lucka.ano
1. júl 2013

ja myslim ze to nebude take katastrofalne. 🙂 ja som sa o tychto planoch bavila s vrchnou sestrou, ona sama povedala ze su realne poziadavky, s ktorymi nie je problem a su take, ktore nie je mozne splnit. napriklad prilozenie po cisarskom odmietaju uplne. ale konkretne toto dotepanie a prilozenie je bez problemov, v pripade ze zena poziada. lebo ze maju vela mamiciek, ktore nic nepovedia a az po porode sa stazuju ze im to nebolo umoznene.

adrianai
1. júl 2013

@katarinocka1989 tiež nechápem niektoré tie komentáre, ale beriem to tak, že to môže napísať len človek, ktorý nemá o tom páru a neprečítal a nehľadal informácie o tom ako môže pôrod prebiehať, len sa slepo vloží do cudzích rúk ... ja som pri prvom pôrode síce mala napísaný pôrodný plán, no nakoniec som ho nedala, pôrod bol v celku fajn, čo ale tiež chcem teraz zmeniť je priloženie dieťatka, dotepanie pup.šnúry..no veru neviem ako to teraz v pôrodnici po nedávnych udalostiach 🙄 daj vedieť ako si dopadla 😉

sissik
1. júl 2013

@marry258 myslim, ze momentalne ohrozuje matku a dieta nie porodny plan, ale snaha za kazdu cenu odviest vaginalny porod. nepisem prirodzeny, lebo prirodzeny je asi o niecom inom ako o lezani sestriciek na bruchu rodiacej zeny 😝 a ked si niekto z personalu porodnice, tak zacnite robit nieco preto, aby sa pri momentalnej situacii nebali ist zeny rodit do porodnice zo strachu o prezitie seba a svojho dietata

sense
1. júl 2013

...mne pride na Slovensku jedna vec trochu smutna co sa porodov tyka, ze si musi zena robit porodny plan aby jej bolo umoznene mat dieta hned prilozene, nechat dotepat pupocnik.snuru, alebo odmietnut nastrih ci klystir, alebo rodit v lepsej polohe pre rodicku aj ked to je pre lekara nepohodlne....v zahranici je toto vsetko samozrejmostou, teda aspon v mojom pripade to tak bolo , hoci pri komplikaciach idu vsetky prirodzene "vymozenosti" bokom a myslim ze vtedy ziadna mamicka neprotestuje.....

mata128
1. júl 2013

Do Trnavy by som si nesla dat ani zub vytrhnut,nie ze rodit...a to som to tiez mala najblizsie do Tt...ale to je kazdeho vec,tod moj nazor.Niekto si mozno nevie vynachvalit...

katarinocka1989
autor
1. júl 2013

Ja si tiez myslim ze tie veci, ktore si chcem do toho porodneho planu napisat by mali byt samozrejmostou, lebo to nie je nic nezvycajne, ale zial, na Slovensku to tak nechodi...Trnavu mam kusok, ale mozno si to nakoniec rozmyslim a pojdenm niekam inam...

fuska
1. júl 2013

@katarinocka1989 Ja som rodila v TT, bola som max. spokojna. Aj dalsie deti budem rodit v TT. Ono je rozdiel v kontrakciach cestovat 15 km a 100 km...

katarinocka1989
autor
1. júl 2013

Ano, ved prave preto mam zatial v plane rodit v TT, lebo neivem o tom ze by tu niekde blizsie bola nejaka dobra porodnica...moja sesternica isla autom 217 km do Ceskeho vyskova s kontrakciami :/ to by som neriskovala...ale v TT poznam aspon jednu sestricku ktora je super, je od nas z dediny, tak sa asi dohodnem s nou aby bola pri mne, vela mojich znamych to tak urobilo a boli s nou velmi spokojne...

sense
1. júl 2013

@katarinocka1989 hlavne sa zbytocne nestresuj a neboj , porod nie je sice prechadzka ruzovou zahradou, ale nie je to ani take hrozostrasne, lebo cim viac sa budes bat a stresovat tym horsie to bude.....a hlavne necitaj negativne skusenosti zien ohladom porodov....ked to budes brat ako vec kt. sice nie je prijemna ale to co ta potom caka stoji zato aj porod bude prebiehat pre teba jednoduchsie, lebo aj psychika hra svoju ulohu pri porode, rodila som vyvolavackou takmer 48hod, porod skoncil vakuom (detaily rozpisovat nebudem) napriek tomu hodnotim svoj porod ako pozitivny zazitok, pretoze na vela veci v 1. a 2. faze porodnej si pamatam len matne, nakolko ked som citila ako dieta zo mna vyslo ostala som ako v tranze (neopisatelny pocit), telo aj tak zaplavia endorfiny a pocit stastia preto ze to mas nielen za sebou, ale hlavne preto ze konecne pocujes a vidis to co si zatial v sebe len citila....

katarinocka1989
autor
1. júl 2013

@sense Dakujem za povzbudenie, velmi pekne si to napisala, ja nemam az take stresy zo samotneho porodu, len sa bojim,aby to nedopadlo zle kvoli lekarom...ale tak budem dufat, ze vsetko dopadne tak ako ma 🙂

sladkasue
4. júl 2013

Ja som ho mala napisany a nikto nic nebral na vedomie. Jedine, ak si zazmluvnis lekara, alebo ak porodnik je trochu pri zmysloch a nezabudnes to vcas povedat... Aspon taka moja skusenost. A odporucanie: urcite maj niekoho pri porode pri sebe, v pripade ze ty zabudnes, aby to dotycny/a mohla pretlmocit kompetentnym znova...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre