Ahojte babulky, som 33tt. Rozmýšlam čo všetko zbaliť do pôrodnice, koľko vložiek cca, plienočiek, čo všetko pre bábatko… som prvorodička, nemám ani tucha a nechcem brať zbytočne veľa zbytočností čo ani reálne nevyužijem aa ešte sťahovací pás ste mali? … ďakujem
@jenn177 Súhlas s tým zoznamom. Čo ale určite nenájdeš v zozname na stránkach je najlepšia vec, ktorú som mohla zobrať. Bol to starý telefón na ktorom som si nainštalovala aplikáciu s bielym šumom, kde bol na výber mimo iné aj zvuk, ktorý malý poznal z bruška (šum prúdenia krvi, tlkot srdca a pod, taká zmes zvukov v jednom, ale aj fén je super). Po náročnom pôrode fakt na nezaplatenie jak krásne spal 😁❤️
@jenn177 Sťahovací pas si ani nekupuj keďže je to nevhodné používať po pôrode. Telo sa ti dá doporiadku samé a ak nie tak sa to rieši s fyzioterapeutom. Zoznam vecí si naštuduj podľa pôrodnice. Čokoľvek čoho zoberieš málo ti môže partner doniesť. Keď tak by som ho inštruovala kde máš vložky a iné veci aby ti ich mohol pripadne doniesť. Nikto ti nepovie ako intenzívne budeš krvácať a koľko toho minieš. Rovnako ako plienky ale rátaj tak 5-6 na deň. To či ti treba oblečenie pre bábo zistíš podľa zoznamu nemocnice. Ja odporúčam predlžovačku a malé svetielko. Gumičku, sluchátka, vodu v malej fľaši, veľa jedla, šľapky do sprchy, sprej na ranu, instantný čaj na kojenie ktorý sa dá zaliať aj studenou vodou.
@jenn177 Pobal si veci podla zoznamu,viac urcite nie,ked tak ti rodina donesie co budes potrebovat a co v zozname nebolo boli veci na travenie, hroznova stava ci caj na kojenie a lanolinova masticka na bradavky. Ja som mala na travenie sirup Lactulosa a slivkove vyzivky, travenie sa mi pekne nastartovalo a nemala som strach ist na toaletu. Kedze nemocnicna strava je taka kadejaka,tato kombi sa mi osvedcila uz druhy krat. 😇👌
@jenn177 zober so všetkého cca 10-15ks a vždy keď išiel manžel za mnou som mu povedala čo mi dochádza a doniesol mi, toť moja rada lebo inak by žena reálne potrebovala 8 kufrov 😅
Ono to je individuálne, ja som napriklad reálne nevyužila plno veci na ošetrenie (povefali že stačí rosalginovy oplach, kozmetiku pre bábätko (lebo tam mali svoje na to jedno kúpanie 😇) a sťahovací pás som začala až doma nosiť 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@jenn177 ideálne ak pôrodnica do ktorej sa chystáš ísť, má na stránke zoznam vecí ktoré si zbaliť. Tie zoznamy sa môžu líšiť.