Antolská verzus Kramáre

mishaella
26. sep 2015

Ahojte,
ktorá z nich je lepšia podľa vas? Aké máte vy skúsenosti ktoré ste tam rodili?
Bonding, rooming-in, partner pri pôrode, prípadne rešpektovanie (a dodržiavanie) pôvodného plánu atď.
Pôrodna časť a novorodenecke odd.
Ktorých lekárov by ste odporúčali?
Čo je nutné v každej z nich vybaviť pred pôrodom (okrem samotných poradní)?

Ďakujem za odpovede.

mata128
26. sep 2015

Za mna jednoznacne Antolska. Rodila som tam obe deti,keby som mala mat dalsich 5, idem tam zasa.Porodny plan som nemala ziadny, prvu som odrodila pri mudr.Niznanskej a Korbelovi,druby bol bleskovka pri mudr.Filkasovej

mishaella
autor
26. sep 2015

@mata128 a ako je to s tým keby otecko nás chcel.prísť pozrieť? Nadštandard odd.A tak? Viem zatiaľ len ze na Kramároch s tým problém nerobia že tam môže prísť ocko za mamou a dieťatkom kedykoľvek na koľkokolvek a na nadštandarde dokonca môžu byť aj spolu. Zaujímalo by ma ale ako je to na Antolskej keďže stále váham medzi týmito dvoma nemocnicami.

luliu
26. sep 2015

@mishaella na antolskej mozete byt spolu vsetci 3 len na nadstandarde. Inak klasika vas moze prist pozriet a mozete byt spolu pred oddelenim, babatko moze vidiet len cez sklo

mishaella
autor
26. sep 2015

@luliu škoda :( hlavne ak ide o otca tak by mohla byť výnimka, pozerať cez sklo len mi príde také nefer voči otcovi dieťaťa. Toto mi príde ako jedno z mínus na Antolskej. Na Kramároch to tak nieje.

luliu
26. sep 2015

@mishaella neviem, mam na to asi iny nazor. Mne sa nepaci v tomto skor kramare. Babatka po narodeni na studenej chodbe s x cudzymi ludmi, kedze tam nebude len otecko. Nevies kto je ako chori. Kupat detickky ak si na posch. kde nie je kupelna chodis po schodoch resp. vytahom kde moze byt x chorych ludi. Mne sa paci antolska. Ak nemas nadstandard otecko je s babatkom na porodnej sale a potom 5 dni vydrzi vidiet ho len za sklom

wanda123
26. sep 2015

hmm, ja som bola na antolskej. porodne sestry zlate tety, doteraz na ne rada spominam. po porode mi dieta prilozili na sekundu a letelo sa prec. na novorodeneckom boli sestry neprijemne, netaktne. poslednu noc sme boli na jednej izbe 4 rodicky so 4 bábätkami, nebolo tam miesto ani na jeden prebalovaci stol.

mishaella
autor
26. sep 2015

@luliu a kto dnes nechce ísť kdekoľvek radšej na nadštandard? Ja určite chcem. Ešte viac ako zmluvnit porodnika. A na Kramároch je 12 nadštandard izieb čo je väčšia pravdepodobnosť že bude voľné miesto, + ak by som chcela aby tam bol s nami aj partner tak len vyhoda byť na izbe iba s ním, WC na každej izbe aj kúpeľňa, na štandarde vrámci chodby kde sú aj izby takže žiadne chodenie na iné poschodie, na Antolskej som čítala že iba dve nadštandard izby, málokedy voľné.

jonkaamisiko
26. sep 2015

Ja som rodila na Antolskej v auguste. Chcela som rodit normalne, ale nakoniec som isla sekciou. Ja som mala velmi zlu skusenost s doktormi, boli hrubi a netaktni, so zenami lekarkami pravy opak. Vtedy bola funkcna iba jedna nadst. izba, lebo na druhej bola pokazena sprcha, a ci sa tam dostanes je len na nahodu. Ak mas ist, ale sekciou neodporucam ju kvoli nizkym postieliam. Jednoznacne by som si na druhy krat zaplatila nads. porodny box. Ked chces mozes si ist pozriet vopred porodnicu na Antolskej, staci si tam zavolat a opytat sa ci sa prave nerodi a prist na prehliadku. Na sestonedeli boli sestricky uplne uzasne, na novorodeneckom otras, vsetky boli neprijemne a neochotne. Priprav sa, ze ti daju babo do ruk a " na staraj sa".

mishaella
autor
26. sep 2015

@jonkaamisiko som myslela že šestonedelie a novorodenecke je to iste. 😨 Aký je v tom rozdiel? Kedy sa býva na sestodeneli a kedy na novorodeneckom?

luliu
26. sep 2015

@mishaella byvas stale rovnako. Len sestonedelie su tvoje sestricky a lekarky a novorodenecke je pre babatko 😉

mishaella
autor
27. sep 2015

Takže raz kontrolujú tie a raz tie sestričky? Zas nová info pre mňa 🙂

luliu
27. sep 2015

@mishaella ano aj vizity su pre teba a zvlast pre babo

wanda123
27. sep 2015

@mishaella ano, presne tak. na nadstandard sa dostanes iba uplnou nahodou a zajednat dopredu sa to neda. na klasickej izbe maju dve izby jedno vecko a jednu sprchu, co pri plnej obsadenosti znamena 6 zien..

mishaella
autor
28. sep 2015

Takže som viacmenej rozhodnutá. Na Kramároch je nadštandard izieb a lôžok viac aj flexibilnejsie návštevne hodiny. Snáď to bude dobrá voľba, ilúzie o slovenských nemocniciach si nerobím žiadne.

jonkaamisiko
28. sep 2015

@mishaella obidve oddelenia su na tom istom poschodi. Sestricky zo sestonedelia sa staraju o mamicky a tie z novorodeneckeho zase o babatka, ukazu ti ako sa kupe babatko a "skolia ta" ako sa postarat o babo. Len nemaju radi ak sa napriklad sestricky zo 600-nedelia opytas nieco ohladom baba a zase naopak.

mishaella
autor
28. sep 2015

@jonkaamisiko ukazovať mi ako si mam kúpať dieťa nemusia, to už teraz zvládam lepšie ako väčšina sestier v porodniciach 🙂 postacil by ľudský prístup a správať sa k ženám ako k ľuďom bez toho aby do svojej práce vnášali naladovost alebo frustráciu.

sunsflower
31. máj 2019

@mishaella Rodila som v 2017 na Kramaroch. Partner mohol byt pri mne na porodnom boxe cely cas, personal pri porode bol na jednotku. Horsie to bolo uz po porode. Dostala som sa chvalabohu na nadstandard ale tie sestricky boli otrasne. Porodila som o 20.00 hod, v noci o 3.00 som chcela ist na wc tak som cez telefon zavolala sestricku (ked ma tam doviezli tak strasne mila, ze ak budem nieco potrebovat tak nech zavolam). Volala som ju preto, lebo som sa sama nevedela postavit, krutila sa mi hlava a robili sa mi hviezdicky pred ocami. Trvalo jej pol hodinu kym prisla, a este na mna zrevala, ze co som si nesadla uz, ci ma teraz ma pol hodinu dvihat a dalsiu pol hodinu sa so mnou vliest na zachod. Nemala som silu jej ani odpovedat. Ledva som sa dotackala na zachod, co som sa pridrziavala steny, ani ruku mi nepodala. Az na wc ma pridrzala, lenze vlozka nevydrzala napor krvi a robila som krvavu ciaru od postele na wc tak mi samozrejme stihla vynadat, ze nech si to utrem lebo ona tam v noci nema upratovacku. Tak som sa v stave na odpadnutie plazila s toaletakom po zemi aby som si utrela po sebe. A takychto situacii bolo viac za tych uzasnych 5 dni pobytu. Tesila som sa nenormalne domov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre