Anotlská verzus Koch

boredka
27. aug 2017

Ahojte, uz zopar dni rozmyslam kde budem rodit. Je to uz celkom aktualne sa rozhodnut kedze v pondelok mam poslednu poradnu. Rozhodujem sa medzi Kochom a Antolskou. Zaujimali by ma nazory maminiek ktore v poslednej dobe rodili v tychto porodniciach. Je to moje prve dieta cize neviem presne co ocakavat. Rada by som mala prirodzeny porod ak pravdaze nenastanu nejake komplikacie. Po porode ak nebudu komplikacie chcem dieta na seba na tie 2 hodiny aby sme mali prvy kontakt. A chcela by som nejaku podporu dojcenia dostat v porodnici. Momentalne neriesim finacny aspekt. Dakujem za vase nazory a skusenosti

bodkolienka81
27. aug 2017

Neviem porovnat inu nemocnicu, ale v maji 2016 som rodila v Kochu, pre mna to bola tyzdnova dovolenka 🙂 Vyborny pristup, odborny personal, vsade cisto, klud, pohoda. Pre mna to bolo najlepsie rozhodnutie, mam krasne spomenienky
a aj druhe dieta chcem rodit tam

katkakovac
27. aug 2017

Porovnavas neporovnatelne. Ja som mala prvy porod na kramaroch a otras. Druhy u kocha a nadherny zazitok. Takychto diskusii tu najdes vela. Vzdy je to o tom istom. Tie, co rodili u kocha su 95% spokojne. Tie ci nerodili, lebo nemohli/nechceli maju kopec skreslenych informacii. Koch je plne vybavena nemocnica z nadstandardnym pristupom k rodicke. Vsetci su profesionali, mili, ochotni. V statnej nemocnici je takeho personalu ako safranu. je tu aj skupina GPN Koch, citaj tam

boredka
autor
27. aug 2017

@katkakovac Dakujem, pozriem 🙂

momoqui
27. aug 2017

@boredka ahoj j som rodila na Antolskej a pojdem tam opat. Co sa tyka personalu su tam spickovi lekari aj pediatri a aj nemocnica je dobre vybavena. Netreba tam cakat komfort 5* hotela, ale je tam cisto. Zvazovala som Kocha a bolo mi povedane ze pokial som bola spokojna na Antolskej ze nemam menit 🙂 je vsak pravda ze u Kocha mas viacmenej zaruceny lepsi pristup kedze je to sukromna klinika a v statnej sa skor mozes stretnut s nejakym neprijemnym personalom. Ja som nemala ziadne ocakavania a bola som prijemne prekvapena. Uvidime ako to bude dalsi krat.

luccki
27. aug 2017

Naozaj porovnavas neporovnatelne. Koch je hotel, antolska naj nemocnica v ktorej mozes na svk rodit. Chcela som velmi rodit niekde, kde by to vyzeralo ako v kochu, ake bohuzial taka nemicnica s vybavenin antolskej a zariadenim kochu neexistuje. Ja som si vybrala antolsku, lebo som nechcela koli komfortu riskovat moj alebi detsky zivot aj ked som nemala rizikove. Som zo zdravotnickej rodiny, mama otec aj sestra doktori, takze viem, ze vedia ako je co kde vybavene. Btw nechcem hovorit, ze v kochu su zli lekari, ale keby nastali nejake vaznejsie komplikacie, tak by vas prevazali na antolsku i tak. Niekedy rozhoduju minuty sekundy.

luliu
27. aug 2017

Ak sa niečo stane s bábätkom pri pôrode okamzite ho prevezu na Antolsku alebo Kramáre. To je dôvod prečo by som nikdy nešla rodiť do Kocha. Ja sa rozhodujem podľa toho aby som co najlepšie spravila pre dieťa, nepotrebujem pohodlie a týždňov dovolenku na jeho úkor. Viem ze je tam tisíc bezproblemovych pôrodov ale potom príde jeden, kde dieťatko nie je v poriadku a musia ho previezť. A to je dôvod prečo by som tam nešla. Od narodenia ho chcem mať pri sebe a toto by som neriskovala. Nechcem podceňovať Kocha ako porodnici, určite je na vysokej úrovni. Ale starostlivosť o rizikové bábätka je nulova

chrissie_kf
27. aug 2017

@boredka ja som rodila v novembri 2015 u kocha. Spokojnost maximalna. Mala som tazky a komplikovany porod ale aj vdaka personalu a prostrediu mam dobre spomienky. Zbytok pobytu do prepustenia ako na hoteli🙂
Inak vramci stazi pocas studia mam pochodene vsetky porodnice a novorodenecke v bratislave a teda po odbornej stranke su dobre vsetky. Samozrejme nie je lekar ako lekar, Ale hodnotim vseobecne. Ale rovnako dobri odbornici su aj u kocha. Rozdiel je v tom ze v statnej mozes mat dobry zazitok ked mas relativne pohodovy den, a dobre sestry. ale mozes natrafit na taky zhon ze mas z porodu pomaly traumu lebo personal nestiha a prejavi sa to na spravani k rodicke. U kocha si platis a aj ked maju sestry blby den si nemozu dovolit byt oplzle lebo by sa to rozsirilo a stratili by klientelu. Takze pre mna zavazilo ze som chcela pri porode pohodu a mile usmevy i ked zaplatene. Cistucke prostredie, a vyhoda u kocha su navstevne hodiny od rana do vecera. Ako som spominala mala som poporodne komplikacie a super bolo ze na dalsi den manzel bol cely den pri mne na izbe a starali sme sa o maleho kedze ja som sa nemohla plne hybat a vstavat 🙂 v statnej si mozes zaplatit nadstandard ale nemusis ho mat ked je obsadeny . U kocha mas ten nadstandard v cene 🙂 takze rozhodni sa ako citis a co je pre teba podstatne. Po odbornej stranke su dobre obe nemocnice.

katkakovac
27. aug 2017

@luccki prevazaju z kazdej nemocnice. Ak by sa v antolskej narodilo dieta z problemom na srdiecku, prevazali by na kramare. Na antolskej nie su vsemocni. Ani v kochu. Aj oni maju komplikacie, prevozy a kriticke stavy. To sa deje v kazdej nemocnici. Ale v kochu zazijes pristup, aky inde nenajdes. Mimohodom, mojho syna prevazali z kramarov na detske kramare do DKC. Vedeli, ze bude taky porod. Teda tvarili sa tak. Bububu sekcia, lebo uz sa blizili sviatky a doktorovi sa nechcelo cakat na porod. Ze pridite zajtra a tvarte sa, ze rodite!!!! Uz je vysoky datum a nechcem cakat do 14. Pristup profesionala..... Aj tak syn cakal na sanitku, aby ho previezla. Lutujem, ze som nerodila prve v kochu. Mohla som porodit prirodzene, nikto by ma nedotlacil do sekcie. Aj tak by ho previezli, ale ja by som bola skor pri nom. Nebola by som na tej otrasnej JIs ke z odpornymi sestrickami, ktore mali nastarosti privela pacientov. Sestonedelie este horsie. Ze tam je sprcha, chodte sa osprchovat. Sama, 24 hodin po sekcii. Vzivote ma uz nikto nepresvedci, ze v statnej sa rodi lepsie.

maciatkolulu
27. aug 2017

@luccki aj z ruzinova by prevazali, aj z byvalej sulekovej, co bola svojho casu top porodnica prevazali, aj zo zochovej, co bola cisto zenska nemocnica, takze toto su smiesne dovody.....A kedze si zo zdravotncikej rodiny, tak urcte vedia a poznaju aka bola Sulekova VIP porodnica s top porodnikmi, kde rodili "tlacenky" , ale pripadne vazne problemy dietata, ci matky sa ficalo na kramare.

luciferia
28. aug 2017

Ja som rodila na Antolskej a bola som prijemne prekvapena. A to som nemala ani zazmluvneneho lekara, ani nadstandardnu izbu. Na starosti ma mala porodna asistentka, ktora ma obcas prisla skontrolovat pocas kontrakcii. A na sale bola uz so mnou, samozrejme, po cely cas, ale to uz som tam mala aj manzela. Mozno blbe, ze si tie kontrakcie musis nejako vytrpiet sama, ale tak co uz. Ale akonahle som bola na sale, uz to bolo zase ine. Hodnotim to pozitivne. Nikto ma do nicoho netlacil, aj ked mali v ten den vela rodiciek. Ziaden nastrih, ziaden cisarak, vsetko v pohode 🙂 A sestonedelie tiez v pohode. Natrafila som len na jednu menej prijemnu osobu, ostatni boli mili a snazili sa aj pomoct s kojenim, ked si niekto nevedel poradit. Myslim, ze netreba byt na seba prehnane citlivy, byt mily k personalu a bude to ok. Rodila by som tam opät.

sellycka13
9. feb 2019

@luccki ja to skôr beriem tak, že štátny lekári to majú za tie štátne platy na háku

frantiseklotrinsky
24. jún 2019

Mal by konečne niekto vykonávať aj kontrolu nad správaním lekárov a sestier!!! Večne sa sťažujú ale správať sa nevedia!
Kontrolu aj nad súkromnými ambulanciami!!! Si myslia že sú súkromný,tak sa správajú a ošetrujú ako Hovädá.
Aby sme predchádzali takýmto ponizujucim ošetreniam, navrhujem všetkým pacientom písať podnety, aj anonymné na komoru lekárov a sestier, na aj ministerstvo zdravotníctva!!!
Takto to ďalej nejde!
Už pomaly puberťák na ulici vie lepšie ošetriť ako lekár!!! Dnes si vedia pacienti všetko zistiť už sami! Lekári by mali byť oveľa ptromptnejsi, šikovnejší, vzdelanejší a nie rozčuľovať sa keď pacient má lepšie informácie ako diplomovany lekár!!!

frantiseklotrinsky
24. jún 2019

Vykonávať namatkove kontroly presne ako policajti na cestách, alebo potravinové kontroly v predajniach, ako napríklad hygienici, školské inšpekcie atď!
Všade robia kontroly ale nad ambulantnymi lekármi sa nepozastaví nikto! Mala by sa kontrolovať hygiena, prístup, postup liečby, správanie sa sestry!!!
Viem že majú toho veľa, ale tak isto aj učitelia, obchodné reťazce,policajti toho majú dosť a predsa robia kontroly!
Mal by sa zriadiť tak isto kontrolný orgán nad súkromnými ambulanciami!!!
Ja sa ponúkam ako prvá zamestnankyňa kontrolného orgánu!!!
Iva
Ivay

c_est_la_vie
24. jún 2019

@frantiseklotrinsky smiem sa spytat cim ti tak ublizili, ze si zasluzili takyto komentar?
PS: Na Slovensku budme radi za to malo lekarov co mame, ak by este 25% pozatvarali tak ti slepaka budu operovat na vratnici

radynadzlato
5. júl 2019

@luliu rizikove babatka do Kochu ani neberu. Rodist sa tam moze az od 36tt alebo 34tt a musi byt vsetko v poriadku. Prevoz je uplne bezny aj z inych starnych nemocnic a hlavne v inych mesta sa tiez bezne prevaza. Samozrejme aks a bavime o co najlacnejsom sposobe, zbytocne sa bavit o Kochu😊

frantiseklotrinsky
2. aug 2019

@c_est_la_vie Ty asi malo chodíš a vnímaš prístup zdravotného personálu. Je kopa lekárov a zariadení kde doslova hovno robia! Všetci pacienti ktorí majú ako také základné vedomosti o zdraví, potvrdia,že je otrasná starostlivosť!
A nemusíš má poučovať čo kde a ako je, pretože bývam v Nemecku a tam to je rovnako otrasné a blbé ako u nás!!! S tým rozdielom že tam na vás nikto nekrici,ale vyškiera a smeje do ksichtu (pretvarku majú Nemci v krvi!) A dokonca som robila v Nemecku v zdravotníctve!
Nekompetentní všade, len by som chcela vedieť kde berú toľko odvahy a sebavedomia ošetrovať a liečiť!!!

kaia
2. aug 2019

Prve dieta som rodila na Antolskej a dalsie 3 v Kochu 😊. To je samo o sebe odpovedou 😉

frantiseklotrinsky
2. aug 2019

A že máme málo lekárov,to viem, ale nikto ich neoprávňuje sa správať ako ku dobytku! Dnes už aj jednoduchý pacient vie vela informácií a vie sa dostať ku informáciám základným o svojom zdravotnom stave! Práveže lekári by sa mali posnažiť o to, aby ich prostý pacient nepreštal lepšími vedomosťami ako samotný lekár!!!
Mne sa to už niekoľko krát stalo a vždy prišlo na moje slová! Sú fakt ľahostajný babraci, ktorých by som vyšmarila von z ordinácie spolu so sestrou!!!
Samozrejme česť vinimkam a zdravotným zariadeniam.

frantiseklotrinsky
21. aug 2019

Som momentálne na Antolskej gyn/pôr. Lekári sú šikovní a celkom milí, ale sesterský personál je úplná KATASTROFA!!! Odporné, drzé správanie, ako v predškolskom zariadení!!! Vyhodila by som polovicu z nich! Špina, plesne a neochota upratovať!

bebe99
11. sep 2019

@frantiseklotrinsky a aký typ izby maš štandartnú?

c_est_la_vie
11. sep 2019

@frantiseklotrinsky od upratovania je tam upratovacka/ sanitar. Sestricky su stale odborny personal a nie je to ich povinnost.
Ak sa ti nikde nepaci slovenske ani nemecke zdravotnictvo, tak sa prestahuj na mars.

boredka
autor
12. sep 2019

Kedze ja som zakladatel temy prispejem sem svojou skusenostou. Prve dieta som rodila v oktobri 2017. Nakoniec som volila Kramare. Nemozem sa stazovat za mna fajn. Druhe dieta som zase zvazovala ale tento raz koch a kramare. Lenze osud si to zariadil po svojom a v 30tt mi zacala odtekat plodova voda a bezala som na antolsku. A hadajte kde som rodila? Myslite ze na Antolskej? Ani omylom v TRNAVE. Pekne ma nasadili do sanitky lebo ze nemaju volne inkubatory a papa do trnavy. Cize rozhodovat a planovat niekedy mozeme kolko chcemw a osud si to zariadi inak.

benopet
30. máj 2021

@boredka v kochu sú svine, vedia pridusit dieťa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre