Ambulatný pôrod a vaše skúsenosti

sejbipi
29. dec 2020

Ahojte, rada by som zvolila ambulantný pôrod. Aké máte skúsenosti a v akej pôrodnici je to možné? Ja by som rada rodila v TN, samozrejme pokiaľ by sme to stihli 😀, máte niektorá skúsenosti aj v tejto konkrétnej nemocnici?

mima1
29. dec 2020

@sejbipi v Tn ta kludne prepustia domov hned po porode ale dieta nie

sejbipi
autor
29. dec 2020

@mima1 tak prepúšťa sa po 4-24hodinách. Určite by som sa nepýtala domov po hodine 😀 a prečo by nepustili so mnou aj dieťa? Aký majú na to dôvod?

mima1
29. dec 2020

Primar mi povedal ze gynekologia nema problem prepustit zenu aj z porodnej saly. Ale dieta musi prepustit novorodenecke oddelenie po vysetreniach ktore su vraj potrebne a dieta musi byt sledovane aspon 72hod. Ja som sa pytala na treti den ci ma uz pustia a vtedy mi povedal ze mozem ist ale ze dieta urcite novorodenecke nepusti.

pomarancu
29. dec 2020

@mima1 uz to niekde nedavno zienky spominali,ze je problem s poistovnou plus stracas narok na prispevok

robin30
29. dec 2020

Na sk neexistuje ambulantny porod,nemocnicu opustas na reverz,pokial viem.A to nie je ambulantny porod na ten mozes ist do hainburgu a po styroch hodinach opustis nemocnicu s lekarskou spravou aj ty aj dieta

zuzanka.zuzu
29. dec 2020

-gyn. ťa prepustia PO PRVOM vycikaní úplne bez problémov
-samozrejme aj dieťa pustia, nie je vo väzení a ani ty nie
-nestrácaš nárok na žiadny príspevok (či som v 10 rokov starej téme?) 🙄

-môj súkromný názor (poz. aj ja som zvažovala) je, že v súčasnej situácii behať na tie základné vyšetrenia s novorodencom je šialenstvo ☹ všetko porobia v nemocnici, nechce sa mi v prvé 3 dni chodiť po nemocnici/poliklinike/ambulanciách keď to vedia urobiť na jednej chodbe a navyše v zime brrrr

nela6
29. dec 2020

@zuzanka.zuzu plus ak si vycerpana z porodu, tak sa ti ešte krasne postaraju o babo, mna sa vkuse pytali ci si nechcem oddýchnuť, a hocikedy ho doniest ku nim...

sejbipi
autor
29. dec 2020

@zuzanka.zuzu takže by malo byť všetko v poriadku. Vďaka za info. No ja mám termín až v máji, len som zvedavá a zháňam info dopredu, čiže žiadna zima 😀😀 Bola by som aj s malinkým pod dohľadom pôrodnej asistentky, je ňou svokra. A čítala som, že vyšetrenia stači robiť postupne od 3.dňa života bábätka až do 10.dňa. Ale ani s tým by nebol problém, stačí si len zohnať lekára, ktorý vyšetruje novorodeniatka aj doma a kontakty mám.

zuzanka.zuzu
30. dec 2020

@nela6 no toto ja za "benefit" nepovažujem.... spýtaj sa mamičiek, ktoré v NR nechcú pustiť k novorodencom "lebo korona" či si chcú oddýchnuť 😠

@sejbipi nie som si celkom istá či vieš o aké vyšetrenia ide... sono hlavičky, bruška atď ti domov nikto spraviť nedôjde 😉

trendyy
30. dec 2020

@sejbipi mozes na reverz opustit nemoc.kedykolvek budes mat záujem. Aj s dietatom.
Ty si jeho zak.zastupca a ty rozhodujes co a ako.
Babatku treba tie vysetrenia ale pokial sa normalne bez agresivnych emocii dohodnes na odchode myslim ze nebude nemocnica mat problem dohodnut sa ze prídeš na 3.den aby babatku dorobili vysetrenia.
Tiez maju za to prachy z poistovne.
Nestracas ziadny narok na prispevok.
Ak si na fb tak si najdi skupinu ambulantny porod na Slovensku.Tam je diskusii a rád ako sa branit keby ta nechceli pustit napr.a skusenosti z TN asi tiez.Drzim palce.
Ja som uz v termine a idem do Bojnic.Chcem odist po 24h.po 1 vizite zahlasim ak bude vsetko v poriadku s babatkom ze idem domov tak som zvedava ako to dopadne 🙈 prave mi konci aj karantena mala som covid a toho som sa cele teh. Bála...ze by ma separovali od malej.. no nastastie mame za sebou.. Drzim palce

mima1
30. dec 2020

@zuzanka.zuzu
@trendyy mate skusenost v TN? Ze vas pustili hned domov?

trendyy
30. dec 2020

@mima1 nie len z diskusii na fb skupine som videla ze TN sa tam uz spominalo

zuzanka.zuzu
30. dec 2020

@mima1 mňa si si asi pomýlila, ja som o TN nikdy ani neuvažovala 😀

nela6
30. dec 2020

@zuzanka.zuzu NR nie su všetky porodnice...

nela6
30. dec 2020

@zuzanka.zuzu a ked chces, vzdy mozes podpisat reverz

sejbipi
autor
30. dec 2020

@trendyy Fuha, tak veru s Bojnicami ti držím palce. Tam už nikdy viac. Lekárka mi tam diagnostikovala mimomaternicové tehotenstvo, len preto, že som prišla skoro asi v 3tt a nič nebolo vidieť. Bola som úplne bez bolestí, bez príznakov, bez všetkého. Vraj akútne vyoperovanie ľavého vajíčkovoda. Odišla som na reverz, keby som zostala, možno by moje bábo ani nebolo .... Držím palce s Bojnicami, ak nemáš dohodnutého lekára, tak snáď aspoň natrafíš na primárki Bakovú, tá je úžasná. Ja som toľko šťastia nemala ...

trendyy
30. dec 2020

@sejbipi mam dohodnutu primarku Bakovu práveže ..k inej by som do Bojnic veru nešla ani ja ..povodne som chcela ist do MT ale moja dr. Po materskej este nezacala chodit k porodom..tak som zvolila Bojnice.
Kazdopadne dakujem a držím palce aj ja tebe😊

danielabadiar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre