Ako zistím meno pôrodníka?

lilitela
1. jan 2016

Vzhľadom na blížiaci sa druhý pôrod som si chcela zistiť meno pôrodníka z prvého pôrodu. V prepúšťacej správe, ani v správe o novorodencovi však toto meno nefiguruje. Rodil ma muž a tam sú iba ženské mená. Požiadala som teda pôrodnicu o tento údaj a dostala som odpoveď, že sú oprávnení mi poskytnúť údaje iba z mojej zdravotnej dokumentácie. Som v šoku. Ako to, že taký dôležitý údaj sa v dokumentácii nenachádza? A kde sa teda nachádza? A je to vôbec pravda? Môže mi pôrodnica odoprieť takúto informáciu, ak sa nachádza mimo zdravotnej dokumentácie? Vyznáte sa niekto?

lilitela
autor
1. jan 2016

Ako presuniem tému do sekcie Pôrody a doktori? Nejako omylom som to dala pod Vyšetrenia.

zajko_usko
1. jan 2016

A naco ti to je???? Nepodstatne

lilitela
autor
1. jan 2016

@zajko_usko Na zajednanie k druhemu porodu, naco asi ? 😀

denduska
1. jan 2016

@lilitela a videla si kompletný pôrodopis? Ak nie, vyžiadaj si ten.

vydrnik
1. jan 2016

Tak sa tomu cudujem ze by nemocnica toto zpravila vkazdej zprave o porode je vzdy napisane hodina,meno lekara,priebeh porodu

jana_eyre
1. jan 2016

@vydrnik ja som rodila dva krat v ruzinove, ani raz som nemala dr. zazmluvneneho a v sprave ani raz nie su mena.. prveho meno som vedela len preto, ze sa predstavil a ma zaujimave lahkozapamatatelne meno /ja mam problem s pamatanim mien/ a druhy krat som si meno porodnicky zistila tu na MK v skupine ruzinovskej porodnice..

lulu2014
1. jan 2016

ahojte ... ja som po pôrode mala možnosť pozrieť do svojej karty ale pravdu poviem meno tam nebolo ... čo som bola aj ja s "kolegyňou" na izbe prekvapená --- meno viem lebo som sa pýtala sestričky pred pôrodom...ale tiež ma to prekvapilo....ale dozvedela som sa aj to čo sa nestalo....
inak dobrý lekár muž je tam Mudr. Križko .... možno je to ten tvoj 😉

vydrnik
1. jan 2016

@jana_eyre dceru som rodila este v Cr ajtam bo@o v zprave meno porodnika.syna som rodila v Pp a v zprave mam napisaneho lekara ktory bol u porodu

lilitela
autor
1. jan 2016

@denduska mam na to pravo, prosim?

maminkynafazulka
1. jan 2016

Tak ono to je asi jedno 🙂. Ak vas to chyti budete rada ze vas vobec dakto odrodi hehe 🙂

lilitela
autor
1. jan 2016

Som prekvapena, ani som nevedela, ze je tam taka benevolencia. A to sa deje aj pri inych operaciach, ze sa neuvedie, kto operoval, kto viedol operaciu, pripadne asistujucich lekarov?

denduska
1. jan 2016

@lilitela samozrejme. Máš právo si ho aj okopírovať. Len ho nemôžeš odniesť z areálu nemocnice, ak dobre viem (no ale ak máš smartfón, tak vôbec nebudeš musieť).

lilitela
autor
1. jan 2016

@maminkynafazulka To je ale uplne iny pribeh, nie? 😉

lulu2014
1. jan 2016

@lilitela máme právo nahlidnuť a okopírovať si svoju zdravotnú dokumentáciu u lekára takže asi aj v špitály / odniesť ju nie - je to vlastníctvo doktora - sú tam jeho "rozumy" /

zajko_usko
1. jan 2016

Ako pise maminkinafzulka ked ta to chyti budes rada kto ta odrodi....a bude jedno kto t je

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre