Baby, som prvorodička. Bývam pri Nitre no v Nitrianskej nemocnici rodiť nechcem. Keď tak Levice alebo Partizánske, pretože na pôrodnicu som počula dobre recenzie. Mňa len zaujíma, ako rodiaca žena stihne prísť do nemocnice ktorá je ďalej od jej bydliska, keď začne mať kontrakcie?? Niektoré ženy idú rodiť do stovky km vzdialených nemocníc, alebo do Čiech, Rakúska.. Ako sa to dá zvládnuť? Nerodila som, neviem čo čakať.. Vždy ma toto zaujímalo. Pretože viem že keď začnú kontrakcie tak treba ísť do nemocnice až keď sú pravidelné po niekoľkých minútach.. No žena ktorá chce rodiť ďalej tak čo? Ide hneď keď kontrakcie začnú? Podľa čoho ste vyberali nemocnicu vy? Podľa recenzií, odporúčaní, alebo podľa vzdialenosti od vášho bydliska? Ďakujem.
Bývam v Nitre a plánujem ísť do Trenčína. Partizánske určite nie, keď už tak zvoľ Topoľčany, tam je úplne iný prístup oproti NR a PE. Levice netuším
Ja som rodila prvé v Nitre a druhé asi tiež budem 🤷♀️ moc sa mi nechce “do neznáma”...ale baby si tuším pochvaľujú Galantu, skús pozrieť
@vikybotka ďakujem pekne za odpoveď. No ja by som to mala do Partizánskeho cca hodinu. A keď ai rodila ďaleko prvý krát, tak si tu cestu v pohode dala? Toto je najhoršie keď neviem čo ma čaká a do čoho idem 😄
Tak prvý krát to bola pól hodka plus zastávka na pumpe. A v pohode muž šoféroval a mne bolo zle ale to za to že som sa veľmi rýchlo otvorila takze sa mi točila hlava a bolo mi nevoľno inak ok 🙂 pri druhom to mám cca 45min.(v noci) a myslím že je to ok 🙂
@sejbipi pozriem ten Trenčín. Ďakujem. A prečo nie Partizánske? Nech viem aj zlu recenziu 😊
Osobnú skúsenost ešte nemám len čo viem od známych... ale všeobecne Bojnice s Partizánskym sú čistá mäsiareň na ľudí. Preventívne nástrihy, urýchľovanie pôrodu, zakázaný partner pri pôrode, dokonca som si není istá či povoľujú mať od pôrodu bábätko pri sebe, zdá sa mi, že ho celý čas len nosia na kojenie. V prípade, že sa kojenie nerozbieha hneď UM, bez rady, bez pomoci, bez laktačných poradkýň. Určite sa nájdu ženy, ktorým pôrod v týchto pôrodniciach vyhovoval, záleží ake máte očakávania a požiadavky, ale ja osobne by som tam veru nešla. A čo viem, bohužiaľ je na tom rovnako aj Nitra. V prípade nejakých komplikácií počas rozbiehajúcého sa pôrodu, letíme s partnerom radšej smer Nové Zámky alebo Topoľčany ako Nitra.
@sejbipi a práveže ja som na Partizánske našla že nechávajú bábo s maminou aj 2 hodiny po pôrode ak mamina chce, ak chce tak tiež nechajú dotepať pupočník... 😳 No jemine, si ma teraz prekvapila. Ale ďakujem za to, možno že mám zle info. Určite budem skúmať ďalej. Ďakujem 😊
no, najhoršie je, že na vsetky nemocnice sú aj dobré aj zlé recenzie. a teraz babo raď 🙂 tiež nad tým rozmýšľam, že kam 🙂
Ja mám vybratu pôrodnicu 120 km. Ale asi pôjdem k rodičom od nich to mám iba 20km.
Naozaj záleží od toho čo očakávate. Nechajú, vyhovejú vám pokiaľ majú čas a natrafíte na dobre naladeného lekára/sestričku, nie je to tam pre nich prioritné. Akože naozaj moje známe po prvých pôrodoch do PE a PD ani nepáchli, hneď volili TN a vraj by už nemenili a kľudne by si šli odrodiť znovu. Samozrejme, aj na Trenčín sú negatívne recenzie stále je to nemocnica a nie 5* hotel, ale tam sa primár snaží viesť celé oddelenie iným spôsobom, vedie k prirodzenému pôrodu, snažia sa čo najviac vyhovieť rodičke, aby sa ona cítila čo najlepšie, aby mala rôzne možnosti, či polohovanie sa počas samotného vypudzovania, alebo nejaký ten aromadifuzor, či dula atď atď. Za mňa z počutia fakt super, veľmi som zvedavá na osobnú skúsenosť.
@sejbipi no super, tak si večer pozriem teda Trenčín, som zvedavá. Vďaka za rady. O Trenčíne som veru ešte nepočula. A kedy máš termín? 😊
O 3 týždne, konkrétne 20.5. 🙂 tak uvidíme kedy sa drobec vypýta
@sejbipi juj tak to zachvíľku 😊 držím palce nech všetko dopadne najlepšie ako vie a nech si v pôrodnici spokojná. Ty aj bábo. Drž sa.
Ďakujem krásne! Všetko dobre aj Vám/Tebe 🙂)
Ahoj my sme isli z Ba do Brna, cesta podla navigacie trvala 1 hod a 23 min. Noh a porod sa mi rozbiehal od pondelka do stredy vecer.Trasu sme stihli otocit v utorok noci a potom v stredu vecer, dcera sa narodila az po polnoci. Tak za hodinu neporodis 🤦🏼♀️, a kontracie predychavas v aute 🤷🏼♀️ a stopujes na aplikacii 😂👌🏻. ( teoska som driemala ) Netreba sa bat, urcite stihnete do porodnice. Samozrejme, ak sa nieco skomplikuje tak ist do najblizsej.
Prvý pôrod trvá zvyčajne okolo 12 hodín, takže času zvyčajne dosť aj o 2 štáty ďalej zájsť 🙂
Ja bývame v BA, ale rodila som v DS. Odporučila mi to moja kamoška že tam je super personál a aj prostredie. V pôrodnici už som bola o týždeň skôr, aby sme sa nemuseli ponáhľať keď budem mať kontrakcie a na poslednú chvíľu...našla som si aj nejaké recenzie na nete.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Podľa recenzií 🙂 pri prvom sme bývali v BA a rodila som v najvzdialenejšej nemocnici od nás. Druhé chcem takisto rodiť tam aj keď bývame pri Malackách, takze vzdialenosť ako máš ty do Levíc 🙂 prvý pôrod u mna trval od plodovky 3,5h takze verím že pri druhom tam stíhame v klude zájsť 😁 no každý pôrod je iný mne napríklad odtiekla voda za pólhodinu nepravidelne kontrakcie šli sme do nem. pozreli a šla som rovno rodiť. Iné ženy môžu rodiť dlhšie,niektorým ženám na prehliadke povie lekár že to vyzerá že dnes porodia. Je to veľmi individuálne no myslím že to nemáš až tak ďaleko. Ženy ktoré rodia v zahraničí sa zväčša okolo svojho termínu ubytujú v okoli nemocky kde chcú rodiť pokial to majú ďaleko. Ja som na izbe mala babu z Trnavy ktorá chcela rodiť v BA 🤷🏼♀️🙂 takze v klude