ahojte chcem ist rodiť do čadce ake to tam je?ake mate skusenosti z doktormi a sestričkami?a aký tam je prístup? 🙂 dakujem za každú radu 😉
@nikolik88 to vaaazne,ja zas naopak,len dobre...kurnik,nestras,bo ja sa praveze tesiim moc...a ak ti mozem poradit,kukni este je tu jedna tema Cadca porodnica ale trosku v starsich prispevkocha tma uz niektore babulky pisali,co teraz nedavno rodili a bol tam uz tento novy primar,ze je super...tak ja neviem...ale v podstate,mne je jedno..budem mat manzela pri porode,hadam sa podari mu rovno dojst,kedze pracuje v BA,ale tu pracu co robi,programator,moze odrobit aj doma v Cadci,a to bude podstante pre mna;))))uvidime,nechajkme sa teda prekvapit...ale si ma naozaj zaskocila 😲
ahojte, ja by som tiez chcela rodit v cadci. teda ak to pride okolo terminu, ak skor tak to nestihnem prist. minuly mesiac rodila znama. z rozpravania nevyzeralo ze by s nim bola spokojna. ale podla mna zalezi od kazdej z nas a nasho zdravotneho stavu. myslim ze ziaden doktor to nebude tlacit do extremnosti aby sa nieco vyvrbilo. kazda z nas ma ine predstavy a poziadavky tak je tazko porovnavat ako sa komu rodilo. ale pravdu povediac potesilo by ma ak by v moj den D mal sluzbu moj gynekolog. a asi to je vsade tak ze ked mate pri sebe niekoho znameho tak sa inak spravaju ako ked ste tam sama.
ja mam za sebou dva porody v Cadci pred 10rokmi- myslim doktor Korbas-perfektny...no a pred 2rokmi 🙂 neviem meno doktor dosiel na finale...porod so sestrickami......je to skor o stasti,na koho zrovna natrafis a porod je vzdy iny,nemala by si sa zaujimat o negativa,zbytocne sa plasis ved mozno budes mat porod lahky...no odporucam,ak bude problem,nedusit v sebe,pytat sa-ved tie sestricky a doktory su tam prave preto...vela stasia,tak radsej nesonduj a tes sa,nechaj sa prekvapit
@nikolik88 ahoj ja mam dr. Dlugoša, v knm. neviem aky je porodnik kedze este som nerodila, ale uz ide len o ten pocit ze tam bude niekto znamy. no ako som uz pisala ak nestihnem tak budem rodit az v partizanskom,v najhorsom v bojniciach. noveho primara v CA nepoznam vobec ale urcite nebudem histercit ze tam je on aj ked som pocula na neho tiez negativa. na ceskych strankach som citala nejake fóra a pisali aj velmi dobre veci. a suhlasim s PEMOTORE ze je to o stasti. ja sa tiez nespolieham len na to ze tam pridem a vsetko urobia za mna. uz teraz sa zaujimam o moznosti posilnenia panvoveho dna ktore je dolezite pri porode,a vela inych veci co suvisia s porodom a mozem ja sama etse pred tym ovplyvnit.
Ahojte. Ide niekto rodiť do Čadce April/Máj 2014?
ahojte ja som tam rodila v 2008 moje tretie dieťatko. Nechcela som v Žiline, nemala som tam dobré skúsenosti s niektorými lekármi i personálom. Sama som si náhodne volala do Čadce. Ochotne ma vybavili , pozvali na prehliadku. Nechcene som však kvôli náhlym komplikáciám išla tam aj ležať a prijali ma bez protestov, bola som tam cez sobotu nedeľu, to sa mi teda moc nepáčilo, lekári sa tam striedali a nikto nič nerobil , len pozorovali, bola tam jedna nie príliš zdielna sestrička , ale nemala som nejaký zas problém, len som sa bála. v pondelok to bolo ale o niečom inom , ráno hneď vizita , vtedy primár Durmis , hneď rozhodol , že nič sa nebude čakať / mala som tieto problémy už pri predošlých tehotenstvách/ . Starostlivosť sestričiek i lekárov bola fakt super dokonca chodil aj ten primár ma priebežne stále pozerať, dokonca mi aj robil masáž hrádze osobne , za čo som bola vďačná / nič som nevyžadovala a nikoho som tam nepoznala ani / Ja som bola ohromne spokojná , síce mi počas toho vzdychacieho obdobia trošku vadilo, že tie sestričky to brali rutinne, ale pri pôrode a aj potom boli fakt super milé , starostlivé. Papať som dostala priamo na sále ešte po pôrode, čo teda napríklad v Žiline nehrozilo teda. Izby boli super po dve postele a toaleta na každej izbe, sestry ženské super aj na oddelení. Ja som tam bola ešte v dobe, keď nemali prerobené sály a ani tie vzdychárne neboli, boli sme na izbe, ale celý čas tam mohol byť muž a tak to bolo pre mňa OK. Jediné ,č o teda vtedy tam nebolo zavedené detičky pri mamine, a teda že deti brávali preč . Ale napríklad ja som tým deckým sestričkám povedala , že som treťorodička a že ju chcem mať u seba a kľudne mi ju nechali celý deň , len teda v noci si ju vzali . trošku tie decké neboli až také akčne, že by vysvetlili a tak. Ako je to tam teraz neviem , ale moja skúsenosť je len pozitívna a kebyže idem zas rodiť , tak tam a bez premýšľania aj lekári tam boli super
tak ja som rodial september 2013 svoje druhe babo a bola to teda fuska ☹ 21hod v bolestiach,ze som myslela,ze uz nezvladnem nic...ale zvladla som 😀 sice menim nazor na primara,bo ten je zastanca prirodzenenho porodu,co beirem,bo to som aj ja,ale nechat trapit zenu v ukrutnych bolestiach 21hod a nic jej nedat na potlacenie,teda urychlenie porodu,tak to je sila...nastastei dosla strasne zlata lekarka mladucka,neviem ani ako sa volala,da;la mi akusi tabletku zospodu na urychlenie otvarania sa,bo ja som mala kontrakcie ako hovorila samotna lekarka na rodenie,len som nemohla bo som bola malo otvorena...ako mi ju dala,tak o par hod uz bol maly na svete🙂inak ma rodila Cervenova,bo Cervencova,juj uz neviem,ale to bola ze uuuuuuzas lekarka,normalne ososbne by som sa jej chodila dakovat Xkrat,maly bol vacsi 4150g a 55cm,a krasne ma odrodila;)...nebola som ani neak pozasivana,aj ked som mala viac stehov ako pri dcerke,ale tak predsa bol vacsi...ale skutocne je tam prijemny personal....manzel stihol aj porod,tak som bola max spokojna,okrem teda toho casu co som si musela vytrpiet a dalo sa to isto aspon zcasti skratit..
ahojte baby: simi999 a tata_r,ja mam tiez termin na maj a rodit do cadce zatial zvazujem a zhanam info a podobne, uz mam jedno dieta doma a po zlej skusenosti s porodom v ziline sa viac zatial priklanam ku cadci.....a vy ako kocky aj ostatne..... 😉
A este baby, chcela som sa opytat ked ste boli pozriet nemocniu v CA tak ste si najskor pisali email,alebo ste si tam volali a dohodli sa ? dakujem..... 🙂
pridám čerstvú skúsenosť, rodila som pred pár dňami sekciou a celkove som bola s pôrodnicou spokojná, lekári aj sestričky boli fajn, starali sa veľmi dobre, aj prostredie (izby, pôrodné sály...) je tiež pekné. Primár oddelenia je veľmi príjemný ku všetkým maminám. Akurát na novorodeneckom oddelení už sa mi to nezdalo také dobré, možno to bolo tým, že som druhorodička tak mi doniesli bábo a nechali nech si poradím sama, máme veľké starosti s kojením, ktoré teraz riešim cez laktačnú poradkyňu. Inak vo všeobecnosti sestričky o kojení moc nevedia len základy, preto odporúčam v prípade, že neprebieha kojenie bez problémov ihneď kontaktovať niekoho kto vie poradiť, dá sa predísť zbytočným problémom.
ahojte baby pre niekoho mozno blba otazka,ale nemam s tym skusenosti: tie co ste rodili uz v CA a ked vam na noc vzali dietatko,tak ste si isto museli odstriekat mliecko cez noc ked ste nemali male pri sebe vsak? a ako to potom bolo stym uskladnenim odstriekaneho mliecka? dakujem vam za akekolvek vyjadrenia,prip.rady 🙂
@majuska287 tie prvé noci a dni sa mlieko len začína tvoriť takže si myslím, že nie je potrebné odstriekavať, a pokiaľ áno tak nemusíš, dieťatko ti dajú na kojenie na požiadanie kedykoľvek. Môžeš ho mať aj pri sebe stále.
Ahojte, neviete niekto ako je to s predoperacnymi vysetreniami pri moznej sekcii? Kde sa vykonavaju? Ci na tom 5. poschodi alebo Vas poslu inde? Idem tam v pondelok na monitory (zo Za) a chcem to vybavit v jeden den... Vopred vdaka.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@nikolik88 ahoj,ja som tam rodila pred 5 rokmi...izby boli super,len vtedy sa to prerabalo este,co sa tyka proodnych sal...izby 6tonedelia boli super vtom,ze sprchy a wc mas na izbe🙂personal,nooo....ja som natrafila prave na take 2 stare strigy...ktore neboli 2krat prijemne,ale kedze zenska lekarka co ma rodila,bola aj mojou vlatne lekarkou a znamou,tak sa ich spravanie voci mne zmenilo k lepsiemu,samozrejme...teraz idem opat tam rodit,bola som kuknut 2tyzdne dozadu kamosku co porodila,a je to tam uuuplne ze teraz super..ak budes mat pri sebe niekoho,kto pojde s tebou rodit,daju ti samostanty box,teda izbu,kde ta budu vysettrovat pocas 1doby porodnej,a aj samotny porod tam prebehne,cize toto je super..nebudu sa na teba kukat zbytocnych 20oci navyse...a dalsie mamicky,ktore takztiez rodilia ich prislusna opora,bo to bolo dost neintimne...v tych porodnych izbach mas fitlopty ako ajs prchu..takze je to ram super,a mame super noveho primara z Ciech a maldy novy personal,ze to tam je uz co sa tyka personalu super...tak sa tesim ako to zvladneme teraz 😀