Ahoojte, hned na uvod poprosim aby neprispievali dievcata, ktore by sestram nedoniesli vibec nic,ktore su nastvane na zdravotnictvo a cely system a tak....poprosim o radu od tych, ktore toto tiez riesia/riesili/vyriesili...dakujem......ide o to, ze travime na sestonedeli 4 a viac dni...sestry sa menia a castokrat su take mile a pomahaju, ze im nieco proste treba/chcete dat....ja viem, standard su bonboniery, cokolady a kava......ale nemate nejaky lepsie 'hromadny'napad? ...teda nieco ine, lebo toto im dava kazdy a iste maju domaplne sekretare a pokazene zuby🙂...hromadny napad myslim ze to tam cele pohromade odnesiem na izbu sestier a nech sa podelia.....lebo neviem, ktora je kedy a bude v sluzbe.......nejake napady?...jo a co s tym, ked tam mate jednu sestru, dajmetomu, vasu dobru znamu.......tej tiez nieco chcem dat, pretoze viem, ze sa skvelo postara, ale neviemco🙂......podotykam ze nie je to o uplatkoch, ale o podakovani sa.....nakolko aj minule som sa tam citila dobre, velmi dobre, a nemyslela som na toto vobec \ nejako som odisla a nikomu nic nedala a mrzelo ma to, lebo sestry si to tam odmakaju a tak......dakujem......
Napr. nejake balenie cajikov - nejaky vyber z nejakej znacky viac druhov - byva to zvacsa zabalene v nejakej vacsej slusivejsej krabici, alebo nejaky sypany kvalitny caj, ked jednej sestricke, alebo balenie medu (napr. doma vyrobeneho), alebo mensie balenie, nie napr. hned 850 g - hoci na celu sesternu by sa hodil aj ten.
Potom ma este napada - porobit mensie balicky napr. z kvalitnejsich cestovin - grahamovych, kukuricnych, spaldovych, spenatovych a este neviem akych plus dat k tomu nejaku kvalitnu, alebo trebars bio -omacku (paradajkovu, pestovu, hubovu a neviem, aku este), aby sme sa rozumeli - 1 balenie cestovin + 1 omacka), alebo male balenie olivoveho oleja.... dufam, ze som aspon niecim pomohla 😉
@usiko ja som povodne vyštudovaná zdravotná sestra...robila som tuto prácu 4 roky a už to asi 15 nerobím..ja si pamatám, že nas potešila kávička, zákusky, nejaké bonboniery, dostávali sme aj kozmetiku..šampony a tak...ale nie stále sa trafíš do vkusu🙂 takže súhlasím s tým, čo baby predomnou radili🙂
kamoskina mama je sdravtona sestra a poviem ti, ze veru take zasoby kavy ani bonbonier soma rozhodne nemaju. Ludia vacsinou davaju nieco lekarom, sestram malokedy. Cize cokolvek potesi 🙂 Asi by som to tiez riesila tym kosom.
@usiko Ja robím s kozmetikou,tak sem tam dám namiesto balíčka čoko-káva,balíček s kozmetikou-sprcháče,telové mliečka atď.Objednávam si aj dedru,tak minule som sestričke a doktorke doniesla balíček odtiaľ. Keď kávy,čoko a čajíky tak sa snažím také lepšejšie,čo nemajú hocikde. Inak mne zákazníčky tiež nosievajú sypané čajíky, zákusky, domáci bio lekvár, domáci medík,prípadne iné veci pri ktorých robia,napr.balíček celozrnných cestovín a iných biopotravín 😉 Myslím,že hocičo poteší 🙂
Dakujem dievcata, nemyslela som ze pride tolko napadov, mna by nenapadlo nic okrem kafe, coko........dokonca ani cajik ma nenapadol......🙂
Ja som tiež zdravotná sestra. Aj jediné slovko: ĎAKUJEM! Niekedy postačí, ľudia to málokedy vyslovia 😒
Pracujem ako sestrička (momentálne na RD). Dostali sme už všeličo zákusky, ovocie, zmrzlinu, kozmetiku, kávu a aj párky 🙂 . Klasika je asi káva (tej nie je nikdy dosť) a keď si počas nočnej môžme uvariť čaj a zobnút nejakú maškrtu slanú či sladkú. 🙂 Každá drobnosť poteší
Moja mama robi sestricu a veru toho extremne nedostavaju, hovori, ze za lekarom ide rodina s velkymi taskami a sestrickam mnohokrat ani dakujem nepovedia. Inak vacsinou je to naozaj bonboniera, kava, niekedy keksiky... Niekedy zakusky, ktore piekli alebo kupili. Za 35 rokov dostala aj park krat igelitku s alkoholom, kavou, sladkostami a pod. Potom este dostavaju sestricky spolocne flasu, pripadne nejake drobnost, vacsinou na jedenie.
pridám môj nezabudnuteľný zážitok,čo sa "úplatkov" od pacientov týka..nečakane som musela okrem dennej službyostať aj na nočnú,do telefonu som vravela mamke,že ostávam,len nemám čo jesť...začula to aktívna tetka pacientka a o hodinku som mala jednu igelitku jedla 😀 kompoty,klobásu,pomaranče,cukríky,pašteku 😀 pacienti sa pozbierali,báli sa,že odpadnem od hladu 😀
ja som kupila take tie kavy porcovane v sackoch 3v1 nescafe ci ako sa to vola, aby sa mohli rozdelit a rafaela tie su tiez balene, mozu sa podelit...celkom sa potesili a lekarom muzom flase...nie ako uplatok ale ako podakovanie, aj ked som nebola vzdy uplne spokojna, ale dala som, urcite by to kazdeho potesilo
@usiko Vsetky napady co ti tu baby povedali, boli dobre, ale hlavne urob jedno: Zajdi do sesterne a povedz sestrickam, ze si s ich pracou bola spokojna, ze boli zlate a budes cele oddelenie vrelo odporucat ... 🙂
Taketo slova sa dobre pocuvaju. 😉 Ak chces hromadny darcek tak trebars ten darcekovy kos, alebo napr. ovocny kosik. Neboj sa nic, oni sa potesia kazdej malickosti a aj ked sa mozno netrafis do vkusu kazdej jednej, oni uz ten tvoj darcek - nech je to cokolvek urcite zuzitkuju 😉
@usiko som porodna asistentka a najviac ma potesi, ked mamicka pochvali moju pracu, aka je spokojna atd. .. clovek si zapamata prave tieto slova a nie to, ci mamicka dala kavu, dezert..samozrejme, chapem, ze chces nieco dat, aj ja som dala, napriek tomu, ze som bola "doma".. par mamiciek nam dalo tortu, to bolo fakt originalne, alebo sa podakovali fotografiou babatka a napisom dakujeme 🙂 .. dodnes visia na nastenke 🙂
@usiko sice je to uz 2,5roka co som rodila,, ono sa ten pobyt tam da prezit, nic moc, ale to prostredie sa vzdy da zlepsovat,, a ked som po neplanovanom zakroku ostala na sestonedeli este chvilku dlhsie, a velmi mi chybal aspon zakladny komfort, ci co i len zohriat si polievku ked nebolo mozne sa nacas dostavit na obed lebo ved vieme ako to chodi,,,, napadla mi jedna vec, a ked som ju spomenula muzovi, tak za par hodin dosiel aj s darcekom pre cele oddelenie, ako sestry, personal tak i pacientky a tym bola mikrovlnka, obycajna lacna mikrovlnka, ale myslim ze sa tam cely personal velmi potesil, aspon som mala ten pocit,,,,
nebola to draha mikrovlnka, do 30€ ,,ale myslim ze taky darcekovy kos je za cenu porovnatelnu a radost z neho chvilkova ,, toto malo snad viac prijimatelov verim ze stale sluzi tomu kto to potrebuje 🙂 ..mozno keby sem tam niekto prispel niecim podobnym na oddelenia, to uz jedno ake, tak to spravi radost aj zutulni cele prostredie
PS: ....akoze viem ze mikrovlnka nie je nieco meganevyhnutne, ja sama ju takmer nepouzivam,,,, ale v niektorych pripadoch padne vhod, hlavne ked nie je ina moznost,,,
....aaaa tym som vlastne akoze nechcela napisat ze mikrovlnku treba kupit, len cisto tip, ze trebars aj nieco pre vseobecne dobro potesi cely personal
super baby...aj s fotkou a venovanimje to fajn napad...vsetky ste zlate ze davate tipy...zmtohto sa uz fakt da vyberat🙂
zakusky, nejake pekne sviecky, soska anjelik, kava - tej nikdy nie je dost
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
My sme nedavno niesli, ked babka lezala na ARE darcekovy kos, s tym ze sme nakupili veci sami a potom dali do kosa, hlavne čaje tam boli, kavy, nejake cokolady, dobru flasu (nieco sladke co piju zeny), potom sme tam dali jedno velke litrove sampaňo 🙂 a este nejake somarinky.. velmi sa potesili, lebo to maju na sesterni a podelia sa, keby si mala kazdej jednej davat tak sa ti to ani neoplati a zase das jednej, nedas druhej, to bude take divne 🙂...