Ako funguje zazmluvenie pôrodníka?

22. aug 2024

Dobrý deň, mám otázku- môžem si zazmluvniť k pôrodu doktora, ktorý nepracuje v nemocnici, kam idem rodiť?

anavixy
22. aug 2024

Nie, pokial on nema zmluvu s porodnicou a nechodi takto externe k porodom, tak nie. Treba sa spytat konkretneho gynekologa.

danyelia
22. aug 2024

Určite nie, veď to nemá žiadnu logiku - cudzí lekár príde odrodiť pacientku do inej nemocnice? 🤔 Kontaktuj konkrétneho lekára alebo pôrodnicu, v ktorej ten lekár pracuje a roď jednoducho tam...

anavixy
22. aug 2024

@danyelia u nas volakedy chodili lekari, co predtym pracovali v porodnici este k zazmluvnenym pacientkam, aj ked uz presli len do svojich ambulancii a v nemocnici uz nesluzili, ale je to skor nepravdepodobne asi

autor
22. aug 2024

@danyelia Bol primár pôrodníckeho oddelenia, ktoré v rámci reštruktualizácie zrušili. Ostala len gynekologická ambulancia, na ktorej ma zrejme neodrodí🙂 prešiel somnou všetky možné komplikácie, aké existujú a preto by som chcela, aby "naše" decko odrodil. V okresnej nemocnici som bola nedávno a prekvapilo ma, že všetci lekári sú mladé uchá. Nehovorím, že by boli zlí, ale roky skúseností sú roky skúseností.
Ale ďakujem za informáciu, naozaj som nevedela, že "cudzí" pôrodník nemôže byť zazmluvnený.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre