Ahojte, mam termin 9.2.2014 a chcela by som rodit v Starej nemocnici v Kosiciach. Ake mate skusenosti? Ako skoro vopred treba zajednat miesto? Dali vam zoznam veci, ktore pre zenu a dieta zabezpecuju a ktore si treba doniest vlastne? Vopred dakujem pekne za rady a odpovede.
Ahoj, pôrodnicu su vyberáš - pôjdeš do nej na kotrolu prietokov, teda na monitor podľa pokynov tvojho gynekológa pár týždňov pred TP. V prípade, že máš záujem o nadštandardnú izbu, tak podľa mňa nikdy nie je príliš skoro ísť sa informovať na oddelenie ako to chodí a tak najlepiše je ísť za vrchonou sestrou, pretože záujem o nadštandard je veľký. Do pôrodnice si musíš doniesť v podstate všetko pre seba aj pre bábo. Od pôrodníckych vložiek a toaletného papiera až po vlhčené obrúsky pre bábo. Na nete stále kolujú nejaké zoznamy do pôrodnice a tak si skús nejaký vygúgliť 🙂 . Ja som rodila v novej nemocnici a tam keď niekto nemal príbor, tak mu oproti podpisu "požičali" ich a pri prepustení ho musela rodička vrátiť 😉 . V podstate bábätku poskytli len prvé oblečenie (košieľku alebo bavlnené tričko) a perinku. Hneď po pôrode cestou zo sály vyžiadali od manžela plienky aj vlhčené obrúsky - tie si označ menom. Takisto odo mňa pýtali po príchode na izbu pôrodnícke vložky, akurát mi dali na posteľ takú nepremokavú podložku, aby som im tam nezašpinila plachtu. Ja som obe deti rodila v novej a mala som nadštandardnú izbu - tú lacnejšiu len so sprchou a úplne mi to vyhovovalo a bola som spokojná aj s lekármi aj so sestrami 🙂 .
ahoj,od svojho gyn dostanes vymenny listok na predporodnu starostlivost v nejakom 34-35tt a s tym uz chodis len do porodnice...zoznam veci mas aj na ich stranke,si to pohladaj,veci pre babo stci az pri odchode,teda okrem plienok a vlhcenych obruskov.rodila som 2.9.2013 nase druhe a opat som bola max spokojna.nech sa dari...
tak ja som bola aj v starej nemocnici aj v novej a do starej uz nikdy viac, pracuju tam vacsinou podla mojho nazoru amateri, strava je totalne o nicom
Ja som v starej nemocnici porodila obe svoje deti a bola som spokojná 🙂 do novej by som nikdy nešla, to už by som si skôr vybrala Šacu. Neviem, v akom časovom predstihu je potrebné tam ísť, ale tak určite aspoň mesiac pred pôrodom by som sa tam išla popýtať. Mne nikto žiaden zoznam nedával. Doniesla som malému plienky a sebe vložky, oblečenie mal drobec nemocničné, až keď sme išli domov, tak som ho obliekala do vlastného. Mala som aj vlastné vlhčené utierky a krémik na zadoček. A to je asi všetko.
@googlinqa - ako môžeš napísať, že tam pracujú amatéri ? Na zákalde čoho si to dovolíš tvrdiť ? Poznáš tam všetkých lekárov a sestry? Možno ty si natrafila na niekoho, s kým si nebola spokojná. To však neznamená, že tam pracujú amatéri. Poznám tam všetkých lekárov aj veľa sestričiek, takže absolútne nesúhlasím s tým, čo si napísala.
Ja mam termin 4.12 a tiez chcem rodit v starej,ale este osm neriesila nic z toho,co sa pytas..pretoze ja mam gynekologicku v starej a beriem to ako samozrejmost,ze budem tam a zatial neriesim ,ale myslim,ze na ich stranke citala,ze co zo sebpu vziat do porodnice🙂
Ja som obidve dievcata rodila v starej a nemozem krive slovo povedat na lekarov, tiez ma prekvapil nazor ze tam robia ''amateri'' az ma to poburilo 😠
Jedine co mne bolo trosku proti srsti bolo novorodenecke a jej personal, to mi nerezalo...
Co sa tyka veciciek, tak viac menej potrebujes len pre seba, hygienicke potreby, pyzamo a zupan dostanes....pre babo plienky, vlhke utireky, ja som zobrala aj dve bavlnene plienocky, sudokrem a ciapocku...a az ked vas pustia budes potrebovat svoje oblecko pre male 😉 ...drzim palce a keby som si mala zas vybrat tak by to bola stara ( v ziadnom pripade nova 😉 )
Ja som rodila prveho v Novej,otras nikdy viac a druhu dceru v Starej a to sa nedalo ani porovnat,ja som bola velmi spokojna a nemala som nikoho zajednaneho ,a jedno krive slovo nemožem povedat...
ja ti napisem ip spravu🙂
Ahoj,tu najdes 136 stran ohladne Starej nemocnice 🙂 prajem pekne citanie https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/porodnica-rastislavova-v-kosiciach/
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som tam len ležala s 1 dcérou a už nikdy viac ...mala som v 4 mesiaci zápal močových ....a prepápač ,,ale nikdy viac ,,je tomu vyše 6 rokov ,,,ale na nová sa jej nevyrovná 😉