Ahojte. O chvilku rodim prvykrat tu v bj tak chcem sa opytat kolko stoji na den nadstandarna izba a ake ma vyhody oproti tym obycajnym. Navstevy niesu povolene v tejto dobe asi ziadne ci moze aspon manzel prist. A pri normalnom porode moze byt aj manzel pri tom ? Dakujem za kazde info 🙂
@hygienka ano to som vedela ze sa neda objednat dopredu ze musim natrafit na volnu ale uvidime co bude. Dakujem
v Ruzinove napriklad stoji 20 Eur na den, je v kazdej sprcha aj wc, jedlo sa vybera z jedalnicku a nosia ho na izbu.
Za ro sa priplatit oplatilo 🙂
Ja som mala dvojlozkovu nadštandardnú ale pecka..najmä to vlastne wc a sprcha na izbe bolo to najdôležitejšie pre mňa po pôrode..prebaľovaci pult bol pre mňa tiež veľky pomocník,a telka doplnok ;) a oveľa viacej miesta,mne pôrod vyvolávali a na obyčajnej som bola dva dni,boli sme tam 3,jedna po pôrode čiže bábätko mala zatiaľ len tá jedna s vozíkom..a už vtedy sa ťažko chodilo uličkou..neviem si predstaviť ako to zvládali v rovnakej miestnosti s 3mi posteľami a s 3mi vozíkmi 🙈 už keď sme boli dve tak človek rozmýšľal kam posunie vozík aby nezavádzal😅a keď myslíš jednolôžkovu tak najväčšia výhoda je asi tá,že ťa nebudi cudzie bábo keď tvoje spí a môžeš spať aj ty..moje dieťa 20hodin prespalo a za tu dobu som mala dve spolubývajúce a ich detičky vkusne vrieskali,deň či noc,jedna bola za noc ak nepreháňam hore asi 30x a druhá asi hádam ani nespala,musela mať bábo na rukách a chodiť..stále..ako náhle si sadla,ľahla dieťa sa zobudili a začalo plakať 😏 ale ak si prvorodička,mne veľmi pomohlo že som bola na izbe s niekým,aspoň mi ukázala ako prebalovat,lebo sestričky len šup šup a nestíhala som ani vnímať 😅😅 unavená som bola taká po pôrode že som spala aj keď druhé deti plakali neviem či materský pud alebo čo,ale zobudila som sa prevažne len keď plakalo moje dieťa,tie druhé moja myseľ a uši filtrovali alebo čo 🤣
V Martine je najlacnejsia za 60 eur a potom apartmany za 100 a 120 na den.
Rodila som v Bratislave, v Ružinovskej pôrodnici. Cena nadštandardu bola 20€ na noc. Nadštandard dostaneš, ak je voľný v čase tvojho pôrodu, nedá sa objednať dopredu (možno iba, keď máš plánovanú sekciu na konkrétny dátum). Izba pozostávala z dvoch lôžok, vlastnej sprchy a WC. Jedlo si si mohla vybrať z menu a nosili ho na izbu.
Osobne vždy preferujem nadštandard, nech idem do pôrodnice alebo do nemocnice. Oplatí sa to.
@zuzanakatuscakova ja som si po skusenosti na oddeleni sestonedelia po prvom porode povedala, ze ak byt este raz v nemocnici s babom tak jedine na nadstandarde.. Rodila som v BB. Druhykrat som si zaplatila nadstandardnu izbu a nelutujem ani trosku. Vsetko bolo ine, od pristupu sestriciek, lekarov, vybavenia izby, navstev, ochoty personalu atd. Vsetko v najlepsom poriadku, citila som sa velmi prijemne, takisto sa to odzrkadlilo aj na babatku... Izba ma stala 40€ na noc, bola som v nemocnici cca 10dni, takze ma to vyslo dost. Samostatna sprcha je skvela vec, hlavne v tomto case covidu, taktiez, babatka sa budia v roznom case a takto na samostatnej izbe Vas ani male nikto iny budit nebude. Ja som mala na izbe aj ohrievacku mlieka (kym som zozaciatku prikrmovala UM), tiez to bola velka pomoc, ze som nemusela behat hore dole po celom oddeleni, jedlo som mala donesene na izbu, ked bolo zimsie zapla som ohrievac na izbe co sa v beznych izbach neda. A je toho velmi vela, v com ma nadstandard vyhody oproti beznej izbe, takze vrelo odporucam 😊
to si zisti podľa konkrétnej nemocnice, môže sa to líšiť. ale podľa mňa sa to vyplatí.
Dakujem krasne vsetkym za info 😉
ja som bola v Bj 2x na nadstandardnej, cena bola tusim 15 alebo 20, jedna jednopostelova a ostatne 2 postelove, su vascie, jedlo by mali nosit na izbu, kanvica, chladnicka spolocna pre 2 izby a aj kupelna spolocna pre 2 izby.
@zuzanakatuscakova záleží na tom v ktorej nemocnici sa chystáš rodiť a aka bude vtedy corona situácia.
V Trnave bol veľký poradovník, mne sa ušla, bola tam telka na ktorú som ani nepomyslela, chladnička a vlastné wc a tuším som platila cez 30 eur za noc. Ak máš rada súkromie tak to stojí za to. Jedlo mi nenosili a návštevy na to izbe som kvôli pandémii nemohla mať
@zuzanakatuscakova vo VT som mala nadstandardku sama,mala som šťastie,že bola voľná. Úplne mi to vyhovovalo,vlastná kúpeľňa s WC,chladnička, kanvica,TV,návštevy (mimo korony) sú tam možné aj mimo návštevnych hodín,napr,že manžel po práci ostane do večera,žiaľ prisla korona a nebolo nič 😅 aspoň to súkromie a žiadne obavy kto pri mne leží. Samozrejme sa za to priplaca
@ailiba ved pise, ze BJ 🙂
@zuzanakatuscakova
Ja som mala v Martine zaplatenu, 100 eur na noc a nelutujem. Aj v case vrcholu korony tam mohol byt a za mnou prist manzel aj ked boli navstevy zakazane, vlastna sorcha, WC, chladnicka, televizor... A hlavne klud. Ani pocas vizit nechodila za mnou hromada doktorov ale vzdy len jeden.
@danieladeley jaj tak, to som prehliadla... 😅
@zuzanakatuscakova minulý rok v októbri na nadštandard, ani celkovo na oddelenie nepustili ani otecka. Pri pôrode mohol byť, potom už nie. Ale medzi nemocnicami je určite veľký rozdiel. Cenovo tiež ako tak čítam, mňa vyšla 1 noc 35€. Neľutujem ani euro, to súkromie a vlastné zariadenie sú na nezaplatenie (na štandarde je to u nás riešené tak, že 2 izby, t.j. 4-5 pacientiek majú spolu 1 sociálne zariadenie).
Sukromie, sprcha a wc na izbe. Oproti prvemu porodu ked som bola na beznej izbe som si vsimla, ze ma zdravotnici neporovnatelne menej riesili :D co mi teda super vyhovovalo, ale neviem ci to bolo izbou 🙂
@ruzovakrava 4-5 pacientok? To je ešte super. U nás v ZH v obyčajných izbách kde bývalo od 3j postelovych po asi 6 postelové izby, jedno wc z 2 kabinkami. A to si vezmi že izieb je tam dokopy asi 5.
Ahoj ja som mala v Petržalke . Aj kde som bola sama aj kde som bola s jednou maminou . Odporúčam ti to . Už len pre ten pocit že sa lepšie vyspis.
@qwer2019 vau. To som si nemyslela že to ešte niekde môže fungovať takto 😬
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@zuzanakatuscakova nadštandardna izba sa nedá objednať dopredu. Ceny sú rôzne, pozri si ma stránke nemocnice, záleží či si sama sa na izbe alebo ste 2, či je kúpeľňa pre 1 izbu alebo pre 2. V priemere 10€ stojí.
Návštevy sú zakázané, ale manžel pri pôrode mohol byť iba s PCR testom, očkovaný neviem aké sú podmienky.