Aké skúsenosti máte s amniocentézou na Antolskej?

27zuzka
17. okt 2011

Ahojte, viete mi niektorá povedať, na akej úrovni vykonávajú odber plodovej vody na Antolskej, ako to prebieha, aká je starostlivosť po odbere a odporučiť mi nejakého dobrého odborníka? Ďakujem

berenice8
17. okt 2011

ahoj, meno doktora ti neviem povedat, je to vyse roka, staraju sa tam dobre, starostlivost zalezi od tvojej poistovne, ja som apollo, tak ma poobede o stvtej pustili domov s tym, ze budem v klude.
maly sa mi moc tocil, tak museli chvilu podla ultrazvuku hladat miesto, ale vsetko prebehlo vporiadku, takze mozem povedat, ze antolska je v tomto pripade fajn.

27zuzka
autor
17. okt 2011

@berenice8 ďakujem za odpoveď. Z tvojho pohľadu - je to bolestivý alebo len nepríjemný zákrok?

andrejka1974
17. okt 2011

@berenice8 a kedy ta prijali ja som tam bola pred 3 rokmi a den predtym ma prijali na dalsi den odoprali plodovu vodu a az na dalsi den som isla domov je to teraz inac alebo este stale 3 dni nevies nahodou ja mam termin 10.4 ale este idem na morfologiu 7.11 a 25.10 mam AFP tak potom sa uvidi co a ako

andrejka1974
17. okt 2011

@27zuzka ahoj je to neprijemne ale da sa to zvladnut

27zuzka
autor
17. okt 2011

@andrejka1974 mne dr odporučila, že aj keď budem mať dobré výsledky tripple testov, aj morfologiu, mám radšej absolvovať amniocentézu, vzhľadom na vek a problémy v predošlom tehotenstve, ktoré skončilo potratom. Výsledky máš zatiaľ aké? Myslím odber krvi v 10.týždni a NT? Alebo kvôli čomu by si mala ísť na amnio?

berenice8
18. okt 2011

@27zuzka je to skor neprijemne, ako bolestive..
@andrejka1974 mna prijali rano, o pol deviatej, myslim, ale tak nejako skor som uz bola hotova a iba lezala...

andrejka1974
18. okt 2011

@27zuzka ahoj prve testy boli ok a na amnio by som mala ist koli veku ja uz mam 37

andrejka1974
18. okt 2011

@berenice8 to by bolo super a domov si isla v ten den alebo az na druhy den mne by vyhovovalo cim menej tim lepsie ale riskovat zbitocne nebudem ked povedia ze tam mam zostat tak radsej zostanem

berenice8
21. okt 2011

@andrejka1974 isla som hned ten den...

andrejka1974
22. okt 2011

@berenice8 vsak uvidim 🙂 🙂

lubjatqo
23. okt 2011

@27zuzka ahoj, ja som na amniocentéze pred týždňom a pol, ale bola som na Kramároch. Zákrok bol pre mňa osobne lepší ako odber krvi u mojej obvodnej /straaašne zlááá sestrička tam je a dopichá mi vždy celú ruku/. Na Antolskej bola jedna kočka pri prvom bábätku, teraz dostala možnosť ísť na Kramáre, tak išla tam. Ale nehovorila, že tam bol nespokojná alebo podobne. Tak neviem.

siskatan
21. jan 2014

ahojte, obnovujem tému... boli ste niekto v poslednej dobe na amniocentéze na Antolskej? vite mi bližšie popísať, koľko to cca. trvá a či je potrebná hospitalizácia... prípadne, kto Vám amniocentézu robil? odporúčajú mi ju kvôli veku, výsledky AFP mám dobré, rozhodnem sa budúci týždeň podľa genetiky, tak by som rada vedela, niečo viac, vďaka... mám už dve zdravé deti, toto je tretie... nechcem nič podceniť a ani zanedbať 😉

makimakimaki
21. jan 2014

Cau, ja som sa na antolskej bola pytat v novembri, pani doktorka mi povedala, ze v utorok je nastup do nemocnice, v stredu robia AMC a vo stvrtok ma pustia domov..... A preto som isla radsej na Kramare, kde to bolo takmer "na pockanie"..... drzim palce!

siskatan
21. jan 2014

@makimakimaki dík za info, ja sa budem rozhodovať v pondelok, zatial som 50:50... tie tri dni v nemocke mi nevadia, aspon si oddychnem... doma by som urcite nelezala 😉

klaudulenka
31. mar 2014

ahoj-ja som bola minuly týždeň na Antolskej a môžem povedať že skvelá starostlivosť lekárov,sestier i pomocného personálu...pokial ide o amniocentézu prímu vás v utorok, v stredu hned ráno robia zákrok cca o 7:00 -musíte potom do obeda ležať na izbe len na chrbáte a na obed u môžete vstať a ísť sa na chodbu /jedálenský kút/ najesť po svojich.Domov púšťajú vo štvrtok,dá sa aj v stredu,ale iba ak im tam podpíšete vlastnú žiadosť reverz či ako sa to volá a to je na vaše riziko...Samotná amniocentéza nie je bolestivá-je to ako injekcia-len je do brucha...trochu to štipne -ale je to úplne v pohode...skutočne porezanie nožom podľa mňa bolí viacej ako amnio....

july_pk
4. máj 2016

Ahojte náhodou niektorá ste neboli na amnio na antolskej niekedy teraz?? Neviem co mam očakávať. Či sú tam ozaj odborníci...

pentelka01
4. máj 2016

Pf, ja som bola v za, kedze mi moj lekar spravil test skor ako mal , hodnoty ukazali, ze mala bude mat downov...ze nech iden na amnio do za , a uvidime..nic nehrozi, dnes uz to je v pohode...bola som ! 2 hodiny potom, na ceste domov mi zacala odtekat voda..na tom sone som videla ako mala kopala do tej injekcie a boli tam 4 a smiali sa, ze asi to tam nechce! Vyvolali mi porod...cakalo sa 10 dni, ze urcite potratim, ziadna voda a mala aktivna, srdiecko bilo ako dive..zrazu sa objavila voda, potom viac a porodila som tyzden pred terminom.. vraj to este nezazili.. ale keby mam ist znova, nie je toho pana..mala je zdrava ako rybka a to sa tam trapila skoro 2 tyzdne bez vody.. keby mali nad sebou nejaku kontrolu, co im bude ruky odtinat ked neico poseru vtedy mozno budu pracovat tak ako treba ! Nikdy viac! Ci v ba, ci v za, tn ..nikde ! Lespie je sono a vybavene..
pekne je tam vidiet kosticku, chrbat...am pod,a toho vedia povedat , ci babatku nieco bude alebo nie !

july_pk
4. máj 2016

@pentelka01 keby som mala inú možnosť, tak nejdem, ale iná možnosť nieje. Potrebujeme zistit chromozomy, lebo manzel je prenasac nejakej anomalie. Tri krát som potratila v prvom trimestri a potom nás poslali na genetiku kde sa toto zistilo. Ak by som na amnio nesla a náhodou to babatko bude mať v inej forme ako manžel, tak zomrie buď v neskorom stadiu tehotenstva alebo po porode. Nijak inak sa to zistit neda

pentelka01
4. máj 2016

Tak to fakt držím palce !!! Buďte v kľude a sledujte ten monitor..keby sa bábo priblíži k ihle , hneď im povedzte, nech nečakajú a vyberú ju.. u mňa sa smiali ako retardované .. A aj to tak dopadlo..malá kopla do ihly a robili sa , že to nič nie je..no o 2 hodiny už som tam aj volala, či je normálne, že mi odteká voda..nooo, musia to pozrieť..a kým sme prišli do nemocnice , už tam bolo vody na dne..Ale tak malá bojovala a už má 4 mesiace..Sledujte to , ako to budú robiť .. Strašne držím palce , aby všetko dopadlo dobre !!!!! Naozaj..ale neodporúčam to .. No vo vašom prípade sa dá len modliť, aby to spravili na jednotku !! Držte sa!!

july_pk
4. máj 2016

@pentelka01 ďakujem pekne. Snáď to bude dobre. Nezostáva nič len veriť. A budem tam potom ležať do ďalšieho dňa, tak snáď bude všetko ok. Ale ďakujem za info a som rada ze u vás to aj ked nebolo dobré, nakoniec si bojovníčka vybojovala svoje 😉

martina5877
4. máj 2016

Ahojte. Ja som bola na amnio minuly tyzden na Kramaroch. /koli veku/. Prisla som na siedmu, o deviatej ma spravili,o 12.00 som odchadzala domov. Vsetko v poriadku,robili to dvaja lekari,jeden robi sono a druhy robi odber. Neboli to ,len je to neprijemne. U mna to bolo rychlo,babatko bolo dobre ulozene a mam dost vody. Takze ja mam dobre skusenosti, uz len cakam na vysledky.

july_pk
4. máj 2016

@martina5877 dakujem, o Kramároch som počula že to robia takto tzv na počkanie... toho som sa dosť bála, tak radšej ta Antolská, tam si aj polezim trochu.. Hlavne ze mas vsetko ok. Drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre