Baby rosím Vs čo si so sebou okrem mineráliek beriete so sebou do pôrodnice? viem že čokoláda a banany by sa nemali jesť a ostatné? nejaké jogurty a sušienky? Ďakujem za odpovede 🙂 🙂
Ja som bola vdacna za kazde jedlo, muz mal zoznam restauracii a donasiek v okoli ... 😉 A zrovna cokoladu som neobmedzovala, hrozne sa mi ziadala aj v prvej dobe porodnej aj po porode, mala som vlci hlad, zjedla by som aj klucky. To ja som skor citrusy vynechala. A ziadalo sa mi tekute ako tie jogurty, detske vyzivky, ... kvoli mliecku, neviem, instinkt 😅
jedlo je lepšie ak budeš jesť nemocničné. Oni tam vacsinou podávajú masko na prírodno a ľahké zeleninové polievky, aby si mala čo najskôr stolicu a hlavne aby to nezaťažovalo tráviačku bábatka. A vody si zober bez bubliniek. Nie všetkým bábatkam to robí dobre. Mojich vsetkych troch tlacilo z bubliniek bruško. Ale sušienky som mala tiež so sebou, piškóty, výživky a také veci na ďobkanie. Také dva týždne po pôrode som bola stále len hladná. Potom to prestalo ... 🙂
nemala som ziadne rezne v chlebe alebo paštiky a baleny chleba 😀 😀 varili dobre, jedine co som mala bolo pitie (vinea) a nejake drobnosti na zobnutie (kekse,piskoty). nemusis tam ist nabalena 🙂 ak budes mat chut na jogurt alebo take nieco tak ti moze navsteva neskor doniest 🙂 mne teda nosili kazdy den kadeco ako keby som tam mala umierat od hladu 😀 😀 😀
ja som mala pri oboch len vodu uplne mi stacilo co nam dali na ranajky obed a veceru
Uvidis ako budu varit a podla toho si nechas priniest. Mne velmi chybala zelenina a ovocie, to tam nebolo.
Jedla boli uplne bez chuti a bez ohladu na dojcenie, to malokde byva ze by sa zatazovali tym co by dojciaca zena mala ci nemala, je to jednotna dieta/strava pre celu nemocku, nepamatam uz konkretne ale niektore veci boli ze uplne mimo.
Ako v beznom zivote nie som vyberava, zjem co mi daju, paradoxne prave po porode ma z pohladu na nemocnicnu stravu uplne az napinalo. Zjedla som z nej minimum, nejaku tu polievocku a koniec, hlavne naterky na ranajky bol cisty hnus. Alebo krajce kysleho bieleho chleba a nejaky presoleny a pre E-ckovany taveny syr k tomu, akoze diky.
Tak som vzdy poprosila aktualne muza co ma priniest, na co som mala prave chut, plus samozrejme s ohladom aby to nebolo nieco vyslovene nevhodne, nafukovacie a pod. A babetkam, ani jednemu nikdy nic z tej stravy nebolo.
Dokonca som mala jeden cas vyslovene chut na makove kolaciky, co obvykle nejem, a babo dokym mi ich mm nedoniesol plakalo nekludne aj v noci, potom asi mak presiel do mliecka lebo krasne vzdy spinkalo, tak akurat a aj papalo pekne, takze ja myslim ze telo si vacsinou tak ze vypyta...
ja som mala len vodu, nič iné som ani nemohla, dokonca aj tú vodu mi potom zakázali...... a po pôrode som ani nemohla nič jesť, keďže som skončila so sekciou, ale kľudne si vezmi vodu, a nejaké sušienky, tie nezaškodia 🙂 v najhoršom ti niečo návšteva donesie
vezmi si len nejake susienky, uvidis ako budu varit, popripade, ak by si mala cisarsky, tak ti daju dietu, a budes tam tak max nejakych 5 dni, to ti manzel uz nieco prinesie, ja som mala neplanovany cisarsky takze 3 dni nam nic nedavali jest - len infuzia, stvrty den nam dali polievku aaz posledny den - to uz pred odchodom nam dali klasicke jedlo.
u nás tiež varili priam ukážkovo :D mastné rizoto hned po porode, večere bežne suchý salám... k obedu banán či pomaranč :D ale mne nosili každý deň čosi z domu :D
Ja mam bohuzial negativnu skusenost s jedlom podavanym v porodnici, ani len ranajky (parok so suchym rozkom) mi nevyhovovali, o ostatnom radsej pomlcim... Nutricna hodnota nemocnicnej stravy = 0 😔 Rodina mi nosila uplne vsetko, od dzusov cez jogurty, ovocie az po varene jedlo 🙂
no ja som napríklad rodila v Topolčanoch a keby mi muž nenosil jedlo, tak asi umriem od hladu 😖
V mojej pôrodnici varili dostatočne, takže som zakazovala nosiť mi jedlo. Čo mi však vadilo, že raňajky boli strašne neskoro a niekedy sa posunuli na ešte neskorší čas, keď bola napr. vizita. Vtedy som bola rada, že mám sušienky Hobbits 🙂 Tuším som bola schopná zjesť balíček denne. Ešte odporúčam hroznový mušt od Matyšáku, je perfektný na rozbeh laktácie a netreba ho nechávať vyprchať ako Vineu 🙂
@kvetkak ahoj ano spravne, ja som mala banany a horalky (nevedela som kedy porodim a kedy bude nejake jedlo) a vsetko mi vyhodili, lebo kojenie a bla bla, hlavne ze nam tam varili vsetko co nam zakazali, ked mozem odporucit, mineraliek si zober vela, sice tusim jednu aj za mineralku bublinkovu tam hresili, takze radsej dojcensku vodu ale velaaaa budes moc smadna a urcite odporucam balzam na pery 🙂 a myslim si ze co tam budu varit ti bude jedno, budes hladna, zjes aj kona 😀 co sa tyka nasej porodnice kde som bola, varili fantasticky, sice zakazane jedla ale mne velmi chutilo. jogurty.. my sme chladnicku mali ale jogurty a pudingy nam davali v nemocke.
nám varili hrozne a čo bol dosť veľký problém, večera bola o 17:00 a raňajky až o ôsmej ráno a keďže som bola viac hore ako som spala, bola som furt hladná 🙂 a vôbec nič nám nevarili na podporu laktácie a na zriedenie stolice, tak určite niečo na zobkanie, potom uvidíš ako to tam bude, ja som si nakázala aj jogurty, ovocie, čaj pre dojčiace matky, bola tak kuchyňka 🙂
ja som si zobrala len minerálku a potom mi doniesli colu, lebo som po pôrode odpadla, mám nízky tlak, tak colu som pila kvôli kofeínu, aby sa mi dvihol tlak. Jedlo nebolo bohviečo , ale neni som fajnová zjedla som keď len trochu, ale ledva som čakala domov, aby som jedlo dobehla po troške 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja som nemala nič len Vineu a mineralky.... 😉 varili perfekne.... 😀