Ahojte, chcela som sa spytat ci treba pred odchodom do porodnice vybavit nejake papiere na matrike? Napr. prehlasenie o mene a priezvisku dietata, prehlasenie o otcovstve. Alebo nieco podobne. Chodi matrikarka aj do porodnice? Kde vystavia rodny list babatka, v porodnici? Za odpovede vopred dakujem.
rodila som v mt. matrikarka prisla do porodnice a cestou odtial sme si vyzdvihli rodny list z matriky.
ak nie ste manzelia, tak k porodu musis mat notarsky overene potvrdenie o otcovstve
pred pôrodom vybaviť otcovstvo na matrike....tiež som rodila v Mt a matrikárka nebola resp. neprišla do nemocnice....po pôrode išiel ocinko vybaviť rodný list...
Tazko to.. ja som zobrala podla zoznamu co som našla a kopec bolo zbytocne veci .... niektorá nemocnica poskytuje to co ine nie a naopak niekomu daju niekomu nie tazko tak čo
Ak nie ste manzelia, prehlásenie o otcovstve. Chodi pridelena sestra, popyta sa ta na udaje co budu na RL, da ti to skontrolovat. Tie ona odovdza miestnej matrike - rodny list vystavuje matricny urad. Ta sestra ti povie, kedy a na ktoru matriku po RL ma otecko prist (kedy bude hotovy)
pripnem sa
Dakujem pekne za odpovede 😊
Ja som kukala na nete a dočítala som sa že ak nie sme manželia tak treba už do nemocnice doniesť papier o otcovstve síce rodim až v októbri ale už to mame vybavené na matrike.
@nikanikusa Ak chces aby malo dieťa priezvisko po otcovi tak ano.
@nikanikusa opatrne ten papier by nemal by starší ako mesiac 🙂
@deti95060810 to uz bolo ale asi davno, nie? ja som tam rodila 2018, 2016 a 2013 a vzdy som si z matriky len vyzdvihla rl
Ja by som chcela dat babatku moje priezvisko, ale co ak s tym priatel nebude suhlasit? Este sme sa o tom nerozpravali. Ved mam pravo ako buduca matka dat dietatu moje rodne priezvisko alebo nie? Potrebujem na to suhlas od priatela?
@sonicka96 Hopa tak to musím doštudovať na nete lebo bude starý aj dva mesiace :D :D každopádne Ďakujem za infošku 🙂
@nikanikusa no mne sa to moc nezda. ja to mam vybavene od maja, ked este ani nebolo vidno ze som tehotna. s pani na urade sme sa bavili, ze termin mame v septembri a nepovedala ani slovo, ze mam prist neskor
Co ak sa babatko vypyta na svet skor a ja papiere na matrike ani nestihnem vybavit?
Na ktorú matriku mam ísť ja hlásiť s partnerom otcovstvo. Ja z Piešťan on z okresu Topoľčany a ešte pred narodenín sa budeme sťahovať do Nového Mesta nad Váhom.
Lebo ešte sme nezačali sťahovať zatiaľ sme vo fáze že nám majstri prerabaju byť, ešte upratanie, sťahovanie nábytku tak mam trocha stres aby som to stihla vybaviť. Trvám na tom aby dieťa malo priatelove priezvisko
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@smajluska ja som všetko nehlasovala až v nemocnici, ale sme manželia. Takze manžel bol automaticky nahlásený ako otec. Po RL išiel na matriku potom manžel.