Zvýšený vnútroočný tlak. Ako ste rodili?

kathrin6
29. mar 2011

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať. Už asi rok chodím mesačne na premeranie vnútroočného tlaku, ktorý mám zvýšený. Nejedná sa ešte o glaukóm - zelený zákal,ale je tam podozrenie. V máji mám termín pôrodu. Budem môcť rodiť normálne alebo to bude musieť byť cisárskym rezom? Má s tým niekto skúsenosti?
Ďakujem

raona
29. mar 2011

moja suseda nedavno rodila cisárskym práve kvoli vnútroočnému tlaku.. ale to by ti mal lekár povedat, treba sa so svojim porodnikom poradit... 😉

ivett1
29. mar 2011

@kathrin6 ahoj...sestra mojej kamošky absolvovala operáciu oka, ešte pred tehotenstvom...je to už pár rokov (mala pozitívny nález, takže v podstate prišla o oko a je dlhodobo pod kontrolou odborníkov...) ... teraz má už dve detičky, ktoré rodila normálne...takže, to ako budeš rodiť, závisí od tvojho zdravotného stavu a hlavne od názoru tvojich lekárov (ako pôrodníka, tak očného lekára...), treba si to s nimi len prekonzultovať...držím palce 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre