Zvládnem pôrod aj bez prípravy?

15. sep 2024

Chcem vedieť vás názor či v pohode porodim (prvorodička) aj bez prípravy ? Myslím tým napríklad cvičenie aniball,masáž hrádze , všelijaké tie čaje piť a tak ďalej … veľmi sa bojím pôrodu ale nechcem ten aniball bojím sa aj toho, proste nejdem robiť nič a verím že porodim aj tak 🙈😂😂😂 aký máte názor ? Mala by som niečo robiť alebo netreba ?

domka222
15. sep 2024

Myslíš, že naše babky cvičili niekedy s anibalom? A hľa, všetky deti vyšli von

mamamasama
15. sep 2024

Jasné, že zvládneš. Rozdiel bude v tom, či ťa roztrhá, alebo nie. Ja som sa pripravila.

evcagabi
15. sep 2024

Ja som mala pripravu a prd pomohla 😅

martyzpp
15. sep 2024

Ja som pri prvom synovi bola na predporodnom kurze, pila caje, cvicila s aniballom a nakoniec siel sekciou 😁. Pri druhom uz nebol cas na taketo srandy, jedine co som dala tak som si precitala knihu hypnopord a zobrala som si k srdcu par viet a rad, ktore ma na porod pripravili a zacala som sa nan tesit. Porod bol uzasny, rychly a bezbolestny.

pe_mi
15. sep 2024

Ja som mala prípravu a tiež prd pomohla 😃

mamamasama
15. sep 2024

@evcagabi
@pe_mi na prd príprava, prd pomôže. Mali ste pôrodný plán? Rodili ste v inej polohe ako na chrbte?

nikha2809
15. sep 2024

Ja som nemala žiadnu prípravu a úplne v pohode.

mandzula
15. sep 2024

Ja pred 18 rokmi bez pripravy, vtedy sa akurat tak hopsalo na fit loptach, a horsie bolo vyberanie mandli ako porod. Roztrhlo ma, zasili a islo sa dalej, nemam ziadne nasledky.

kiki68
15. sep 2024

Zvladnut to musis, zalezi aj na genetike, stasti ako takom. Ale moja sesterka toto presne spravila a strasne ju to cele zaskocilo, ma z toho traumu. Pretoze cakala, ze nejako porodi a nejako to uplne idealne nebolo. Plus jej partner tam tiez nebol nejak velmi napomocny. Ale poznam kopec zien, co to zvladli dobre a bez vacsich poraneni. Ja som mala aj tie caje a ten aniball ( epino) a mne to pomohlo prave sa zbavit strachu z porodu. Ak ten porod bol rychly a bez nejakych skod v podstate. Za dve hodiny som normal sama fungovala, chodila na wc a vsetko. Ale to je aj o stasti

mercy13
15. sep 2024

Nemala som vobec ziadnu pripravu, a porodila som aj dvakrat.

pe_mi
15. sep 2024

@mamamasama nerodila som nijak inak,ako iné ženy,čiže na chrbte,asi najčastejšie v slovenských pôrodniciach.
Mne by mohol aj neviem čo,kto poradiť.ja nie som absolútne typ na rodenie a nie,ani pri druhom,ako všetci hovorili,telo si pamätá,už budeš vedieť ako..nie,nevedela.znova na prd.nie som na to.nedokazem to,bolesť má tak opantá ,že som totálne nepoužiteľná

evcagabi
15. sep 2024

@mamamasama pri prekotnom porode su ti porodne plany a pripravy fakt na nic

betulinka1
15. sep 2024

Nebola som na žiadnej príprave. Pri porode ti presne budu hovorit co mas robit. Pripradne si kukni par videi na nete ohladom dýchania pri kontrakciach.

denden77
15. sep 2024

nerobila som nic.. proste som normalne prisla a porodila 🤷‍♀️😁

ema229
15. sep 2024

Ahoj, ja som nič nerobila a neostala som tehotná😂hlavne nepanikáriť a počúvať sestričky doktorov atď

althejka
15. sep 2024

Nerobila som nic, hovorila som si ze do 30ky tam mlady zalezeny nebude a nejako sa von proste vyliahne 😀,urcite to zvladnes a bude dobre

ailiba
15. sep 2024

Ty sama vies, aky si typ. Ja som pripravu mala a tak som citila vacsiu istotu. Pomohlo mi to najma psychicky. Fyzicky neviem posudit, co by bolo, keby som to nepodstupila.
Porodis urcite aj bez pripravy... Ak ti bude lepsie bez toho, kludne. V kazdom pripade odporucam predporodny kurz. To, co mi fakt pomohlo, bolo, ze som vedela, ako mam dychat, nejake info o kontrakciach, ako tlacit, atd.

anjelicek26
15. sep 2024

Z mojej sukromnej statistiky za tie roky, zeny co mali vsetku moznu pripravu rodili uplne rovnako dobre-zle ako tie ostatne, len si tym kratili cas, kym sa babatko narodilo... mne mali robit cisarsky pri prvom dietati (narodila sa prirodzene) takze som nebola pripravena na nic, mala sa narodila prekvapenej anesteziologicke do ruk... tvoje telo presne vie, co ma robit, ty ho mas len pocuvat.

petamich
15. sep 2024

@mamamasama ano mala som porodny plan, ano bolo mi umoznene vybrat si polohu a vyskusala som asi "100" a ano porodna priprava mi prd pomohla 🙂 kedze dieta bolo velke, malo velku hlavicku a muselo ist VExom a zasita som bola asi do pol chrbta 🙂

petamich
15. sep 2024

Autorka mna porodna priprava ukludnila skor psychicky 🙂 ze som mala pocit, ze som nieco spravila pre to, aby sme sa s manzelom na ten porod pripravili.

Ono ani ta najlepsia priprava ti nezaruci, ze porod pojde ako po masle a bude to zazitok, na ktory budes cela stastna spominat.

zuzinka888
15. sep 2024

@mamamasama tak v niektorych nemocniciach ina poloha ako na chrbte nie je rodickam umoznena. A to mame 21storocie. A porodny plan moze rodicka pouzit po klystire🙈🙈

marianarem
15. sep 2024

Porodis aj bez pripravy. Ja som mala planovanu sekciu, ale kym sa to ujasnilo, chodila som aj na pripravu. Mna to pravdu povediac znervoznovalo, nepomahalo mi to. Mala som pocit, ze z prirodzenej veci sa stava obrovsky projekt a ze musim urobit strasne vela veci, aby to dobre dopadlo. Kazdy je iny typ, ja som to citila takto.

kacena4
15. sep 2024

neboj porodis tak ako miliony zien pred tebou, ci sa budes pripravovat anibalom alebo nie... ja som rodila bez tychto serepeticiek a teda ani raz som nemala epiduralku a prezila som, neboj prezijes aj ty uplne v pohode, to len moderne zeny potrebuju porodny plan pripravovat sa a pod. porod je prirodzeny pre organizmus zeny takze zvladnes to

sono2
15. sep 2024

Jasne
Intuitívne všetko zvládneš!

lucia13022023
15. sep 2024

Okrem náparky posledný týždeň pred pôrodom, som nič iné nerobila. Pôrod rýchli, bez poranení, poloha na chrbte, prvorodicka.
Nesúhlasím s tým, že pokiaľ nebudeš mať prípravu, bude to zle alebo pokiaľ prípravu budeš mat, porodis bez poranení alebo lahsie/rýchlejšie.
Pôrod ovplyvňuje strasme veľa veci, poznám ženu co sa na pôrod pripravovala, poctivo píla čaje, aniball, datle, tip top pôrodny plán a nakoniec akútna sekcia. A ja som ten prípad, čo skoro nič nerobil, bolesti som mala tske tie poriadne asi hodinu a pol, malý bol na dva za tlačenia vonku a išla som po vlastných do izby a malým v naruci. Po dvoch hodinách od pôrodu... Rob čo cítiš, čo ti je príjemné.

cukroska
15. sep 2024

Ja som tiež rodila bez príprav a zvládla. Všetky zvládnu. Je to na každom ako sa rozhodne.

lucka222
15. sep 2024

Ahoj. Ja som žiadnu prípravu neabsolvovala. Jednoducho sa treba psychicky na to pripraviť a vziať na vedomie že pôrod bolí. Treba dôverovať personálu pôrodnice oni rodičku navedú na to čo má robiť. Ja som začala rodiť prirodzene , ale keď som bola otvorená už na dobrých 8 CM tak pôrod prestal postupovať ale kontrakcie som mala už každé dve minúty, tak rozhodli že idem na akútnu sekciu. Nemala som z toho žiaden stres lebo personál mal moju dôveru.

svetlonos
15. sep 2024

Mne 3 gynekologovia/gynekologických vyslovene anybal zakázali! Teda v dobrom. Ze to nie je také geniálne ako sa na prvý pohľad zdá, su k tomu štúdie. Tu v AT sa to vola inak ale tém istý princíp. Ja som 1x masírovanie hrádzu, druhy absolutne nič a zitie trvalo 5 minut 3 stehy. Prvvy krat 40 minut a druhy stupeň plus zasiahnutý močový mechúr atd.
Takže áno, zvládneš to aj bez prípravy. Telo si poradí 🙂.

tiezjedna
15. sep 2024

@mamamasama ja som sa napripravila a neroztrhalo ma. Tieto múdre reči by si si mohla odpustiť...

domak2
15. sep 2024

Mne je vždy ľúto, keď čítam ako si niektoré ženy vyčítajú ako "nezvladli" pôrod a väčšina z nich mala práve plány a prípravy, len kedy nám co vyjde podľa plánov ze? 😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre