Zvažujem epidural

hu3hu3
23. sep 2020

Maminky, čakám druhé dieťa. Prvý pôrod bol pred 7.rokmi. Dávala som si aj epidural. Chcem sa spýtať ako to teraz chodí? Zvažujem zas nad ním. Počula som ze potrebujem krvné testy. Dakujem

lauriema
23. sep 2020

@hu3hu3 Ahoj ja mam 3 deti ani pri jednom som nevyužila možnosť epidural a ľutujem to, stále som sa nechala ukecat že načo mi zo bude ved predsa 100 žien predomnou normálne porodilo.... Blbosť každý jeden pôrod taky bolestivý a keď sa to dá uľahčiť tak prečo nie, krvné testy neviem k čomu ale možno ano

queen_mary
23. sep 2020

Neviem o tom, ze by mi robili krvne testy. A je to pohodka, ani to tak neboli, a vdaka epiduralu som si porod mega uzila.

deginko
23. sep 2020

Určite chod do toho pri mojom prvom 31h pôrode som ho nemala a takmer som umrela...a celkovo pôrod zlý použitý vákuum atď..pri druhom som si povedala horšie to byť nemôže...a veru bolo....takže som si požiadala tam o epi..vzali krv urobili EKG...a potom mi dali Epi..za mňa taká úľava...inak to smerovalo k tomu čo aj pri prvom...takže hod do toho....ak budeš mať pôrod fajn tak ti elidural ani nestihnú dať...a ak bude pôrod zlý a dlhý tak sa ti uľaví...nemáš čo stratiť

nykkushka
23. sep 2020

Ahoj, krvné testy sa robia preto, aby vedeli či nemáš problémy so zražanim krvi, aby neboli komplikácie keď sa epidural zavádza ☺️. Ale to by im mali stačiť tie, ktoré ti brava gyndoš, ak ti berie koagulačne odbery.
A ja som rodila 17 hodín, vďaka dávkam v epiduralke som si medzitým niekoľko hodín oddýchla. Takže za mňa, choď do toho 😉☺️

daniela1911
23. sep 2020

Tiež neviem o tom, žeby mi robili krvné testy. Rodila som takto pred rokom.
S epiduralkou to bolo super, nemáš s čím porovnať, ale ja som po pôrode bola fit. Kontrakcie som mala 24h pred, hneď po 5min ale slabé samozrejme. Ale aj tak som v noci už nemohla spať. Epidurálka mi fakt pomohla ešte si oddýchnuť na sale.

alikal
23. sep 2020

mne davali epidural dva roky dozadu a ziadne testy nerobili, anesteziologicka priamo na koze sa ma opytala par veci a pichla. teraz to bude prva veta ked pridem na porodnicu CHCEM EPIDURAL 😂😂 bolesti som mala aj tak, ale dalo sa to zniest, na co trpiet, trvalo 14 hodin kym mi ju mohli pichnut (bola som malo otvorena ale kontrakcie bezali jak o zavod co 3 minuty a furt nic), za tu dobu som bola tak vycerpana ze som tam odpadavala, ked mi ju pichli, hodinu som si pospala a mala silu tlacit, a fungovat po samotnom porode

veronika180384
23. sep 2020

Mne nerobili krvné testy, iba poučenie. Dala som si to ako zálohu, lebo bez podpisu ti to potom nedajú. Nakoniec som bola veľmi rada za epi, keďže malý sa pýtal na svet takmer 2 dni.

mrchana
23. sep 2020

ja som sa vcera v poradni na to pytala a Dr. mi povedal ze treba krvne testy. Ale robia sa vraj pri prijme do nemocnice a potom sa na ne caka. Vraj byva riziko ze sa moze rozbehnut porod a kym nebudu testy tak to nepichnu. Mozno s rovno pytat v porodnici. Ja nam tym uvazujem rovnako ako vy.

denden77
23. sep 2020

chcela som, dostala som, nelutujem 🙏🙏🙏
a je pravda, ze mi tesne pred este rychlo brali krv 😊

kubkovamama
23. sep 2020

@hu3hu3 ahoj,tiež zvažujem,3tí pôrod.Ak myslíš akoby predoperačné?To určite nie.Iba do tehu preukazu ti dr.zapise pár údajov(ja napr.mam arytmiu) a kombi s nejakými liekmi.Prvy pôrod bol ťažký a dlhý tak som chcela pri druhom epi-no nestihla som 🙂a nemohla-pichala som si fraxi a do pôrodnice som prišla na 8cm,bolesti úplne v poho a keď už boli horšie,aj tak bolo neskoro,dcéra sa narodila behom hodiny od príchodu.Teraz si aj ja tu nechám poradiť,keďže ako 3rodicka bude tento pôrod zrejme najrýchlejší..či to zas vôbec stihnem

denda007
23. sep 2020

Ja som mala epidural a predtým som podstúpila vyšetrenie na ARO 🙂 a krv mi zobral gynekológ

diaalex
23. sep 2020

@hu3hu3 od toho závisí kde chceš rodiť 🙂 ja som rodila v Šaci, šla som na odd anesteziológie, lekárka ma oboznámila s epi, povedala som na čo mám alergiu a to bolo všetko 🙂

kath1210
23. sep 2020

Krvné testy nepotrebujete, poučenie o PEDA ako predtým jediný rozdiel je že teraz je PEDA zadarmo. Rodila som s ňou aj bez a fakt sa to nedá porovnať 👌

deginko
23. sep 2020

@kath1210 rodila som teraz v júni..krv sa berie pred Epiduralom

zdenka226
23. sep 2020

@hu3hu3 Ja som mala epidurál pri všetkých troch deťoch, pôrody som si vychutnala, opäť by som šla do toho 😊

e3v3a3
23. sep 2020

Ja som mala epi ale zabrala mi podľa mňa na veľmi krátko neviem či to aj hodina bola. Pri druhom pôrode si dám určite zase. Veď tie bolesti boli hrozne. Ten človek čo zaviedol epi pri pôrode mal dostať nejaké ocenenie určite 😀

veronika180384
23. sep 2020

@e3v3a3 mne povedali, aby som im povedala, keď začnem opäť cítiť a cca každú hodinu mi dávali cez kateter novú dávku

brigib
24. sep 2020

@hu3hu3 ja som rodila bez a druhykrat uz len s epiduralkou! ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre