Ahojte mamičky,
chcela by som sa spýtať tých, ktoré rodili sekciou, ako dlho a ako silno ste krvácali? Mali ste aj sťahy maternice, bolestivé? Hlavne v noci mám až paralyzujúce bolesti, kedy aj zo sna rozprávam odveci, manžel sa ma niečo pýta a ja som ako v tranze a v kŕči od bolesti. Krvácam nie silno, skôr len občas a hlavne vtedy počas bolestí alebo po nich..
A ešte by ma zaujímalo, ako ste sa starali o jazvu? Čo je dobré na jej minimalizovanie? Resp. slabšiu viditeľnost? Na jednej strane mam kusok akokeby zhrubnutej tmavšej jazvy na jej kraji, ostatok je celkom pekný…
Ďakujem za každú radu
Tiež som rodila sekciou, no okrem kolotoča v hlave, keď ma na druhý deň posadili na posteli, som žiadne problémy nemala, ani bolesti, možno zanedbateľné, krvácanie skôr slabšie, žiadne kŕče, sťahy ... toto, čo píšeš za mňa nie je OK stav po sekcii.
Súhlasím s komentármi, nič také som nezažila. Lepšie zotavovanie ako po prirodzenom pôrode. Takmer žiadne krvácanie ani bolesti, ešte aj na vybratie svoriek na 9den som šla pešo k dr. Striekala som na jazvu dettol každý večer. Inak nič špecialne.
Pri prvom som krvacala cca 3 týždne, pri.druhom a tretej dlhšie. Najhorší bol pre mňa prvý cisársky kde syn mal skoro 5kg, celková anestézia, obrovské bolesti, celé zle, stratila som veľa krvi, 4dni som nebola schopná vstať, len som odpadavala. Druhý a tretí cisársky v spinale oveľa lepší, na druhý deň som už chodila celkovo v pohode. Našťastie mňa minuli bolesti zo sťahovania maternice, ale poznám baby ktoré to potrapilo.
Ja som mala plnohodnotné silné krvácanie, definitívne prešlo až tak po 8 týždňoch. Sťahy asi nejaké boli, no nie také, ako popisuješ.
Ja som mala kombo dlhého vyvolávaného pôrodu až po tlačenie a akútneho cisárskeho, to tiež môže byť relevantné.
Ja som mala síce celé sestonedelie krvácanie ale také slabé, nič extrémne, bolesti žiadne, rana ma bolela keď som vstávala z postele inak nie. Na ranu som používala sprej citadrina - je to na hojenie rán
Ahoj. Ja mám za sebou dve sekcie a čaká ma tretia. Mala som sťahy maternice, ale len pár dní kým som bola v nemocnici a to najsilnejšie keď som kojila. Ale určite nie také, že by som zostala paralyzovaná alebo rozprávala z cesty kvôli bolesti. Ja neviem, ja by som sa asi šla ukázať ku gynekológovi pre istotu. Krvácala som možno 3 týždne, opäť najviac pár dní po a potom tak normálne. Oveľa lepšie som sa zotavila po druhom. Hoci samotná sekcia bola hrozná, zotavovanie super. A starostlivosť o jazvu.... po prvom som si ju potierala silným repikovym čajom, pri druhom nie. A pri oboch mi moja gynekologička predpísala Dermatix, takže tým som to natierala, ale teda až po vybratí stehov a keď mi poodpadávali všetky chrastičky. Som zvedavá na tretiu sekciu, ach jaj
Odporúča sa potierať niečím na báze silikónu, napr. gen Dermatix, prípadne sú aj nalepovacie silikónové pásiky, praktickejšie pod oblečenie (neskúšala som, ale nabudúce by som to skúsila). Potom sú aj kadejaké iné natieracie mastičky s olejčeky, ale tie silikónové majú za sebou najviac štúdií.
A ešte si pozri masáž jazvy. To je dobré si nechať ukázať gynekologickou fyzioterapeutkou. Malo by to pomôcť proti stuhnutým zrastom.
Mne po sekcii nebolo NIČ. Ziadne divné stavy, bolesti, sťahy maternice....Nic. Jazvu som nijak špeciálne nevetrala, nemazala 🤷🏻♀️😆
JA SOM tiež mala sekciu žiadne bolesti ani sťahy krásne sa to hojilo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
No, ja som krvácala slabucko, sťahy žiadne. Ranu som vetrala a nič speci som nedávala, asi ti to ani nepomôže. Všetko sa zapojilo pekne.