Caute baby cisarky 🙂
Som devat mesiacov po SC a aj ked som po moralnej stranke na jazvicku pysna, esteticky pohlad to teda nieje. Uprostred sa mi rana rozsila a mam tam zatvrdnutu zhrubnutu kozu. Este je to stale aj zacervenane ... najviac ma vsak stve, ze ta zhrubnuta koza presvita cez nohavicky 😖 Da sa s tym este daco robit okrem invazivnej chirurgie? Natierala som od zaciatku Bionect kremom (je to to iste ako Contractubex), ale asi nepomohlo ... ani mi tie rozidene svy tak nevadia ako ta tvrda zhrubnuta koza na rane - neviete ci sa s tym da daco este robit, aby to zmaklo?
Dakujem 🙂
Ja mam za sebou 2 sekcie, a prvykrat mi to zasili tak pekne, a aj sa to pekne zahojilo, ze ked som zmenila lekarku, tak mi povedala, ze si to ani nevsimla 🙂 A po druhej sekcii.... no , trafili sa do tej prvej jazvy pekne, akurat, ked to zosivali, tak im to nejako nevyslo, ale jazva je tenka, netvoria sa mi keloidy....
Ak je to u teba tak, ze jazva je keloidna, tak ak by to plasticky chirurg "opravoval" , je pravdepodobne, ze sa ti keloid vytvori znovu. Porozpravaj sa s odbornikmi, skus na plasticku chirurgiu, alebo to centra estetickej mediciny, a tak,, tam by ti mali poradit aj inu metodu, ako chirurgicku. Mozno laser, alebo este nejake ine finty 🙂
Ja som takmer rok po sekcii a vcera som takmer v sprche odpadla Myslela som si, ze na konci jazvy mam chrasticku, no zrazu som tam drzala ciernu nit !!! V pondelok s tym radsej zajdem k lekarovi, nemam odvahu to ja potahovat.
@ssussie ahoj, ja sice nemam ranu po sekcii, ale po operacii na lakti, , tiez keloidna, je to uz 9rokov, zo zaciatku prve roky vyzerala otrasne, ale postupom casu vybledla, nieje uz taka cervena, moja vyzerala akoby som si na laket prilepila rozzuvanu jahodovu zuvacku, ale dnes uz je to lepsie, treba len stale kremovat alebo prikladat na jazvu bylinku skorocel ymiesanu s bravcovou mastou a s tzm potierat, ide jar a skorocel najdes hocikde na poli, snad pomoze 😉
ahoj ja som po sekcii 5 mesiacov a tiez mam keloinu jazvu, ratala som s tym. tiez som natierala ale nepomohlo. 😒 ked uz ta jazva je raz vypukla tak sa uz neda do normalneho ''zjavu''. jedine chirurgicky aj to neviem neviem.
no som sa velmi nepotesila ... som sa vytesovala prve mesiace ako sa to pekne hoji a ... no nic ... este som mlada a co ked budem opat rodit sekciou - ak ano tak poviem "krajcirke" nech si da viac zalezat 😀
@ssussie uz sme to tu volakedy s kockami rozoberali. Robi sa to uz aj na Slovensku len zalezi na lekarovi. Treba sa konkretne popytat , porozpravat sa s lekarom a dohodnut to. Ja som o to osobitne ziadala (a to nie som ani na SVK) Mozem prihodit foto ak chces ze naozaj jazvu nemam a oplati sa to. Doma ma cakali dalsie dve male deti takze namahala som sa normalne.
inak kočky ak sa nehanbíte skuste pridat vaše foto jazvičiek ja si neviem predstavit čo je už "zlé" a čo ešte nie.
pridavam sa do diskusie 🙂 ja mam tiez nepeknu jazvu po sekcii, taku hrubu.. aj ja tam chcem mat nic 🙂 to mam normalne lekarovi povedat aby mi jazvu zlepil ?
@briketa
@ketrinka17 mna lepili hned po rezani, lebo sa mi inak vytvori keloidna jazva.
myslim, ze chirurgicky by sa dalo odstranit keloid a rana sa zlepi, nie zasije.
@briketa dakujem za info ja asi nemam keloidnu jazvu, neviem, nic mi doktor nepovedal na nu ale nepaci sa je taka hruba ...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
s tým moc nenarobíš,my ženy máme sklon k tvorbe keloidov a tebe sa to stalo,jediné riešenie je jazvu vystrihnúť a znovu zašiť,ale aj napriek tomu nikto ti nezaručí,že s to znovu stane.