Zľaknutý partner - odmieta sex po pôrode

petrula21
3. dec 2013

Ahojte, chcela som sa s vami podeliť o svoju skúsenosť a rada by som vedela vaše názory. Pred pôrodom sme s priateľom spolu prestali spávať už v siedmom mesiaci (z jeho iniciatívy). Vraj sa bál aby neublížil malému a bolo mu to nepríjemné. Horko ťažko som to do pôrodu vydržala s tým, že po pôrode sa dá všetko do normálu. Po skončení šestonedelia som šla na prehliadku, všetko bolo ok. S radosťou som to priateľovi povedala. Skúsili sme hned o pár dní aj prvý sex. Samozrejme, že bolel, ale priateľ bol ohľaduplný a v podstate to až na tú bolesť šlo ako má. No od vtedy mi príde ako keby sa zľakol. Vôbec nechce sex. Nakoľko sa po skúsenostiach pred pôrodom bojím jeho odmietnutia tak to skúšam tak nepriamo (mms v spodnom prádle), ale nereaguje ani na to. Prepáčte ak to píšem moc priamo, ale píšem tak ako to je. A trápi ma to. Nemáte niektorá podobnú skúsenosť? Neviem ako to mám chápať, či sa bojí že ma to bude zase bolieť alebo to s ním spravil pohľad na moje utrpenie pri pôrode...Už som zúfalá...

macamac
3. dec 2013

@petrula21 no, v prvom rade do hlavy tvojho partnera nevidíme
na toto sa ho priamo musíš spýtať ty
keď to nevieš ty, nemôžme to vedieť ani my 😉
ale
môžem napísať svoj názor:
- buď má ešte nejaký blok z predpôrodného obdobia
- možno sa bojí, lebo ťa to bolelo
- možno má milenku
- alebo si zasexuje bez teba pred monitorom PC alebo pri telke. samozrejme, nie pri romantickom filme 😉

marianqa
3. dec 2013

Kvoly tomu som nechcela aby bol môj manžel pri pôrode potom majú často muži blok a odmietajú sex zo svojou partnerkou 😒

farmacka
3. dec 2013

ja absolutne suhlasim s macamac.. ak to nie je ta milenka, tak sa to podla mna casom spravi..ale rozhodne treba s nim velmi citlivo a otvorene rozpravat..najviac hovadin sa narobi, ked komunikacia viazne..

macamac
3. dec 2013

@petrula21 jaaaj a ešte som zabudla na šok z prítomnosti pri pôrode
raz som čítala spoveď muža, ktorý bol odvtedy úplne impotentný pri sexe so svojou ženou
obaja boli z toho nešťastní
on to vyriešil tak, že si našiel partnerku na sex (čomu nechápem), ale veľmi trpel, lebo vraj by za ženu a dieťa dal život
ale pri nej nemohol
potreboval to
tak to takto sprosto vyriešil 😝

petrula21
autor
3. dec 2013

Fúha, tak to dúfam, že to takto daleko nedôjde. A tá žena s ním aj napriek tomu, že ju podvádzal, zostala?

farmacka
3. dec 2013

no toto podla mna nie je sposobene tym, ze bol pri porode..prestal s tebou spavat uz dva mesiace predtym, to je dost divne a mala si sa porozpravat hned vtedy s nim a vyriesit to.. 😉 problemy sa maju riesit a nie odkladat..

petrula21
autor
3. dec 2013

My sme sa o tom rozprávali a povedal mi, že je mu to proste nepríjemné, keď si predstaví, že je tam malý. Neprestali sme spolu spávať úplne, ale nebolo to už také intenzívne, bolo to cca raz za tri týždne raz za mesiac...Preto som to nebrala až tak tragicky. Milenku odmietam, tú nemá určite, za to dám ruku do ohňa. Ja ho poznám, podľa mňa sa toho proste bojí ked ma to bolelo.

aga2011
3. dec 2013

Ahoj, netráp sa nad tym dá sa to do poriadku, chlapi su na to háklivy, myslim na tie zmeny okolo porodu a materstva, môže sa báť, že ťa to bude bolieť, alebo môže byť zostresovany este zo zazitku z porodu. pre chlapov to nie nie taká prirodzená vec ako pre nas zeny.

petrula21
autor
3. dec 2013

A možno sa zbytočne trápim. Dali ste mi veľa chrobákov do hlavy a máte pravdu, že veci treba riešiť. Dnes sa s ním o tom porozprávam a budem vedieť najlepšie na čom som...

farmacka
3. dec 2013

je to na tebe, hovorit s nim a diskutovat a diskutovat, ak ma strach, musis mu to vyhovorit..skus sama, ak to nepomoze, da sa skusit aj pomoc odbornika.. ale treba to riesit, to sa nevyplati oddialovat, budete nestastni obaja..

aga2011
3. dec 2013

@petrula21 a nepribrala si moc pocas tehotenstva?

petrula21
autor
3. dec 2013

no pribrala som 22 kil, ale už om na predpôrodnej váhe, mám nazad 45...

farmacka
3. dec 2013

ved kazda zena pocas tehotenstva priberie 🙂 to sa inak ani neda 😀 to nebude za tym..a zvlast, ked mas vahu spat.. a ked ta ma rad, asi by mu kilo navyse az tak neprekazalo 😀

petrula21
autor
3. dec 2013

Toho sa ani nebojím, on mi vraví, že ma ľúbi a tým som si aj istá. Veď uvidím čo mi povie, ked príde domov 🙂

zoraroz
3. dec 2013

@petrula21 Ak je problém iba v tom, že sa bojí tvojej bolesti, tak nech vyskúša niečo iné. A ak nevie, ako na to, kľudne nech si sadne za PC a niečo si naštuduje. Veď sex je krásny aj bez penetrácie 😉

tominka207
3. dec 2013

Nuž pred 2 rokmi som riešila presne taký istý problém, môj partner odmietol sex už v 3 mesiaci tehotenstva a po pôrode už o sexe nebolo ani reči. Potom som otehotnela znova a tak život bez sexu trval naďalej. Tiež som nevedela čo sa mu odohrávalo v hlave a prečo odmieta sex, keď predtým sme fungovali normálne. Nepomáhali rozhovory, spodné prádlo, plač ani četovanie na internete. Neraz som si poplakala do vankúša a moje sebavedomie klesalo a klesalo. Po čase sa to začalo zlepšovať ale stále to bola iba moja iniciatíva. Vôbec som to nechápala a tiež som si bola na 100% istá že nemá milenku a že ma miluje aj naše deti. Až som si raz povedala dosť a prestala som ho uháňať a neustále rozmýšľať o tom, že ma asi nemiluje, že pre neho nie som dosť príťažlivá a pod. somariny, čo si odmietaná žena nahovárala. Jednoducho som začala sex ignorovať aj ja. Napr. som doniesla fľašku vína, ktorú sme spolu vypili a potom som sa jednoducho zobrala a išla spať. Po pár mesiacoch sa to začalo obracať a dnes sme spolu OK. Jednoducho máme sex keď na neho máme obaja chuť / naríklad po tom dobrom vínku 😉/
Viem presne ako sa cítiš a nechápeš čo sa vlastne deje. S odstupom času a po rozhovore so psychologičkou som dospela k názoru, že jednoducho dostal blok a začal ma vnímať ako matku jeho detí a trvalo mu to potom sakramensky dlho kým prišiel na to že partnerka je jedna vec a deti je zas iná strana života.
Toť moja osobná skúsenosť, nehovorím že je môj prípad identický s Tvojím, ale chcela som lem aby si vedela, že nie si sama čo rieši tento problém, dokonca si myslím, že je veľmi veľa žien, ktoré toto riešia, len sa to hambia povedať na verejnosti. Takže držím palce a veľa veľa trpezlivosti

petrula21
autor
6. dec 2013

@tominka207 Ahoj, ani si nevieš predstaviť ako si ma potešila. Aspoň viem, že v tom nie som sama. Už som si myslela, že len ja mám divného partnera. Vieš aj mne behá veľa vecí po rozume, viem, že milenku nemá, ale aj tak to človeka napadne, viem, že ma ľúbi, ale aj tak ma napadne, že čo ak už nie...čo ak pre neho nie som dosť príťažlivá, co ak sa mu nepáčim...a je toho veľa...Neviem čo mám robiť, snažím sa aby sa veci zmenili, ale žiadna zmena neprichádza. Ked som sa s ním rozprávala tak povedal, že potrebuje skrátka čas...Ale cítim sa bez štipky sebavedomia už sme sa parkát kvôli tomu pochytili. Všetko je ok, zrazu príde chvála kedy by sa to aj mohlo stať a zase nič..Tak samozrejme, že ma to nahnevá a som zlá aj na neho...Je pravda, že možno za to nemôže, ale dúfam, že sa to časom zlepší. Tiež som si povedala, že sa na to vykašlem, nebudem nič iniciovať a možno ho to časom začne aj hnevať, že neprejavujem záujem a začne on. Viem, že keby mi povedal akekoľvek vysvetlenie tak sa s tým nezmierim a aj tak ma to hnevá :/

tominka207
9. dec 2013

Ahoj, keď čítam Tvoje pocity, ako keby som počula sama seba. Ja z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že na tento problém som sa objektívne dokázala pozrieť až vtedy, keď mali deti skoro okolo jedného roka. Dovtedy som bola podráždená z nevyspatia a hormóny rozbúrené z kojenia 😝 , pre mňa to bolo ťažké obdobie a možno preto som potrebovala dokazovať si sexom že ma má ešte rád a že mu na mne záleží. Nechaj to aj Ty trošku odstáť a snáď to bude lepšie. To že je divný mi napadá hocikedy aj teraz 🙂 ale je to super chlap, ktorý ma má rád a najlepší ocino na svete. Držím palčeky a občas sa ozvi ako ste pokročili...

zuzkat1
9. dec 2013

@petrula21 mne napadol len blok suvisiaci s porodom... Vraj je to caste... A este aj to ze ta to potom bolelo (osobne ma toto prekvapilo) mozno ostal zaskoceny a len sa este viac zablokoval.... Skusila by som na neho netlacit a ked sa to nebude zlepsovat tak mozno uprimny rozhovor.

petrula21
autor
10. dec 2013

@zuzkat1 No ved keby som pred pôrodom vedela čo to s ním dorobí tak by som ho tam nechcela,,,Vedela som, že chlapi sú citlivky ne bolesť a utrpenie, ale nemyslela som si, že môže nastať takýto blok...Mám taký pocit, že ma začal skôr brať ako matku jeho syna a to že som aj jeho partnerka odložil tak trošku nabok...Je úžasný otec, v podstate aj partner, až na túto záležitosť...

maribell
10. dec 2013

@petrula21 a ked sa ho narovinu opytas? tak ti co povie? ..

petrula21
autor
10. dec 2013

@maribell najskôr to bola výhovorka tipu, že je to kvôli tomu, že spí pri nás malý (čo je hlúposť máme aj obývačku) neskôr v podstate priznal, že je to pôrodom a že potrebuje čas...

maribell
10. dec 2013

@petrula21 aha tak aspon sa ti priznal ze je to porodom tak bud na neho netlac ..nechaj mu cas ..(ale to nikdy nevies ako to moze dopadnut) alebo vyhladajte odbornu pomoc bud psychologa, psychiatra alebo sexuologa 🙂

zuzkat1
10. dec 2013

@petrula21 ja som sa toho bala aj sme sa vela o tom rozpravali pred porodom. Mala som hrozny porod ale nezasiahlo to nastastie. Aj sam priznal ze tam nastal blok tak by som asi navrhla nejaku parovu terapiu.

petrula21
autor
11. dec 2013

Ja som si povedala, že to nateraz nebudem riešiť, už len kvôli sebe..Ale ked budem cítiť, že prišiel čas kedy to už naozajnezvládam tak to riešiť začnem odborne,..Ale ako toho môjho poznám tak ho tam budem ťahať dosť dlho 🙂

matuskova003
11. dec 2013

určite sa o tom bav s ním . vieš, my ti povieme ako to može byt, ale v skutočnosti to nevie nik pretože to vie iba on .
ano može mat milenku
može mat blok po tom ako asistoval pri porode
a možno skutočne má strach aby ti neublížil
ale vieš, to je ako uhádnuť v ktorom zo 150 klobúkov je gulička. ale poviem ti , ja som mala čo robiť so sebou po porode, taky blok som mala . ako mna to už ani nebolelo, ale nedokazala som mat s mm nič , proste ta predstava ako mi maly vysiel von, ako som tam bola zošitá bolelo ma to možno len v hlave ale davala som to navonok jasne pocítit že to je hrozná bolesť . (A to 4 mes po porode ) .. takže ak ma aj muž blok, tak mu treba dat čas , ale zase nie rok či dva 😅 priebežne sa o tom baviť a čas ukáže 🙂 držím palce 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre