Zjedli by ste placentu?

30. mar 2023

Kamarátka porodila doma a po porode si zo svojej placenty robila smoothie. Zaludok sa mi obracia len ked o tom pisem. Jej argument bol, ze placentu jedia aj zvierata, aby doplnili po porode ziviny. Priznam, ze ja mam od porodu anemiu, tak sme sa dostali na tuto temu. Vraj ak by som ju zjedla, nepotrebovala by som ziadne lieky na doplnenie zeleza. Rozmyslam, ze po druhom porode by som si z nej dala urobit tabletky.To sa mi nezda az take hrozne ako ju jest za surova. Aky je vas nazor na tuto zvlastnu praktiku?

reanda
30. mar 2023

ak sa ti to hnusi, tak ju urcite nejedz 😀

denkatn
30. mar 2023

zevraj v prirode je to prirodzene zjest, aj ine zvierata to tak robia. takze ak by som bola v prirode, a zavisel by od toho zivot mojho dietata, ktore idem kojit a potrebujem ziviny a nemam ako zhanat potravu, tak ano zjedla by som. ale v civilizovanom svete, ked mam moznost rozmyslat by som vahala, uz som predsa len rozmaznana. ale v pripade ohroze nia by som to dala, poznam sa.

autor
30. mar 2023

@reanda surovu nie, ale tie tabletky? Fakt som kvoli anemii uplne neschopna :(

elenka.k
30. mar 2023

🤮

deti95060810
30. mar 2023

že dobrú chuť...
ja isto nie...

katarinaba
30. mar 2023

Ja som myslela, ze to zvierata zeru kvoli "zahladeniu" stop po porode. Neviem, smoothie asi nie, tie tablety by boli pre mna akceptovatelnejsie. Ale tu je zas otazka - kolko by to stalo, kolko tych zivin by ostalo zachovanych a podobne. Ci uz by v tomto pripade nebolo jednoduchsie siahnut po doplnkovych vyzivnych produktoch, liekoch.

reanda
30. mar 2023

nieco, co sa ti hnusi, ti nepomoze, ani surove, ani v tabletkach 🙂 .. ak by to bolo tak, ze ked nezjes placentu, tak mas anemiu, tak by sme nou trpeli vsetky 🙂
ja by som si na anemiu dala radsej pohar cerveneho 😀

jana_eyre_2
30. mar 2023

Tak niektoré zvieratá zožerú aj svoje mláďatá.. 😅

Nie, určite by som si nedala smoothie z placenty a zrejme ani lieky.. kto tak spraví, tak oooook, ale taký level skusania nového som ešte nedosiahla.. 😅

autor
30. mar 2023

@katarinaba inak to som jej povedala aj ja. Fakt som si myslela, ze ju jedia kvoli predatorom. Ide o to, ze sa dopujem vysokymi davkami zeleza a vobec nic sa nemeni. Od porodu som ako bez duse a to mam uzasne dietatko, ktore spi celu noc a nevyzaduje ziadnu extra starostlivost. No znami sa ma pytaju, ci je drobec narocny, kedze kvoli tomu zelezu som ako zombie. Preto rozmyslam, ci to je s tou placentou pravda.

maryetta
30. mar 2023

A mne ju dr ani nechcel ukazat 😂
Neviem nebudem menovat ale aj jedna slovenska herecka udajne jedla placentu.

autor
30. mar 2023

@jana_eyre_2 tak toto ma strasne rozosmialo 🤣🤣🤣

cookie29
30. mar 2023

neviem ja som po porode dostala infuzku zeleza. A teda ten rozdiel bol poznat. Ale placenu by som kvoli tomu nejedla. mimochodom, pokial viem, tak sa musi porodit do urciteho terminu, pretoze potom je uz placenta "stara" a nevie zabezpecit ziviny dietatu.

denkatn
30. mar 2023

@reanda aj ludia zjedli svoje deti v hladomore, som pozerala historicky dokument, no ale to je fakt extrem. ja len ze aj my sme zvierata.

nini1978
30. mar 2023

No...nemusíš jesť ty,keď sa ti hnusi
Nájdi info o lotus birth,budeš určite "očarená"
(To len tak informačne )😉🙄
Ja by som ju nedokázala.zjest(vypiť) jednoznačne
O i. - je to kontroverzná téma,sú už články aj o Tom,že je to total dríst

h2
30. mar 2023

Zvieratá robia rôzne veci. Niektoré si oblizujú zadok, iné sa vo vlastných exkrementoch aj vyváľajú, ďalšie po styku zožerú svojho sexuálneho partnera, všetky mäsožravce žerú mäso svojej koristi surové, niektoré zvieratá sa živia mŕtvolami... My nie sme zvieratá. Ak si niekto chce dať svoju vlastnú placentu, dobrú chuť. Ja by som to do úst nedala. A to nie som žiadna fajnovka, čo sa jedla týka. Ale mám isté hranice.

denkatn
30. mar 2023

@nini1978 preco drist? nasa macka ked vykoti macata, tak dlho nejde von a koji a vsetko si po sebe uprace, takze podla mna zje aj tu placentu. ako by to inak dala?

svokrinjazykmonika
30. mar 2023

Tiež by som do toho išla, ale len vo forme tabliet a musel by mi to pripravovať niekto skúsený, kto sa tomu rozumie.

h2
30. mar 2023

@denkatn No práve, že nie sme. A v hladomore by som si radšej odrezala kus nohy, aby mal môj syn čo jesť.

nnnuuunnn
30. mar 2023

A to akože kto Ti vyrobí tabletky z placenty? O takej službe nič neviem 😂

denkatn
30. mar 2023

@h2 mozno, oni boli uz po vela dnoch hladu v takom deliriu, ze neuvazovali jasne, to si o sebe myslis, takto v normalnom stave.

h2
30. mar 2023

@denkatn Tak jedine, že by mi to dieťa už aj tak zomrelo. Niečo ako keď tí športovci, čo sa zrútili s lietadlom kdesi v Andách jedli mäso svojich mŕtvych kamarátov, aby prežili.

denkatn
30. mar 2023

@h2 take nieco. ale dufam ze nikdy sa nebudeme musiet o tom presvedcit, ci by sme sa zachovali charakterne alebo nie. v porovnani s tym zjest vlastnu placentu je uplne nevinne.

reanda
30. mar 2023

@denkatn to si chcela asi napisat jane eyrovej, nie? 🙂

h2
30. mar 2023

@denkatn To je teda fakt.

diewcatqoo
30. mar 2023

Och, fuj, este dobre, ze uz som obedovala a neotvorila si tuto temu pri obede

autor
30. mar 2023

@nnnuuunnn juj, tak to ona pozna normalne nejake damy tu na Slovensku, ktore to robia. Ja som len usta otvarala po konverzacii s nou. Ako, na jednej strane žasnem a na druhej som z nej v prdeli 😅

denkatn
30. mar 2023

@reanda vlastne vsetkych to pisem, ze mozno v nejakej situacii by kazdy zjedol svoju placentu po svojom porode, ale ked ma moznost nad tym spekulovat a ma inu volbu tak to nespravime. lenze my uz nie sme tak spati s prirodou ako to ta priroda myslela.

nyusika
30. mar 2023

povedz kamoske, ze niektore zvierata aj vlastne mladata zeru 😀
a kadia hocikde, kde to na ne pride....

annm81
30. mar 2023

Zvieratá jedia mozočky, pľúcka, plné žalúdky a nie čisté črevá. A tiež jedincov svojho druhu, vrátane partnerov a neduživých potomkov, výkaly, moč a zvratky... tak teda dobrú chuť, verím, že kamoške chutilo.

iwuanka
30. mar 2023

Placenta spravila svoju ulohu kym dieta z nej bralo ziviny. Viac ju treba nechat odist v pokoji, nejest, nesusit, nerobit z nej tabletky, sperky, odtlacky. Je to hnusne. Naozaj ludia co dnes nevymyslia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre