Zhoršený zrak po pôrode

salma16
2. feb 2013

zhoršený zrak po pôrode

salma16
autor
2. feb 2013

Ahojte mamičky. Má niektorá z vás problém s horším zrakom po pôrode? Mne sa o dosť zhoršil a zaujímalo by ma či je to fakt spôsobené pôrodom. Za odpoved vopred ďakujem🙂

6mia6
2. feb 2013

Či je to tým spôsobené neviem ale zhoršil sa mi po prvom aj po druhom

kubkatka
2. feb 2013

@salma16 no tak ja som rodila cisarskym so spinalkou a tiez ovela horsie vidim a to uz okuliare mam 😒

xenicka13
2. feb 2013

mne sa zhorsil po prvom aj druhom porode, ocna mi to potvrdila, porod zrak zhorsuje

mami.sk
2. feb 2013

@salma16 ja som krátkozraká , pred pôrodom som mala na každom oku -3,5 dioptrie. Keď som bola počas tehotenstva na prehliadke tak sa mi ešte zrak zhoršil 😒 každý , vrátane lekára ma strašil, že po pôrode sa mi zrak ešte viac zhorší 😔
ale sranda, že po pôrode sa mi zlepšil takmer o 0,5 dioptrie 😉
Vraj je to veľmi nezvyčajné 😀

salma16
autor
3. feb 2013

ďakujem vám všetkým za odpoveď. Tak je väčšia pravdepodobnosť, že je to spôsobené pôrodom 😒 Pred pôrodom som mala pocit, že môj zrak je fajn, ale po pôrode som nevidela ani na hodinky na DVD čo máme pod televízorom, tak už som vedela, že je dačo nedobre, tak som šla na očné a doktorka mi potvrdila moje tušenie a nasadila mi okuliare s dioptriami +2,0 a +1,5 a dokonca v optike som sa dozvedela, že je to ešte horšie, že namiesto +2,0 mám +3,5, takže žiadna výhra ☹ No čo už, ale mám krásneho, zdravého syna a to je najdôležitejšie 🙂

fedola3
19. aug 2016

prosim vas a o kolko sa vam zhorsil zrak? ja som to zacala pocitovat po cca 2 mesiacoch po porode.. mam sa toho bat alebo nie? moze sa to este zhorsit?

6mia6
19. aug 2016

Ahoj ja mam zhorsene dioptrie po detoch, som zvedava co po tretom, snad neoslepnem. Mam to potvrdené od očnej lebo som prisla po roku na kontrolu a hned sa ma pytala ci som nerodila. 🙂 ze mam o 1,5 viac.

fedola3
19. aug 2016

@6mia6 fuu dakujem za info.. ale rozpravala som sa s kamoskou a ona je teraz po 2 porode a oci uplne v pohode... asi to nie je pravidlo... takze sa nemam strachovat ano?

fialovykvietok
19. aug 2016

@fedola3 určite sa nestresuj.....to je individualne. Ja mam silne dioptrie a vybavila som si cisárksy rez práve kvoli zraku, ale bola to komplikovaná cesta. Sám MUDr. Izák mi dal odporúčanie aby som rodila cisárskym a primar povedal na to odporúčanie že to nestačí....no nakoniec ma odrodili cisárskym, ale ked tam primár nebol 😀

fedola3
19. aug 2016

@fialovykvietok oki dakujem za ukludnenie 🙂 no ja som este pred porodom rozmyslala ze pojdem na operaciu oci ale nedoporucovali mi to par mesiacov pred porodom... tak snad pripadne v buducnosti 😎

fialovykvietok
19. aug 2016

@fedola3 Nie nie pred porodom nie, ja nad tym rozmyslam tiež od 20tky 🙂 a už pomaly taham na 40 😀 😀 😀 Nie je to lahke rozhodnutie pre mna, lebo nie su štatistiky úspešnosti týchto operácií zverejnovane...... (okrem tých reklamných spotov, tie nemam na mysli) 😀

fedola3
19. aug 2016

@fialovykvietok jasne uplne tomu rozumiem 😉 😉 😉 ale zas treba uznat ze dnes su uz take technologie pri tychto operacii pouzivane ze by to malo skoncit stastnym koncom... vacsinou... vacsou vacsinou 🙂

fialovykvietok
19. aug 2016

@fedola3 Ano ano technologia napreduje, ale aj tak...mala som 7 operácií ani na jednu jedinu som sa nebala ale tohto sa bojím veeelmi. 😢

6mia6
19. aug 2016

@fedola3 nemusi to byt pravidlo kazda sme iná

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre