Zazmluvniť pôrodníka či nie?

nelynka18
13. júl 2011

baby,mna by zaujimalo aky mate nazor a ake skusenosti....moj prvy mal vyse 4 kil a bojim sa prenasat aby sme opat nemali mozno i vacsie babetko.mozno by nebolo zle naplanovat porod,hm?dakujem za odpovede.... 🙂

sisaha
13. júl 2011

moj nazor: porod by som nevyvolavala. Babatko samo vie kedy sa ma vypytat na svet. co sa tyka zazmluvnenia porodnika podla mna ide o vyhodene peniaze. Kazdy lekar, ktory ma sluzbu je za teba zodpovedny a musi ta odrodit tak ako najlepsie vie. Zazmluvneny neznamena ani lahsi porod, ani jednoduchsi. Naopak moze sa stat, ze bude musiet prist k tvojmu porodu po predchadzajucej nočnej sluzbe a bude vycerpany a teda nachylnejsi na nervozitu a pod..ine radsej nejdem ani rozpisovat.

nini78
13. júl 2011

toto by som neriešila tu na fore, ale spýtala by som sa priamo doktora, určite s tým majú skúsenosť, a podla vlastnej viem, že určite by ťa nenechali dlho prenášať, moj druhý mal o vyše 700g viacej ako prví a to mi vyvolávali pôrod po týždni prenášania...A ja som rodila 2x a vždy som mala dohodnutého lekára 🙂

azarijka
13. júl 2011

suhlasim so sisaha 😉
ja som zazmluvneneho nemala a myslim ze som mala dostatocnu starostlivost a pomoc zo strany lekarov.

bosoriak
13. júl 2011

Porodnika by som si zazmluvnila iba v tom pripade, ak by to bol moj dlhorocny lekar, ktory ma pozna a preto by som k nemu mala vacsiu doveru ako k sluzbukonajucemu povedzme. Moja gynekologicka ale nerodi. Pri mojom porode bola na sale lekarka vseho vsudy tak 15 minut + sitie a to som ju aj tak nevnimala.
Takze ja nezazmluvnujem.
A vyvolavany porod sa mi nepaci, kym to nie je nutne kvoli dlhemu prenasaniu alebo infekcii. Chapem, ze sa bojis pripadnych nasledkov vacsieho dietata, to iste sa ti ale moze stat aj s mensim babom.

mia551
13. júl 2011

ja som mala zazmluvneneho, bola som naozaj spokojna, nemozem povedat jedno zle slovo, ale teraz by som asi uz nezazmluvnovala, ak by som nemala vyslovene rizikove tehu alebo nejake komplikacie.
to, co bolo poskytnute mne, mali aj ine baby bez toho, aby za to museli zaplatit... zrejme to vsak zavisi aj od toho, kde rodis - ja som rodila na antolskej v ba a nemyslim si, ze je tam nejaky "zly" porodnik...

bubunko1
13. júl 2011

Ja si myslim ze kazde tehotenstvo je ine a co bolo u prveho nemusi byt pri druhom. A ked uz by bolo mimco velke tak predsa existuje cisarsky rez aj ked je asi horsi ako klasika aspon ja mam tu skusenost.

maca_p
13. júl 2011

ja by som zaznluvnila a vopred by som sa s nim dohodla na sposobe vedenia porodu.

evickapooh
13. júl 2011

ja som mala zazmluvneneho-nechcela som aby bol pri porod nejaky drzy,alebo moc mlady resp neskuseny gynekolog-taki su vsade,takze som za zazmluvnenie!inac aj ja som prenasala moju Leu vazila 4100gr!-narodila sa CR,keby som nemala zazmluvneneho tak by ma nechali trapit mozno 10-12 hodin a nakonoiec by bola aj tak sekcia.

bobocka
13. júl 2011

zazmluvni si pa.to je asi najlepsie.cely cas s tebou bude a pomoze ti aby si mala porod co najviac podla tvojich predstav ak to bude mozne.ja si pri druhom lekara asi zazmluvnim,ale to len preto,ze so bola velmi spokojna pri prvom.ale pa chcem na 100%.vyvolavacka nie je dobra.babo vie kedy ma prist na svet. a prave zazmluvneny lekar niekedy riesi planovany porod,aby to bolo ked akurat sluzbu mat bude,aby sa nemusel zas do nemocnice trepat koli jednej rodicke ktora si ho zaplati.bohuzial je to vacsinou tak.ja by som vyvolavacku nedavala,iba ak by boli uz ozvy slabe a bolo by jasne,ze babo potrebuje pomoct.dobre je mat pp(porodny plan),ktory odobri primar z gyn a z novorodeneckeho.🙂

renatka737
13. júl 2011

ahoj, chcem ti povedat ze som bola pri porode mojej kamaratky a ona prenasala cca 14dni. ked sa maly vypytal na svet mala uz zakalenu plodovu vodu, lekari tvrdia ze preto ma problemi s kozou . doktor ktoreho si nakoniec na kramaroch, bol super a povedal jej ze by ju nemal jej doktor nechat tak dlho prenasat pretoze to neprospieva babatku a mal 4200g a malo miesta ale vsetko dopadlo ok. Ja radim urcite si naplanovat drzim palce

sareenah
13. júl 2011

Hm...ja som sa na toto priamo opytala mojej gynekologicky, ktora mi narovinu povedala, co sa moze stat, ked sa lekar zazmluvni...povedala, ze moze sa stat, ze ma lekar sluzbu, na chodbe ho caka 10 pacientiek a on sa proste ponahla...je nervozny...ze musi odist k porodu, potom sa moze stat, ze je po nocnej, vycerpany, alebo ze je prave vikend, on griluje a ja mu zrazu zavolam, ze rodim...proste povedala mi uprimne, ze lekar, ked ma pred sebou dlhy narocny porod a je unaveny, alebo sa ponahla, tak sa moze stat, ze jednoducho spravi cisarsky rez a ako dovod, tam uz uvedie hocico...proste moja doktorka mi vlastne naznacila, to co som si aj myslela, ze predsa, ked raz pridem do porodnice, je tam lekar, resp. su vzdy dvaja, ktori ma odrofia...predsa je to ich praca...ano, povedala, ze ak mam pocit, ze s nejakym doktorom, ku kroremu mam doveru, by som ten porod zvladla psychicke lepsie, nech si ho zazmluvnim...ale ked tam nepoznam ziadneho doktora, tak ma odrodi ten, co bude mat sluzbu...tak mi drzte palce...o tie dva tyzdne...uvidim, ako to dopadne...ale viem...proste clovek ma pocit, ze ked sa to tyka jeho zdravia, tak pre to chce urobit maximum...no...snad som sa rozhodla dobre 😒

luckaar
13. júl 2011

ja som mala dohodnuteho lekara a nelutujem. Chodila som k nemu od 8.mesiaca tehotenstva aby vedel, co a ako to so mnou vyzera. Mne porod vyvolali, lebo som mala teh.cukrovku, tak aby potom neboli problemy a porod bol velmi rychly, bez problemov. Neviem, preco je niekto proti vyvolavacke?Mne iba praskli plodovku a potom to islo same. A dr. sa chodil za mnou pozerat casto a pytal sa ako mi, viac sa o mna staral🙂

andrejka1974
13. júl 2011

ahoj ja som pri poslednom porode nic neriskovala nasla som si svojeho lekara ktory ma odrodil pri predoslom dietati pekne sme sa zazmluvnili a vsetko prebehlo super a nam sa narodila dcerka Sindy

marthuska
14. júl 2011

ako pise @sareenah. niktore baby si nezazmluvnuje preto, ze na to nemaju peniaze, nepoznaju porodnikov, alebo sa zazmluvnit nestihne a porodia o par tyzdnov skor. nech tak ci onak, je to len a len na mamicke. ked mamicka zazmluvni, nevie, ake by to bolo, keby nezazmluvnila a naopak.

lenka.s
14. júl 2011

Urcite zazmluvnit, ak mas tu moznost, ja som mala 2x dohodnutu lekarku a oba porody super uzasne, som nadmieru spokojna, ak by som mala zasa rodit, opat by som chcela dohodnuteho lekara 🙂

mamabiba
14. júl 2011

ahoj ja som pri prvom pôrode mala "dohodnutého" lekára ( pred 8 rokmi sa ešte zazmluvniť nedal) a bol na sále až v tedy, keď som išla rodiť a to som ho moc ani nevnímala, ale v tedy som ho dohodnutého musela mať, pretože som rodila s EPI a v tedy nebolo tak veľa pôrodníkov, ktorý by vedeli takto rodiť. Podotýkam, bol to môj dlhoročný lekár. Teraz som sa presťahovala do iného mesta a skôr si vyberám pôrodnicu podľa toho aký majú prístup a referencie od mamičiek aj tu, na portáli. Zazmluvneného nemám žiadneho. Čo sa týka prenášania, prvú som prenášala 3 týždne a teraz sa chcem dohodnúť s mojim lekárom, nech ma odporučí do nemocnice max pár dní po termíne...teda, ak bude treba. Ja by som si teraz zazmluvnila pôrodníka iba keď by bolo dačo v neporiadku. Ale sme zdraví a OK, s EPI už rodia všetci a idem do pôrodnice, na ktorú som počula iba samú chválu ako na doktorov, tak na celý personál. Tak to nepovažujem za potrebné 🙂 Ale ty musíš spraviť tak, ako to cítiš. Ak máš z pôrodu strach a veríš svojmu doktorovi, tak by si si asi zazmluvniť mala.

terezka023
5. sep 2011

prvy porod som zazmluvneny nemala, mozno by to trocha pomohlo,ze by ma nenechali prenasat az 10 dni po termine a mozno by ho ani nepridusili-ako sme sa dozvedeli z CT mozgu syna....,ale na druhej strane, deformity co mal syn by nevyriesili v porodnici. jasne je iba to,ze ked nieje problem ,je to vsade ok aj bez zazmluvnenia, ak je uz nejaky problem,tak mozu babätku pomoct-napr. neprenasat 10 dni po termine ,aby malo toho babätko menej a nie ho este aj pridusit pri porode

ziza55
5. sep 2011

urcite zazmluvnit

lulana79
5. sep 2011

Ja som si tiež svojho lekára vybrala k pôrodu - dátum sme naplánovali, keďže som chcela aj epidurál. Potiaľto to bolo OK. Lenže nastali komplikácie, ktoré samotného doktora vystresovali a začal doslova "panikáriť" a nakoniec ma odrodil aj tak druhý. Svojmu som ale už dohodnutú čiastku zaplatiť musela. Aj keď môj lekár je fajn človek a chodím k nemu naďalej, k druhému pôrodu si ho volať nebudem.

dena
5. sep 2011

pri prvom porode som mala pekneho nervaka dr. 😒 pri druhom som uz rozmyslala zazmluvnit, ale tak ako tu pise sisaha dala som na reci ze ma musi odrodit kazdy lekar, ktory ma sluzbu 😒 ano v podstate ma pravdu, lenze zas som mala "stastie" na lekara, ktory potreboval vidiet dolezity futbalovy zapas, tak mi pichli injekciu a este dvom dalsim aby nam porod oddialili...tie dve potom sa aj vratili na svoju povodnu izbu, len mna si tam museli nechat lebo mi to akosi neprechadzalo...sposobilo mi to len to, ze namiesto piatku sa mi mala narodila az v nedelu rano 😒 to ma uz odrodila taka mlada dr., ktora bola naozj fajn, ale mohla som to mat uz za sebou...
takze si myslim ze radsej zazmluvnit

adetka
5. sep 2011

ja som mala zazmluvneneho porodnika... mozno ma vysmejete: ale ja som chcela vediet kto sa mi bude pozerat medzi nohy 😅 , v koho rukach bude nas zivot... predstava, ze budem rodit u kohokolvek cudzieho, kdo tam nahodou bude ma neskutocne stresovala...
a aj ked mal moj porodnik sluzbu... chodil sa na mna pozerat uz pocas prvej doby porodnej a povzbudzoval ma... bol velmi empaticky... a po porode nas bol asi tri krat pozriet na sestonedeli... a daval rady co a ako... dokonca mi zodpovedal na otazky, ktore mi pediater nemal cas vysvetlovat (bol zaneprazdneny 😒 ) a vtipkoval...
aj teraz setrim na zazmluvnenie...

abbie
5. sep 2011

jednoznacne ano! pri mojom porode bola drza sestricka a moj doktor ju hned spacifikoval, staral sa o mna,bol tam iba pre mna ... ostatne baby v druhych boxoch, ktore nemali zazmluvneneho taku starostlivost nemali a sluzbu konajuci Dr. behal od jednej k druhej ...

p.j.jacky
5. sep 2011

zamluvit porodnika,urcite.Ja som mala a nelutujem.Kdo vie ako by to dopadlo,ak bo som to nechala na nahodu...tak ako pisu ine mamicky.Dr sa bude o teba starat.A moj porodnik mal sluzbu v ordinacii a kazdu chvilu odbiehal ku mne a povzbudzoval ma.Nebol vobec nervozny.Ine co nemali rodili od rana a este vecer chodili s bruchami a predychavali.....
Prajem lahky,rychly bezproblemovy porod,nech sa uz rozhodnes ako kolvek a vela zdravicka tebe aj babatku.

genialna
5. sep 2011

Jednoznacne je to na uvazeni a financnych moznostiach kazdej jednej. Ja som dohodnuteho lekara mala a urcite ho budem mat aj pri druhom porode. Samozrejme ze odrodit ta musi kazdy lekar a ma za teba zodpovednost a bla, bla.. Ale.. ja osobne som napriklad bola rada, ze tam dole vidim cloveka, kt. poznam.. ze tomu cloveku verim.. A samozrejme nejde len o samotny porod, je tu aj poporodna starostlivost..
Vies ono ak si nezazmluvnis a natrafis na mladeho lekara, kt. je este plny entuziazmu a elanu do prace a porod pojde bez komplikacii, budes nadmieru spokojna. 😉 No ak natrafis na ufrflaneho rokmi skuseneho lekara, ktoreho tvoj porod len "vyrusi" z rozpozeraneho filmu, mozes byt aj pekne otravena.. 😒
Drzim pastiky a prajem rychly a bezproblemovy porod.. 😉

kryska5
5. sep 2011

tiež som za zazmluvnenie lekára, ja som to nakoniec nechala tak, lebo ten ktorého som chcela zazmluvniť bol v termíne porodu mimo a potom som pri pôrode musela rozdýchavať kontrakciu, lebo sestričky pôrod rozbehli a lekárky nikde :( myslím že pri zazmluvnení by sa mi niečo také nestalo ... a pôrod by som určite nevyvolávala ani nijako neurýchlovala, každý drobec najlepšie vie ako a kedy sa na svet vypýta podla mňa 🙂 držím palec

aicha15
25. aug 2014

a aká je suma zazmluvnenia?

lenkadenisa
26. aug 2014

200 € viem minúť aj lepšie 😀

sense
26. aug 2014

ja by som si nezazmluvnila nikde nie je napisane ze aj stihne prist a odrodi lepsie ako iny....

jannullka1
26. aug 2014

aicha15 veru je to okolo 200 eur, každá nemocnica to môže mať troška inak..ja som nezajednávala pôrodníka, no aj som tam poznala 4 zo 6 pôrodníkov/čiek, takže som to brala tak, že hádam budem mať niekoho z nich. A aj som mala štastie na jednu super lekárku. Mala som ale dosť ťažký pôrod a aj malý mal ťažkosti a po týchto skúsenostiach si pri druhom bábu chcem zajednať práve túto pani doktorku, lebo správne vyhodnotila situáciu a už použila vákuovú pumpu..keby ešte čakala neviem ako by to dopadlo..Pri druhom bábu sa chcem s ňou jednoznačne poradiť, či budem môcť vôbec rodiť prirodzene, či to nebude priveľké riziko. Nech mi bábo ozaj riadne premeria..a ak sa o tom poriadne porozprávame a povie že to bude ok, tak budem omnoho kľudnejšia.

katka1981
26. aug 2014

Nejdem hadzat lekarov do jedneho vreca, ale napisem svoj nazor, moje skusenosti a skusenosti mojich znamych... Jednoznacne zazmluvnit. Lekar ma iny pristup k svojmu pacientovi, berie ta ako znameho. Pokial nenatrafis na lekara, kt. ma ozaj svedomie, a nerobi tu pracu pre peniaze alebo z povinnosti, tak sa moze stat vselico. Poznam viacero znamych, co im lekar sfusoval operaciu, ozaj aj banalne zakroky, mozu dopadnut zle. Porod by som neriskovala. Ak ides do porodnice, kde je kazdy porodnik dobry, a maju dobre referencie, zazmluvnovat nemusis. Ja som si porodnika vybrala, podla rad bab na koniku a nelutujem tie peniaze, urobila by som tak zas. Bola som maximalne pokojna aj spokojna. Verila som mu. Ale zaklad je vybrat si dobre. Lebo ked si zazmluvnis blba, nebude to o nic lepsie ako by si ho nezazmluvnila. Kamoske nestihol prist.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre