Zažil niekto prenášaný pôrod a nakoniec cisársky rez?

ketrin24
23. júl 2011

Baby je tu prosim vas niektora, ktora prenasala a museli jej porod vyvolat? Ja som v 42 tt, babatko mam stale moc vysoko a vobec sa neotvaram. V pondelok mam nastupit do porodnice, a porod mi vyvolaju. Doktor ale povedal, ze to vidi tak, ze normalnym sposobom to nepojde, ze nakoniec budu musiet spravit cisarsky. Strasne sa bojim, ze ma najprv budu trapit, a nakoniec ma rozrezu aj tak. S vyvolavackou to zevraj boli 100x viac, a este budu musiet aj otvarat krcok, asi odpadnem od bolesti. Je tu nejaky taky podobny pripad, ktory to uz zazil?

boise
23. júl 2011

@ketrin24 ja som bola prvorodicka, tiez ma zobrali na prijem...ale ja som bola otvorena, len sa to neponahlalo...a ked sa to rozbehlo, zastavili mi to vecer nejakou injekciou, ze nech sa vyspim 🙄 🙄 🙄 A rano supli prostagladinovu tabletku a za 4 hodiny uz bol maly von...
Co nechapem, preco ta lekar strasi cisarakom..Vsetko sa moze rychlo zvrtnut, mojej kamoske tiez povedal lekar ze ani nahodou sa neotvara, dieta je vysoko...A za 8 hodin bola mala vonku, kamoska sa otvorila ako garazova brana behom dvoch hodin po navsteve lekara 😅
Porod nie je nic bezbolestne, ale da sa to v pohode zvladnut, ci uz s vyvolavackou, alebo bez. Urcite skus prirodzeny porod, lekar vie kedy musi nastupit cisarak.
Babo vie kedy ist von...ty kludne nemusis byt este v 42hom tyzdni, ak si mala nepravidelny cyklus, mozes prenasat este len par dni 😉 Nicoho sa neboj, porod je krasny a ten pocit s babatkom na rukach potom stoji za vsetku bolest (ktora nie je az taka priserna) 😵

mojdend
23. júl 2011

Ahojte, ja som teraz v 38tt, takze este 2tyzdne na relax mam, termin mam 7.8. 🙂 len to, ze ja som mala cyklus 35dni, tym padom si myslim, ze mozno budem rodit neskor. bojim sa vsak, ze ak budem tyzden prenasat, teda 14.8. tak ma poslu tiez na vyvolavacku a pritom, ja este budem len v normalnom svojom termine. ja som pocula, ze vacsinou nechaju prenasat iba tyzden a potom sup vyvolavacku. ale s doktorom sa hadat, no viete ake to je ☹
uvidime, mozno sa maly prihlasi na svet aj skor 🙂

cherry1981
23. júl 2011

Ahoj. Ja som dcerku prenasala tiez dva tyzdne. Narodila sa mi v 42TT. Preistotu som mala porobene aj predoperacne vysetrenia ak by musel byt cisarsky, kedze som sa tiez neotvarala a mala bola vysoko.
Vyvolavali mi ju tak, ze mi prepichli plodovu vodu. Takze cisarsky vobec byt nemusi. Co sa bolesti tyka, ja som mala epidural, ale bolesti su vzdy a nemyslim, ze koly vyvolavanemu porodu by mali byt silnejsie.

ketrin24
autor
23. júl 2011

dakujem za reakcie, som rada ze nie som jedina, mne to tak prislo ze som nejaka rarita co sa neotvara, uz som zacala chytat paniku. Ked ste to zvladli vy, musim aj ja.

deina79
23. júl 2011

ahoj, tak mi sme takisto dopadli, lenze mne vyvolali uz na 40tt aj 3dni, pretoze sme mali rozdielne rh faktory, ninka na svet nechcela a dostala som az ľ vyvolavacky, prva nezabrala,citila som len krizove bolesti a 2ha, tak to uz boli brutalne krce a uz som len cakala, kedy budem na 3 palce otvorena, nech dostanem ten epidural 😀 😀 , bez neho by som to nezvladla, druhu davku mi pichli pri porode 😀 ,dakujem epiduralke 😅 ,takze priprav sa na krce,drzim palce 😵

danielaviki
25. júl 2011

ja som tiez prenasala a dostala som vyvolavacku, ja som mala kontrakcie celkom v pohode a potom som dostala epidural, rodila som normalne nie cisarskym a 24 hodin po vyvolavacke...

martincca
25. júl 2011

aj ja som rodila po vyvolávačke, 10 dní po termíne, otváranie absolútne žiadne, tiež bol vysoko a vyzeralo to že sa mu von vonkoncom nechce:(( večer pred pôrodom skúšali aj Hamiltonov hmat, či ako sa to volá a nič.
Ráno o 8-mej mi dali infúzie, tabletu zospodu, dlho sa nič veľké nedialo, len slabé bolesti, cca o 12 tej som začala cítiť kontrakcie, 14:10 bol malý na svete, 53cm, 3750g, bez epi, v pohode sa dalo zvládnuť, každý máme iný prah bolesti a iné prežívanie, hlavne sa nestresuj dopredu, zvládneš to tak ako všetky ostatné, držím palce

milos32nika21
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre