Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mi neviete poradiť, v ktorej pôrodnici na Slovensku sú ochotní zaviesť močový katéter až po podaní spinálnej anestézy. Mám s tým veľké problémy a je to jediná vec, z ktorej mat traumu a veľký strach. Neviem sa dopátrať kde to vedia urobiť kedže to nie je štandard.
Veľmi pekne ďakujem za každú reakciu žienky.
Mne to tak robili v nemocnici v PB
Az po spinale... 🙂
@veronika1127 mne ho zavadzali az ked mi pichli spinal.ANi som to necitila. Sekciu mi robili v
Banovciach
@veronika1127 galanta, mala som po pichnuti spinalu, necitila som nic
Ja som mala akutnu sekciu, vzdy som sa cievkovania bala ale nikdy pred tym mi to nerobili len z toho co som pocula a teraz ked padlo rozhodnutie ze ideme na sekciu A NAJPRV CIEVKOVAť, FUU MALA SOM ASI MINUTU NA PSYCHICKU PRIPRAVU NA TO, ALE BOLO TO OVELA OVELA menej hrozne ako som si to predstavovala, akoze uplne bezbolestne, bez stipania. Takže teraz už by som sa toho nebala.
No ja som mala uy 2x sekciu a poviem Vam, nic ma nebolelo tak, ako ten kateter. Preto mam z neho taky hrozny strach. Prvykrat mi povedali, ze ma to tak bolelo lebo som mala mozno infekciu, no pri druhom sa to zopakovalo a skoro som odpadla. Mala som obidve tehotenstva nelahke a prezila som aj dve sekcie, takze nie som padavka, no ked mi nafukli balonik v mocovom mechury, bolo to strasne. Aj sestricky mi vraveli, ze to zvladnem, ze to nemoze byt take strasne a az ked videli ako mi prislo zle po zavedeni pochopili, ze asi neprehanam. Ak by to nebolo take starsne, urcite by som si nerobila zbytocne stresy tym, ze budem vymyslat s katetrom. Neviem, ci mam maly mocovy mechut alebo nieco s nim je zle, ale este 3 mesiace po porode som mala hrozne bolesti pri moceni. Nemyslim si, ze by to mal byt taky problem pre nich zaviest kateter az po tom, ako mi podaju spinal. Len malokde su ochotni to urobit, lebo kazdy to berie, ze prehanam.
@veronika1127 porodnica PB, cievkovali ma az po spinale
chapem, to je potom asi iny pripad, alebo neviem no, vsade okolo pocuvam ze je to hrozne, ale naozaj bud mi to tak dobre urobili alebo neviem, po vybrati cievky som nemala tiež žiadny problem
@keyneska No ja prave tiez nerozumiem, lebo som sa pytala zien okolo mna, tak niektorym to nebolo prijemne, ale maloktora mala taky problem. ja som ochotna ist aj na koniec republiky ked to bude problem u nas. A dakujem za rady
ja si myslim, ze ked ich dopredu poziadas, nemal by byt problem
nahodou ja som bola rada, ze mi ho zaviedli...😀 inak to nie je take hrozne. Ja som uz riesila sekciu, takze toto bola pohoda. Kazdopadne drzim palce no, aby sa ti to podarilo vykonzultovat.
Skusala som v jednej a odpoved bola, ze sa to neda, lebo vraj pri spinale mi uz nepohnu nohami aby mi ho zaviedli az po, a pri celkovej anesteze nemaju nato cas, lebo uspavaju bezprostredne pred tym, ako zacnu rezat a vyberat dietatko, aby sa nedostala narkoza k nemu. Co uplne chapem, preto som si vybrala spinal po dvoch celkovych. :(
Tiez to bola pre mna hrozna bolest..mam za sebou 2 sekcie,ale to bola nic bolest oproti tomuto..drzim palce..viem, o com hovoris .a to vyberanie po tom vsetkom bolo ako keby mi trhali kus mäsa..fuj
@beate1 DAKUJEM! Kazdy na mna pozera ako na blazna, no kazdy je hrdina ked tu bolest nepozna a nemal s tym problem. AJ pre mna je smiesne riesit jednu hadicku na curanie ked Vam idu rozrezat brucho, ale je to tak, sekcia bola malina oproti katetru.
Ja som pri prvon cisarskom cievkovanie ani necitila bol neplanovany,rychly uz pocas najvacsich kontrakcii, pri druhom cisarskom som mala spinal a bolo to teda riadne neprijemne da sa povedat,ze asi najviac z toho celeho ale Dr.mi povedala,ze to iba preto ze som nespolupracovala a neuvolnila sa.
@lianka22 🙂 tak ono je to najlepsie zvalit na precitlivenu rodicku. Pri prvej sekcii som ani nevedela co mi robia lebo mi to nepovedali a ja som sa nepozerala a bola som v pohode az kym ta bolest nezacala.
mňa cievkujú pri každej kontrole na urológii, aby sa presne vedelo, či mám moč sterilný alebo nie...štípe to, ale že by to bolelo, to nie...keď som sa prebrala po cisárskom, tak som si sama katéter z moč. mechúra vytiahla pekne pomaly, lebo som nechcela, aby mi ho sestrička rýchlo vytrhla, to bolo už trochu viac cítiť...autorka, nerozumiem, o akom balóniku v mechúry píšeš...o tom nič neviem
@veronika1127 ja som mala cievku len pri treťom cisárskom,predtým som nemala,ale ako vravis, bolo to to najhoršie zo všetkého,cisársky bol isto malina proti tomuto,tie bolesti,ešte teraz po 5.rokoch mi je zle,ked si na to pomyslim tiež som mala bolesti pri močení 3 mesiace,no šoky. ..
@salamistka No cievkovanie je, ked Ti ako pises napriklad na urologii beru moc priamo z mocoveho mechura. Zavedu hadicku a spustia moc. Pri cisarskom sa zavadza kateter, je to hadicka, ktora ma na konci balonik, ked zavedu hadicku do mocoveho mechura, tak ten balonik v mocovom mechury nafuknu, aby Ti to tam drzalo a nevytiahlo sa to. Preto sa to vola kateter.
Určite nie si citlivka, ak zvládaš sekciu. Radila si sa s gynekológom? Moč máš v poriadku? Preventívne používaj prípravky z brusníc a manózu. Držím palce, nech ti výjdu v ústrety.
@ixayxa S gynekologom som to riesila po porode, tak on tiez nevie preco to tak je, ze mozno mam mensi mocovy mechur alebo ze ked zavadzali ten kateter prvykrat, tak ze sa niekedy stane, ze urobia nejaku trhlinku v mocovej rure atd, no nic sa neda zistit sonom alebo podobne. Neriesil to viac, tak som 3 mesiace potom pila caj urologicky, jedla som brusnice, dokonca taky prasok zo zdravej vyzivy som si kupila a davala som ho do caju alebo jogurtu. Potom to ustalo, no hovorim, po nejakych 3 mesiacoch. Po sekcii som na dalsi den uz behala a po tyzdni som ani nevedela, ze som nejaku sekciu mala. To ma mrzi najviac, ze kazdy sa na to pozera po svojom a ked to nebolelo inych, tak vlastne ani mna to nemalo co boliet a hotovo. Nevadi, snad najdem porodnicu co najblizsie kde budu ochotni vyjst v ustrety.
@veronika1127 vidis toto ja som nevedela a vlastne na sále vraveli, ideme ju vycievkovat, akože mňa 🙂
Juuj tlak mi tak stúpol, hneď že či mi je dobre, lebo bola som napojená na monitor a začal pískať 😀
@keyneska No a stacilo aby si sa isla vycikat :D
No v zv to robia pred spinalkou a toto je dovod preco nechcem dalsie dieta. Myslela som si,ze je moja posledna minuta. Cisarak uplne vpohode,4 dni po som vyglancila cely byt ale cievkovat sa nedam uz nikdy
@veronika1127 Koch Ba, zaviedli az po spinale, zistila som, ze nieco mam, az ked sestricka kontrolovala sacik na zapisanie objemu :D vyberali cca do 24 hod, citlivo rychlo, okrem slabuckeho zasteklenia som bolest necitila
@07022007 Ja som tiez len toto riesila s manzelom ked sme zvazovali este jedno dieta. Ani pocate nebolo a uz som riesila ako poriesim ten kateter. Keby som mohla rodim prirodzene :(
@bodkolienka81 A to normalne, ze automaticky zaviedli az po spinale? No a ze vraj sa to neda.
@veronika1127 aj pre mna to bolo asi najhorsie z celej sekcie, nie si taka padavka. Ale urcite sa to da, len musia mat zdravotnici stipku ochoty
Ja som išla urgentnou sekciou najprv spinal potom sekcia potom ma dali do celkovej anestezie a s katetrom som sa zobudila, takže mne to robili v spánku bola som v ružinove
@mmmj Presne tak :(
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mne to zavadzali tiez a je to nic oproti samotnej sekcii treba nieco vydrzat..