Baby som 5 den po sekcii, svebelo ma v rozkroku, ale mam tam stale vlozku a stahovacie nohavicky. A teraz som si vsimla ze to tam mam uplne zapalene, az do siva s bielym povlakom....su to tie zapareniny??? Velmi ma to svrbi, viete mi na to nieco poradit? Resp ci su to ozaj zapareniny?
@glorikarebeka ale myslim ze ja mam tie zapareniny, mozem si to iste davat?
Ano kup si imazol ale krempasta..robila som v lekarni 🙂
@tehulka2016 mozes urcite ano,ale zas neviem ked budes kojit v lekarni poradia je to dobra mast,staci dat malinko
@tehulka2016 asi by som na tvojom mieste skocila ku gynekologovi, zapareniny su cervene, povlak uz moze byt nejaka infekcia...
@tehulka2016 na zapareiny pre dospelých je určený imazol, existuje imazol krempasta a imazol krém. Krémpasta je taká hustejšia a krém redší. Odporúčam ti krémpastu.
kozna pliesen?
a prečo s tím nejdeš k doktorovi? ináč tvoj úvodný príspevok vyznieva, ako keby si tam mala stále vložku a nemenila si si ju 😉
Uff sive sfarbenie a biely povlak, neviem...Nie ste este v porodnici? Treba sa rychlo pytat tam pripadne gynekologa. Sekcie mam za sebou tiez, az dve, a veru to celodenne nosenie vloziek s minimalnymi moznostami pohybu a osobnej hygieny robia svoje. Mna ked strasili zapareniny, tak som pouzila mast na detsky zadocek, co sme dostali v porodnici, Bepanthen Extra, a veru extra rychlo mi ulavila. Vas problem by som ale minimalne diskutovala s odbornikom.
@moni244 vlozky si menim pravidelne, ale kedze mam tie poporodne nohavicky stale na sebe tak sa mi to vytvorilo
@lili007 este som v porodnici, pytala som sa dr tak mam to len silnejsiu zapareninu, vystriekali mi to a mam si davat rybaciu mast alebo rosalgin porierat:-/
Dakujem za rady dufam ze ma to rychlo prejde.
@tehulka2016 a to nemáš dvoje popôrodné nohavičky? ja som si ich menila, aby som nemala stále tie isté
Nam zakazovali v porodnici tie nohavicky...len silou vole drzat vlozku🙂
A je pravda, ze ta umelina, z ktorej nohavicky boli nerobila dobre ani mojej rane.
@tehulka2016 ked ležíš, pod seba len prebalovaciu podložku, ak moc nekrvácaš vložku len tak nachystanú pod zadkom - jednoducho vetrať 🙂
tie divné gumenné nezmyselné nohavičky vymeň za staré rozgajdané bavlnené, čo ti nebude ľúto po pár dňoch vyhodiť, nech ti niekto donesie ak si ešte v pôrodnici
samozrejme často meniť vložku, dobrá rýchla sprcha - super vec
mne velmi pomaha bepanthen, ja som ho pouzivala na zadocek iba malej, raz ma napadlo, ze ved moze ucinkovat aj mne..tak teraz si ho davam aj ja, ked mam problem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
babatkam na zapareniny sa dava imazol,je na predpis,ale mozno daju aj bez predpisu