Zapálené šitie dva týždne po pôrode

nikola599
14. apr 2015

Ahoj baby som dva týždne po porode a minulý týždeň sa mi zapalilo sitie cele mala som strašne bolesti doktor mi predpisal dezinfekciu a dal mi masť ale už ma to boli menej len tam mam tlak na posledné dva stichy ako keby chceli puknut ešte stále to tam mam trochu zapalene co vám pomohlo na to ?

sardinka333
14. apr 2015

Sedacie kupele v dubovej kore, repiku....ja som mala tiež jeden štich zapaleny s hnisom, same to vytieklo, zahojilo sa. Dva týždne je ešte velmi skoro, proste sa to musí zhojiť, bude to dobré.

nikola599
autor
14. apr 2015

@sardinka333 vyskusam zajtra si kúpim repik aj tu koru ja viem len pri malej prvej som takéto problémy nemala

sardinka333
14. apr 2015

@nikola599 skus tie kupele a cez den by som sa po toalete tiež umyla v repiku, dubovej kore - mať ten nálev niekde v lavoriku a napr. kus bavlnenej plienky by som si tam namočila a po toalete sa tým zlahka poutierala, chvilku priložila na to miesto ako taký obklad. Vyskúšaj a uvidíš, tým nemáš čo pokaziť.

siska53
14. apr 2015

@nikola599 mne dal jedine betadine.. Ten som pouxivala na to..inak nic ine..mne sa po oboch sekciach zapalil vzdy na pravej strane asi 2-3cm kusok...
Ale aj repik moze byt dobry..ak by to ale neprechadzalo,porad sa s dr.

elfi1
14. apr 2015

S tou dubovou korou radsej pockaj.ja som mala po porode problem s hemoroidmi a v porodke mi povedali ze dubovu hned nie. Tak zatial skus ten repik,ten by mal pomoct. A tiez mozes oplachovat s rosalginom.nie vyplachy,ale len olachnut.spravis si roztok a mozes dat do mensej flasky so sosacikom a napr.po cikani sa oplachnut a tak dezinfikovat

nikola599
autor
14. apr 2015

@elfi1 skusim ten repik lebo nemozem už používať tu dezinfekciu ani to blota co mi dal doktor mam silnu alergiu nan cele nohy mam vyhadzane ako keby mi niekto spalil tak radšej skusim repik

trgypadl
14. apr 2015

@nikola599 aku Ti dal dr dezinfekciu?este mas stehy,ci Ti uz vypadli?

kadri
14. apr 2015

@nikola599 mne pomohlo 2x denne oplachovat slabym roztokom hypermanganu, uplne len bleduckoruzovym a vela vetrat, nechavat ranu bez spodneho pradla na vzduchu. dobry je aj tento krem

http://www.mojalekaren.sk/kitocrema-lubrikacny-...

robili ti vyter? mne sa do sitia dostal stafylokok a mala som pol roka problemy 😒

nikola599
autor
14. apr 2015

@trgypadl betadine a bahno nejaké ale silnu alergiu som dostala na to stehy mam ešte pomaly mi vypadavaju ale som dosť pozasivana až po zadok

nikola599
autor
14. apr 2015

@kadri vyskusam si to kúpiť nerobil mi výter mala ma moc dotrhala lebo išla hlavou naopak von tak až zadok mam zasity no strašne ma ťahajú stichy tak dufam že nikto pomoze zajtra idem k nemu na kontrolu ale stále to tam mam spuchnute ale menej to boli

kadri
14. apr 2015

@nikola599 tiez som bola dost dotrhana kvoli skvelemu nastrihu, co sa trhal dalej, kedze do mna rvali oxytocin a hlavicka postupovala brutalne rychlo. mne sa to tahanie "opravilo" druhym porodom, bez nastrihu, zopar malych natrhnuti, tiez som dezinfikovala a zahojilo sa to rychlo, teraz nemam ziadne problemy. drzim palce 🙂

trgypadl
14. apr 2015

@nikola599 bahno nejake??ak tak skor betadine,ak Ta stehy tahaju a drazdia,tak si ich chod dat vybrat,lebo to moze mechanicky drazdit ranu

dzejn80
14. apr 2015

Ako baby pisu sedacie kupele v repiku, to je ozaj zazracna bylinka ... aj na ine rany velmi dobre, pomaha takmer okamzite

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre