Zákaz tlačiť pri pôrode

nely459
20. okt 2015

Ahojte, chcela by som sa Vas opytat, ako ste to mali s tlacenim pri porode. Ked zena zaciti tlak na konecnikzje to znamenie, ze uz moze tlacit. Doktori vsak vacsinou (ako to bolo aj u mna) prikazu predychavat tlak a kazu vydrzat. V mojom pripade to bolo pre to, ze este nebola zajdena branka a nebola som uplne otvorena, takto som musela zadrziavat tlak takmer hodinu, co som uz myslela, ze asi zo mna vyleti ako neriadena strela. V tomto pripade ak mam dat na matku prirodu, zatlacit hned v zaciatkoch citenia tlaku, zena by sa potrhala kedze nie je este otvorena? Ako ste to mali vy? Zadrziavali ste alebo ste tlacili (lebo ste to tak citili) a nepotrhali ste sa? Mam na mysli poranenie krcka, nie hradze. Viem, ze niekedy lekari zbytocne zasahuju do porodu ak ide vsetko hladko, niekedy je to vsak opodstatnene. Ktovie ako by som dopadla ja, keby tlacim ked som to citila. Akonahle zasla branka, slo sa na to. Dakujem za diskusiu 🙂

ewelyn3
20. okt 2015

Ahoj, moj prvy porod bol presne taky, ako pises ty, strasne sa mi chcelo tlacit, ale nemohla som, lebo som vraj este bola otvorena len na osem centi. Musela som to predychavat tiez vyse hodinu, a potom sa uz moja dcera rozhodla, ze musi von aj keby co bolo a zacala sa tlacit von takou silou, ze to som uz zadrzat nedokazala. Asi som nebola ani uplne otvorena, lebo krcok a aj posva sa mi pritom uplne potrhali...ale ako som zistila neskor, bolo to preto, lebo dcera bola tak dlho v porodnych cestach nachystana, ze sa tam az pridusila a keby som ju neporodila aj s potrhanim krcka, bola by sa zadusila uplne.
Neskor som sa dozvedela len tak z pocutia od sestrniciek, ze keby mi pustili rychlejsie infuzku oxytocinu, rychlejsie by som sa aj otvorila a lepsie by to prebehlo...ale porodnik mi zase potom prisiel povedat na izbu, ze jednou z pricin, preco som sa tak pomaly otvarala, mohlo byt aj to ze som mala epiduralku...to moze spomalit porod.
Takze asi tak....ale vsetko sa zahojilo a druhe dieta som bez problemov donosila a bez problemov (a uz aj bez epiduralky) aj porodila 🙂))

seahorse27
20. okt 2015

Ja som isla rodit, ked som bola otvorena na 7 cm a citila som velky tlak. 3 x som zatlacila a maly bol vonku, takze u mna necakali az na tych 10 cm. Nemala som ziadne vnutorne zranenia, vsetko prbehlo hladko.

katarinamarkova
20. okt 2015

@nely459 tiez mi hovorili netlacit......asi preto, ze vzdy to slo tak hop-sup rychlo.ze pan dr. kdesi na polceste odniekial, ze pckajte na doktora.......mysleli sme ze to pojde pomalsie.......
ja som nad tym ani neuvazovala 🙂 ani ma nenapadlo uvazovat ci tlacit ci netlacit 🙂 ked to prislo, tlacila som - aj ked pani oci valala a videla som ako sa v duchu modli, nech je ten dr. hned tu.
vysledok? rychle neunavne porody, poranenia? nic extra 🙂 take normalne 🙂

gretocka
20. okt 2015

ahoj, pri prvom porode som to mala podobne, prosila som aby mi dovolili tlacit, ze uz citim tlak, ta ista odpoved ako u teba, ze branka nie je zajdena.... ked mi konecne dovolili tlacit kontrakcie mi akoby ustali a maleho mi von vytlacila taka robusna sestricka. Krcok som mala tiez potrhany napriek tomu ze som sa snazila predychavat a netlacit kym mi nepovedali ze mozem.....
Nie som lekar, neviem co by bolo keby.... syn bol predcasniatko 35. tt, takze som rada, ze vsetko dopadlo dobre....

Druhy porod uz siel ako po masle, predychavala a predychavala som a zrazu som citila ako zrotovala hlavicka a na dve zatlacenia bola mala von bez potrhania - iba tradicny nastrih 🙂

No a teraz som pred tretim porodom a som velmi zvedava, co a ako bude.... ci aspon stihnem dojst do porodnice 🙂

diana20
25. okt 2015

Ja neviem ako som bola otvorená, ale keď sa začal malý tlačiť tak som nič nezadržiavala a tlačila som.. Malý bol na trikrát vonku, nič ma nebolelo, ale roztrhla som sa až po konečník.. Pôrod bol teda skvelý, ale hojenie bola katastrofa, horšie než pôrod, už je to tri týždne a stále ma bolí keď chodím a sedím..

libka1
25. okt 2015

@nely459 mne tiez sestricka pri druhom dietati povedala ze nech netlacim a drzala hlavu dietata dlanou aby stihol lekar dobehnut. zial ja som netlacila, dieta sa rutilo von same a padlo lekarovi rovno do ruk... muz hovoril, ze ked vbehol do saly tak sa drzal rukou zarubne aby stihol vybrat v tej rychlosti zakrutu 😀 😀 takze neviem ci sa to da zadrzat, ja som fakt netlacila, synator sa tlacil na svet 😀 chvilu predtym mi sestra povedala ze nie som dost otvorena.. potrhat som sa nepotrhala... toto iste som mala aj pri prvom dietati, povedali mi ze nie som dostatocne otvorena a dcera zo mna vypadla bez tlacenia 😅 ale bola drobna, tretie dieta uz bol tvrdsi oriesok, kedze to bol valibuk...

maryah
25. okt 2015

Mala som úplne to isté, myslela som, že mi utrhne konečník a všetko vnútri no musela som to vydržať, predýchať... nebola som otvorená a povedali mi, že keby som tlačila tak sa potrhám. Poneviem akej dobe som uprosila sestričku, že aspoň raz b som chcela tlačiť lebo ma už od tej bolesti naťahovalo. Povedala, že ok. Z chuti som zatlačila, malý sa zosnul dole a otvorila som sa. Porodila som na dve zatlačenia a mala som 4 štichy.

zumasi
25. okt 2015

@nely459 presne aj moj pripad z prveho porodu. Dlho som mala kontrakcie ale som sa neotvarala, ked som sa konecne zacala otvarat, dali mi oxytocin (neviem preco prave vtedy??) a poslednu asi hodinu som mala strasne tlaky, ale nemohla som tlacit lebo som nebola dost otvorena. nevedela som sa dockat tlacenia, bolo to fakt vyslobodenie. Pri druhom porode som to spomenula sestricke a ta vravela ze take velke tlaky byvaju ked je babatko nejako otocene, nepamatam ako, ci chrbatikom dopredu ci dozadu, ze vtedy to viac tlaci. pri druhom som citila len tlak na cikanie a mohla som tlacit. bolo to ovela lepsie, mala som aj epiduralku druhy krat, ale tlak som citila.

sasasasasa
23. dec 2015

.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre