Ahojte žienky, všetko nám rýchlo zbehlo a my máme zajtra "ideálny" termín pôrodu - 40 týždeň. V pondelok mi môj lekár ukončil poradňu a zajtra ráno sa mám ísť "hlásiť" na pôrodnicu. Chcela som sa opýtať, čo ma tam čaká? len nejaké vyšetrenie a pošlú ma domov? totiž okrem nejakého mierneho pobolievania krížov sa nejako nezdá, žeby sa malý pýtal na svet. Ako to je v takých prípadoch? pochybujem, že by si ma tam len tak nechali a čakali, čo príde, alebo sa mýlim? ďakujem za odpovede 🙂
@lienkabubu a mas prist zbalena a nalacno? mozno ta ubytuju a budu cakat = 2-3x denne monitor a 3x denne tepla strava 😉 alebo sa ti pokusi vyvolat porod... to si sa asi mala lekara opytat co s tebou zamysla 😉
@lienkabubu ahoj mňa tiež dali na ctg vyšetrili a keď nič tak ma poslali domov. ale za dva dni sa to rozbehlo samo. držím palce
@jasminet Tak lekár mi len povedal, že sa tam mám ohlásiť, tak zbalená už som, už v pondelok som bola u ňho zbalená 🙂 ono ten môj lekár je taký svojský. Len mi vravel, že ma vyšetria a uvidí sa, len som chcela vedieť, či na to majú nejaký "všeobecný" postup, alebo je to individuálne v každej pôrodnici. Doteraz mi ctg ešte nerobili a kamoška, čo ma termín týždeň po mne už naň bola pred týždňom. Len viem, že nemocnice ak nemusia veľmi nenechávajú pacientov len tak na oddelení, tak som predpokladala, že po vyšetrení ma možno pošlú domov.
@lienkabubu no tak co ja viem, tak do porodnice sa chodia hlasit zeny od 36tt, takze neviem preco ta tvoj dr. poslal az teraz, ale je to vlastne jedno...do nemocky budes jednoducho chodit na dalsie poradne a ctg, kym neporodis, neboj, nenechaju si ta tam, ved kopec zien prenasa a nelezia v nemocnici 😉 keby sa im nieco nezdalo, tak ta poslu, nech si ides zobrat veci, ze ta budu hospitalizovat, ale toho sa dopredu fakt neobavaj 😉
@zivika tak ja som na pôrodnici bola len kvôli očkovaniu, kvôli môjmu rh neg faktoru, ale inak nie a ešte raz na ultrazvuk. Stále som chodila len k svojmu lekárovi o poschodie vyššie 🙂. Nebojím sa tam ostať, len by som si nevedela predstaviť to nudné čakanie tam kým to príde, veď to ešte kľudne môže pár trvať 🙂
@lienkabubu uplne ta chapem, tiez si neviem predstavit, ze by som musela cakat na porad v nemocnici 🙂 ale ak som pisala, neboj, pokial nemas nijaky problem, nemaju dovod si ta tam nechavat 😉
no mna si v nemocnici nechali nakolko som mala vyssi tlak a opuchy noch.zacali my vyvolavat porod trvalo to neskutocne dlhe 4 dni kym som porodila uz som mala toho plne zuby pokial nemas ziadne problemy najma tlak a opuchy poslu ta domov.
Ahoj, ja mám toto isté, v sobotu termín a že ak nič, v pondelok ráno sa ísť hlásiť do pôrodnice, ale ja sa toho bojím, lebo ja som už na 1.5 cm otvorená a doki povedal, že si ma tam určite nechajú, že takú otvorenú ma nepošlú už domov. A to sa mi vážne nechce tam trčať a navyše moc nechcem, aby mi pôrod vyvolávali, chcem ho nechať nastúpiť spontánne, takže dúfam, že sa do pondelka rozbehne sám.
ja som nastúpila do pôrodnice v pondelok (2 dni po termíne) a dali mi vo štvrtok vyvolávačku. dovtedy mi dávali injekcie na zmäknutie krčka, lebo som sa neotvárala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mňa dali na prístroj, pozreli či sa neotváram, odmerali tlak. Keď nič pošlú domov.
Veľa šťastia.