Rozbehol sa niekomu z vás takto pôrod? Som v termíne a od rána mi tvrdne brucho, nie je to úplne pravidelne ale cca každych 7-8minut. Doteraz som nemala žiadne tvrdnutie, takže neviem či to mám brať ako predzvesť pôrodu? Občas stvrdne trošku bolestivo, ale nič hrozné. Po horúcej sprche to neprestalo. Na pôrodnicu by som mala ísť až pri pravidelných bolestivých kontrakciách (pripadne po odtečení vody)?
Ano, tvrdnutie brucha su vlastne kontrakcie, akurat kym nie su bolestive, tak su (mali by byt) “neskodne”. Ked sa ich intenzita bude zvysovat, pridajú sa bolesti a kontrakcie budu pravidelne, potom to mozes povazovat za rozbehnuty porod a vyrazit do porodnice (to samozrejme mozes aj skor ale mozno si ta tam nechaju a budes cakat na porod tam). Ked je to zatial len tvrdnutie, nemusis vobec este porodit dnes, ale aj mozes. Sleduj intenzitu a intervaly. 🍀
Mozes mat take kontrakcie, ak sa to bude stupnovat tak smer porodnica. Nie vsetky zeny maju bolestive porody.Mam kamosky, co mali tie ukazkove kontrakcie iba 15 minut, nevedeli ze rodia. Lebo im to vyrazalo do brucha a nie do krizov a noh
Ked neprestane a bude to kazdych 5min..chod.
Ja som mala už dávnejšie tvrdnutie brucha každé 3 minuty, sprcha to iba zhoršila a som stále tehotná😄 Takže nemusí to vôbec nič znamenať. Ale samozrejme môže, keby je to úplne pravidelné a skracuje sa interval tak radšej choď. Len hovorim moju skúsenosť, že by ženy povedali, že na 99% rodím a predsa som nerodila.
Určite áno. Ja som mala tvrdnutie celý deň,večer som si dala sprchu,neprešlo,až sa interval skrátil na 3 minúty,potom sme leteli do nocky. LTT sme stihli dobehnúť do pôrodnice. Držím palce. 🍀😇🙏
mne teda vôbec, ja som zacala mat bolesti ako pri silnej menstruacii a tie sa postupne stupnovali a prichadzali castejsie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Keď to po sprche neprestalo s najväčšou pravdepodobnosťou začínaš rodiť. Do pôrodnice choď keď budú intervaly kratšie.