ahojte, som len zvedava, ci sa u vas rozbehol druhy porod rovnako ako prvy. cize ak prvy zacal prasknutim vody, bolo to tak aj u druheho? v com boli rovnake a v com rozdielne? bol druhy rychlejsi, pomalsi? zacali ste rodit priblizne v rovnakom tt, alebo uplne inokedy? dakujem za kazdu odpoved 🙂
3 porody a každy zacal uplne inak
u mna dost podobne, tyzden pre terminom oba, rano odisla hlienova zatka, vecer sa chalani narodili, plodova voda pustena na konci prvej doby porodnej v nemocnici, cca. 15 hodin oba porody (som sa tesila, ze druhy bude rychlejsi, ale aspon kontrakcie pocas prvych hodin boli miernejsie, som spekulovala, ci vobec uz rodim... 🙂 )
ja som mala oba porody ine..prvy bolesti od rana ktore sa stupnovali o polnoci mi odtiekla voda a o 3:05 bol maly na svete a to som stihla aj vzdycharen aj klistir. a druhy okolo polnoci mi zacali kontrakcie prve a uz dost silne v nemocnici som stihla len monitor..vodu mi praskol dr a o 2:45 bol druhy zazrak na svete 🙂 aj ja som zvedava ako bude prebiehat tento treti 🙂
Umna bolo rovnako akurát to ,že v oboch prípadoch sa to rozbehlo samo .Prvý pôrod v 40tt začal miernymi bolesťami ,pôrod v celku fajn až na popôrodné ošetrenie 🙂 trval zhruba 8apol hodiny ked počítam od prvých slabých kontrakcií,inak poriadne to začalo bolieť tak 10minút pred finále 😀 Druhý v 39tt začal odtokom plodovej vody,bolesti som nemala ašli sme do nemocnice.Voda odyšla o 5:15ráno.O 8:00som bola otvorená na 3cm bez bolestí.Bolieť začalo poriadne okolo 11:00anarodila sa presne o 12:00 poporodne ošetrenie nebolelo ale pôrod asi preto,že bez vody som si celkom odtrpela 🙂
Ja som mala oba pôrody veľmi rýchle, nočné... váhy a miery tiež detí boli rovnaké, prvá dcérka bola narodená : 02:33 ráno a druhá 02:46 ráno . Prišla som do pôrodnice a za 30 min boli deti na svete 🙂
1.porod 32. t.-silne krvacanie,predcasne odlucovanie placenty,2.porod planovana sekcia,/rizikova anamnmeza/, praskla mi plodova voda a bolo po planoch-37t. Iba som dufala,ze 2. porod nedopadne ako 1.
Prvy porod zacal prasknutim vody, celkom rychly. Druhy zacal kontrakciami a prave preto to trvalo prilis dlho, plod.vodu mi prepichli. Casovo to vyslo podobne, 4 hod. rozdiel. Bola som pripravena na to, ze druhy porod bude rychlejsi, ale vyvijalo sa to uplne inac.
No v podstate prvy aj druhy zacal odtokom vody....ale okolnosti boli ine, prve tehu som odlezala od 27tt do 36tt a v 37tt som rodila, mala som predcasne kontrakcie a krcok sa otvaral. Plodove obaly praskli niekde hore a voda mi pomalinky odtekala 5 dni. Druhe tehu bez problemov az do 38 tt ked mi nahle praskla voda a tym sa cely porod skoncil, babatko otocene KP, nezostupilo vobec do porodnych ciest a nakoniec z toho bol CR. Treti porod akutny CR kvoli babatku v 38tt....
oba porody boli ine, ale obe deti sa mi narodili do pol hodiny.
nie, nezacali ani neprebiehali uplne rovnako:
prvy zacal odtecenim pl. vody v 35tt+0 o pol piatej rano. Do obeda som nemala ziadne kontrakcie. Potom nabehli hned po troch ci styroch minutach. Adrianko sa narodil o 16:45.
Druhy porod mi nabehli mierne kontrakcie rovno po piatich minutach pri lezani na monitore v 39. tyzdni. Este ma pustili domov (nepovedala som im, ze citim kontrakcie - byvam pat minut peso od nemocnice). Doma som sa zbalila, synceka sme zaviezli k babke a o druhej poobede dorazili na prijem porodnice. Plodovu vodu mi museli pichnut, - uz bola zelena a 14:45 sa na druhe zatlacenie narodila Rachelka - bolo to rychlejsie a menej vycerpavajuce ako prvy porod.
u mna boli oba porody ako cez kopirak. Hoci prvy bol vyvolavany a druhy spontanny. Zacali postupne silnejucimi kontrakciami o pol deviatej rano a deti sa narodili o 14:47 a 14:50 Len plodova voda praskla pri prvom tesne pred vytlacenim malej, cize sa narodila s plodovymi obalmi na hlave a pri synovi praskla cca pri 8 cm.
2 porody a kazdy rozdielny...prvy:plod.voda mi odtiekla sama kontrakcie zacali o 10.00 a dobec sa narodil 17.00
druhy:na prijem som prisla otvorena na 4cm moj monitor zly,vyvolavacka a preichnutie plod.vody.kontrakcie zacali 17.30 a drobec sa narodil 20.20 .
pri prvom mi pomahal dr ,druhy som zvladla sama.
druhy porod podstatne rychlejsi a viac si z neho pamatam...oba som mala v 40 tt.
Oba pôrody po termíne. Pri oboch mi prepichovali plodovy vak... samotný pôrod bol úplne odlišný. Prvý pôrod trval od počiatočných bolesti po samotný koniec 13 hodín druhý 4 hodiny. Po prvom nastrih kopec stehov zvnútra aj zvonka pri druhom žiadny nastrih a 2 stehy pretože dcéra išla von na supermana najprv ruka potom zvysok
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
dve deti, dve uplne ine tehotenstva a dva uplne rozdielne porody, pre porovnanie, prvy porod 22 a pol hodiny, druhy 2apol hodiny, oba vyvolavane, inac by som ich hadam nosila v bruchu dodnes