Ahojte.
Prosím vás je možné, že žene odtečie plodová voda aj pri tom že nie je otvorená a ma dlhy krčok?
Ak ano za aký čas vie podľa vás takáto žena porodiť?
Napríklad v deň kontroly lekár povie, že krčok je dlhy, otvorená nie som na pôrod to vôbec nevyzerá. večer praskne voda. Viem porodiť do pár hodín?
Ďakujem ;)
Prodila som do troch hodin od odteceni plodovej vody
mne praskla plodova voda po termine, a nic a ked hovorim praskla, tak to bolo kupalisko, nie par kvapiek....... a mala som potom tusim 3 vyvolavacky aby som sa vobec zacala otvarat... v kazdom pripade treba odkontrolovat. A bola cira alebo zakalena? Ak co len trosku zakalena, utekaj do nemocky
Mne odtiekla až počas pôrodu
mne ju oba razy prepichovali až na sále
ja som tak rodila, 2krat.....(oboch synov 2 tyzdne pred terminom), praskal voda a oboch som porodila po 15,5 hodine...
Ja som porodila po 19 hodinách od vody. Voda mi praskla o 01:00, kontrakcie začali o 15:00 a malá sa narodila o 20:00. Každopádne do 2 hodín po vode treba byť už v pôrodnici.
Pri prvom dieťati keď mi praskla voda, vytieklo veeela a porodila som o 6hodin. Pri druhom mi voda začala odtekať priebežne, nie všetko naraz a porodila som o 11hodin. To sa nedá predpovedať, keď voda odtece, že o koľko porodis. Po odteceni vody sa kontrakcie zosilnia a veru tých 6hodin s takými kontrakciami bolo oveľa horšich ako tých 11..
Ja som bola o 13:30 na kontrole, dostala som poucenie, co robit, ked budem prenasat, kedze to na porod nevyzeralo. V ten den mi o 19:00 zacala vo velkom odtekat voda, na druhy den rano o 9:00 bolo babo na svete.
u mna praskla voda o pol 3 poobede a pol 3 v noci sa narodil
ja pri poslednom porode asi zhruba 45 minut po prasknuti.
Moja dcera rodila v piatok(prvorodicka) a vobec jej nepraskla, az ked bola mala napoly vonku aj s vakom, narodila sa vysmiata
O 6:05 odtiekla voda,7:35 bola dcerka na svete.mne sa porod rozbehol tak rychlo,ze sme ledva stihli nemocnicu.
Voda mi od tiekla v piatok okolo polnoci porodila som v pondelok večer 🙄
@simona92101 ale to si asi nebola prvorodicka ze?
15:30 zacala odtekat voda a 4:56 bola na svete.. pri prijme sa tvarili, ze to tak skoro nebude a budu musiet na druhy den poobede vyvolavat 😁
Pri dcére som bola otvorena, večer o 20:15 mi praskla voda o 21:25 bola dcéra vonku😊, pri synovi som to mala trošku dlhšie, o 2 v noci mi praskla voda , bola som prekvapená lebo som rodila v končiacom 35 týždni, narodil sa o 5:55, sestricky ho nazvali malý krtko, mal 46cm a 2450g a teraz je z neho už 14rocny fešák a už nie je krtko lebo už má 177cm 🙈🙈🙈
@pondelok01 toto ma zaujíma 🙂 ďakujem
Pri prvom mi praskla voda a porodila som asi o 6hodin 2syna mi vodu prepichovali lebo som prisla uz v 3min kontrakciach a na 8cm otvorena tak prepichli a o hodinu som mala po
@staskast porodila som za necelu hodinu a pol. Odtiekla mi sama pri mega silnej kontrakcii - bola ako nekonecna vlna. Anesteziolog mi prave siel pichnut epidural, ked to prislo a cakal, kym to ustupi... sam komentoval, ze to je riadne dlha kontrakcia. A na jej konci to zo mna vytieklo, az potom pichol. Potom vstupila sestricka a len zalomila rukami, ze co sme ju hned nezavolali, ved voda je zelena... No ja som si cez brucho nevidela, aka je a anesteziolog pozeral na chrbat.... Bol to moj druhy porod.
Pri prvom mi plodovy vak prepichli na sale.
Mne začala odtekat v sobotu v noci, pozvoľna, kontrakcie sa úplne zastavili, krcok vysoko a zatvorený. Pôrod mi vyvolávali v pondelok večer, rodila v utorok ráno...
Odkedy začne odtekat voda, je rozdiel, či naraz, ci oozvolna... Ak to druhé, tak myslím do 2 dní sa snažia, aby žena porodila... Ale su aj prípady, kedy neskôr.
Dlhý krcok som nemala nikdy, ale pri prvom synovi mi samovoľne praskla 20.2. tesne pred polnocou voda.. syn sa narodil 21.2. o 22:25... Čiže som čakala 23h, z toho cca 12 kontrakcie po podaní oxytocinu.. pri druhej mi praskla keď som skákala na fitlopte v pôrodnici po podaní tabletky na vyvolanie a pôrod to veľmi urýchlilo (otvárala som sa vždy veľmi, veľmi pomaly) a do 5h bola na svete, čiže asi 2h od prasknutia.. a tretieho mi praskli oni, pôrod bol tiež vyvolávany, celkovo trval 7h a po prasknutí asi 3h, úplne si to nepamätám.. pri treťom som bola otvorená už asi tri mesiace na prst..
V porodnici so mnou bola jedna co jej praskla voda a tri dni nic a pritom to bolo jej tretie dieta a predtym porodila normalne bez problemov. Nakoniec jej urobili cisarsky
O 12tej mi od tiekla voda o 12:27 bol malý na svete
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@staskast hlavne treba ist co najskor do porodnice, ked sa nieco take stane...samozrejme ze nebudes tyzden s odtecenou vodou plodovou behat po svete a cakat na porod