Za akú dobu mi zhruba môže začať pôrod?

miriama_m
17. okt 2015

Ahojte babule,
Chcem sa vás opýtať. Som v 38tt, bola som teraz na poradni a v správe mám napísané, že veľkosť krčku je 1,5 cm, hlavička nalieha. Otvorená som vraj na 1 cm. Mám silné bolesti v podbrušku, keď dlhšie sedím alebo ležím, ale to som prikladala len rozťahovaniu a chystaniu sa panvy. Myslíte si, že mám ešte čas, alebo sa pomaly mám už chystať? Je to moje prvé tehu, tak sa radšej pýtam 🙂

kadan
17. okt 2015

@miriama_m
každé tehotenstvo a pôrod je iný, ak máš silné bolesti zober veci a choď pre istotu do nemocnice, ako často máš bolesti?

miriama_m
autor
17. okt 2015

Nie sú práveže vôbec pravidelné, keď som v kľude, tak ma nič nebolí. Teraz keď som napríklad prešla do kuchyne, tak ma pichalo tak smerom nadol skôr, ale nie nejaká silná bolesť, len pichanie.

kadan
17. okt 2015

aj mňa sem tam pichlo, ale veľmi sporadicky, som sa vtedy otvárala
no neviem najlepšie aby sa na teba pozrel odborník a od kedy ťa to bolí?
teraz to začalo alebo od rána?
ak od rána tak choď pre istotu dr.

bonaqa2013
17. okt 2015

do nemocnice stačí až keď budeš mať bolesti - kontrakcie každých 10 minút. ak by si začala krvácať - treba lekár. pomoc vyhladať okamžite...

seahorse27
17. okt 2015

Kontrakcie musia byt pravidelne a v akejkolvek polohe - ci stojis, sedis alebo lezis...u teba to kludne moze trvat aj 2 tyzdne...alebo aj nemusi...je to velmi individualne. Do porodnice chod, az ked budu kontrakcie kazdych 10 minut.

bajana
17. okt 2015

@miriama_m toto ti nikto nepovie...nechaj sa prekvapiť...rodiť môžeš zajtra alebo o 3 týždne 😉

ingrida123
17. okt 2015

Cakaj az ked zacnu bolesti kazdych 10 min.inac zbytocne sa ponahlat....

katarinamarkova
17. okt 2015

@miriama_m takto kludne mozes behat este dalsie tri tyzdne......ale na druhej strane mozes porodit aj do par hodin 🙂

grundia
17. okt 2015

Nechaj sa viest svojim pocitom.
Pri 1porode som sla do nemocky ked mi odisla doma zatka.
Na prijme sa ma pytali,ze co citim a ja,ze nic,len ma pobolievaju krize a za 3hodky bola krpana na svete.
2hy som mala vyvolavany,kontrakcie ziadne a zacali par min.pred odtecenim vody.
Jak odisla voda,maly bol za 10min.na svete.
Pri dcere po odtec.to trvalo 25min.

mia265
17. okt 2015

Ty kokos vsak pri nornalnej bolesti predporodnej,kedy ťa už všetko bolí, netreba ísť do nemocnice. Jej tu radite,ako keby bolesti týždeň pred porodom a kontrakcie to isté. Či to len ja som mala také kontrakcie,že som myslela,že umrem za chvíľu? To sa nedá porovnať s tými pichaniami pred tým. Ja to nechápem 😀

jumi2009
18. okt 2015

@miriama_m ja som teraz v 39 tt.krcok 2 cm a otvorena na prst uz dva tyzdne.Bolesti ktore uvadzas pri lezani,sedeni,vstavani a bolesti krizov mam uz od 7.mesiaca a hl.zatka mi tiez odchadza uz od vtedy,takze nemyslim,ze rodis.Skutocne kontrakcie su neskutocne bolestive.Do nemocky treba urgentne vyrazit v pripade odtecenia plodovej vody,alebo krvacania.Pokial si vsak nie si ista chod na gyndu.

miriama_m
autor
18. okt 2015

Jasné baby, ja som sa len opýtala. Ďakujem vám 🙂 lebo hl. zátka mi odišla, ale tie bolesti sú len také úplne nepravidelné pri tých bohyboch. Len dnes umieram na kríže, že ani sedieť ani ležať, ani nič. Ale nejdem bežať zase na pohotovosť, len keby to je už naozaj akútne. Snáď ešte rodiť nejdem 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nk599
18. okt 2015

Ahoj ja som mala niekolko dni pred porodom druhym take bolesti mala bola nizko strasne ma tlacila hlavickou . Potom mi rano odtiekla zatka a v nad ranom som isla rodit . Este ten den ked som mala poradnu mat ci porod vyvolat alebo lezat do nemocnice . Kazdy porod je iny moze ta to chytit hned znicoho nic kazdy je iny . Drzim palceky 🙂

narayan
12. nov 2015

a už si porodila? či? 😊

miriama_m
autor
18. nov 2015

Takže nakoniec som prenášala presne týždeň a v piatok 13.11. o 13:55 sa mi po vyvolávačke narodil zdravý synček, ktorý meral 52 cm a vážil 3640 g 🙂

grundia
18. nov 2015

@miriama_m gratulujem a prajem obom vela zdravicka a dobreho mliecka 😉

miriama_m
autor
18. nov 2015

@grundia ďakujeme 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre